به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، صفورا مقصودی کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: روزه داران سعی کنند صبحها در زمان مناسبی برای خورردن سحری از خواب بیدار شده و آن را به آرامی و بدون عجله میل کنند و پس از اذان صبح نیز بلافاصله نخوابند.
او ادامه داد: مصرف زیاد مایعات نیز در وعده سحری به دلیل نگرانی از تشنگی در طول روز توصیه نمیشود چرا که این کار تاثیر خاصی ندارد بلکه میتوان برای کاهش تشنگی از میوههای پرآب مثل هندوانه استفاده کنند.
مقصودی با تاکید بر مصرف سه وعده اصلی غذایی در ماه رمضان (سحر، افطار و شام)، گفت: توصیه میشود هر چهار گروه اصلی مواد غذایی شامل نان و غلات، میوه و سبزی، گوشت و حبوبات و شیر و لبنیات مصرف شود.
این کارشناس تغذیه خرما، شــیر، سوپ و سبزیجات را وعدههای مناســب غذایی برای افطار عنوان وبیان کرد: خوردن انواع سوپ و خوراکهای کم حجم و کم چرب در وعده شام نیز گزینههای خوبی هستند.
او همچنین با بیان اینکه در فاصله افطار تا سحر نوشیدن کافی مایعات و نخوردن غذاهای بسیار چرب و شیرین به روزه داران توصیه میشود، گفت: این افراد همچنین باید از مصرف نمک زیاد نیز بپرهیزند چرا که سبب دفع مایعات از بدن و احساس تشنگی در طول روز خواهد شد.
مقصودی یادآوری کرد: مصرف سالاد حاوی کاهو، کلم به همراه گوجه فرنگی، لیموترش و هویج رنده شده یا جوانه گندم به همراه روغن زیتون نیز تاثیر خوبی در استقامت بدنی روزه داران خواهد داشت.
او در پایان استفاده از خرما و کشمش در وعدههای سحری و افطار به جای انواع شیرینی جات و بخصوص زولبیا و بامیه را به روزه داران توصیه کرد.
انتهای پیام/ز