به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، شورای انتقالی جنوب از بامداد امروز از وضع حالت فوق العاده و استقلال و خودگردانی در عدن و دیگر استانهای جنوب یمن خبر داد.
شورای انتقالی جنوب پس از نشست فوق العاده شامگاه شنبه خود بیانیه ای مهم در این باره صادر کرد.
شهر عدن در جنوب یمن شامگاه شنبه شاهد تظاهرات مردم خشمگین علیه دولت مستعفی و شورای انتقالی جنوب یمن بود.
به گزارش الجزیره مردم عدن در اعتراض به قطعی برق این شهر از پنج روز پیش تاکنون علیه دولت منصور هادی و گروه موسوم به شورای انتقالی جنوب که تحت امر امارات هستند به خیابان ها آمدند.
هئت رئیسه شورای انتقالی جنوب یمن شامگاه شنبه یک نشست فوق العاده را به ریاست سرلشکر «احمد سعید بن بریک» رئیس مجمع عمومی این شورا و در حضور فرماندهان عالی این شورا به منطور بررسی تحولات در عرصه جنوب یمن برگزار کرد.
پس از این نشست شورای انتقالی بیانیهای را صادر کرد و در آن از افزایش حجم توطئهها علیه جنوب بمن برای بیشتر شدن درد و رنج و گرسنگی مردم این منطقه گفت.
در این بیانیه دولت مستعفی یمن به نپرداختن حقوق نیروهای نهادهای نظامی و امنیتی و بازنشستگان و غیرنظامیان از چند ماه پیش تاکنون، تلاش برای ایجاد ناامنی و تفرقه میان مردم، حمایت از تروریسم و گروههای افراطی و خدمات رسانی بسیار ضعیف به مردم و در راس آن در تامین آب و برق و جاده و و مقابله با بحران سیل در جنوب یمن متهم شده است.
شورای انتقالی گفت: «در سایه ادامه سرپیچی دولت منصور هادی در عمل به مسئولیت خود در شرایطی که بر منابع مالی جنوب یمن چیره شده و بیت المال یمن را به حساب مفسدانی در خارج از یمن میریزد و همچنین به دلیل تعلل در اجرای توافق ریاض و سکوت غیرقابل فهم برادران ائتلاف عربی در قبال این رفتارهای دولت منصور هادی، شورای انتقالی جنوب در عدن و استانهای جنوبی حالت فوق العاده و وضعیت خودگردانی اعلام میکند».
در این بیانیه از مردم یمن، کشورهای عضو ائتلاف عربی و جامعه بین المللی خواست شده است از تدابیر خودمدیریتی در جنوب یمن در راستای آنچه امنیت و ثبات ملت یمن و مبارزه با تروریسم خوانده شده حمایت کنند.
از زمان تسلط نیروهای عربستان سعودی و امارات بر شهرها و استانهای جنوبی یمن، وضعیت امنیتی این مناطق بشدت دچار افت شده است.
عربستان سعودی تلاش کرد اختلافات نظامی را با توافقی در ریاض فیصله دهد اما تاکنون موفق نبوده است. «توافق ریاض»، توافق عربستان و امارت برای تقسیم قدرت در عدن و پایان دادن به درگیری نواب یکدیگر در جنوب یمن است که پنجم ماه اکتبر ( مهر ماه گذشته) میان متحدان آنان در ریاض امضا شد.
از مهمترین بندهای توافق ریاض استقرار دولت منصور هادی در شهر عدن ظرف مدت هفت هفته از زمان امضای آن، استقرار نیروهای نظامی زیر نظر وزارتخانههای کشور و دفاع، مقابله مشترک با جنبش انصارالله یمن زیر نظر ائتلاف سعودی، تشکیل یک کمیته نظارت بر توافق ریاض با نظارت عربستان و تعیین ۱۲ وزیر از شورای انتقالی جنوب (متحد امارات) در دولت آینده از مجموع ۲۴ وزیر کابینه بوده است که هیچ کدام تاکنون عملی نشده است.
انتهای پیام/.
نظر شما