به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، چهارشنبه همین هفته، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای نخستین بار یک ماهواره نظامی را به فضا پرتاب کرد و گامی محکم در باشگاه نیروهای نظامی فضایی جهان برداشت. ماهواره نور همراه ماهوارهبر ۳ مرحلهای قاصد در کویر مرکزی ایران به فضا رفت و در مدار ۴۲۵ کیلومتری آرام گرفت. نشریات و روزنامههای امروز کشور با قلم و تیترهایشان این اتفاق بزرگ را بازتاب دادند.
روزنامه اطلاعات با تیتر «نخستین ماهواره نظامی ایران در مدار زمین»، به واکنشها و گفتههای مسئولان نظامی و غیرنظامی در این باره پرداخت.
اصلاح طلبان آرمان ملی هم در صفحه اول خود تیتر زدند «اقتدار سپاه در فضا» و با تشریح رخداد پرتاب ماهواره، بازتاب رسانهای این اتفاق را در جهان با پرسش ناظران بین المللی غافلگیر شدند؟ توضیح داد.
روزنامه خراسان با عبارت «چشم سپاه در مدار زمین» به تقدیر و تشریح اقدام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پرداخت و در گزارشی، ویژگیهای ماهواره بر و پیشران جدید ایران، ویژگیها و وظایف ماهواره نور، ناگفتههایی درباره فرماندهی فضایی سپاه را توضیح و به پرسش کدام کشورها ماهواره نظامی دارند؟ پاسخ داد.
خراسان همچنین دستاوردهای اطلاعاتی، علمی، نظامی و سیاسی پرتاب ماهواره نور را بخشی از تواناییهای رده داراییهای استراتژیک معرفی کرد و نوشت که «کمتر کشوری حاضر است آن را با دیگر کشورها به اشتراک بگذارد. ورود این توانایی به داراییهای سپاه پاسداران دریچه جدیدی را به روی فرماندهان نظامی و اطلاعاتی ایران باز کرده و به آنها کمک میکند تا در طرح ریزیهای نظامی و اطلاعاتی خود با دقت بسیار بیشتری عمل کنند و برآورد بهتری از نقاط حساس در اطراف ایران و در کل جهان داشته باشند».
آفتاب یزد پرتاب ماهواره نور و قرارگیری آن در مدار زمین را «نور در فضـا» نامید و با بررسی تاریخچه برنامهها و تلاشهای فضایی کشور در پرتاب ماهوارهها و ناکامیها، واکنش مقامات نظامی را به این واقعه انعکاس داد.
روزنامه جوان با تیتر «رصد نظامی جهان با نور سپاه» گفت «درست در روزی که رئیس دفتر نظامی فرمانده معظم کل قوا مأمور شده بود در گفتوگوی تلفنی با فرمانده کل سپاه، سلام معظم له را به مناسبت روز تأسیس سپاه به آحاد کارکنان سپاه و خانوادههای محترمشان برساند و مراتب تشکر و دعاگویی رهبر معظم انقلاب از عملکرد خوب و تلاشهای سپاه را ابلاغ کند، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خبری از پرتاب موفق نخستین ماهواره چندمنظوره جمهوری اسلامی ایران در مدار زمین که کاربرد دفاعی هم دارد، خبر داد و توانست با ماهواره قاصد «نور» خود را راهی فضا کند» و گذشته اقدامهای فضایی در پرتاب ماهوارهها را بیان کرد.
ابتکار هم با بیان اینکه نخستین ماهواره نظامی ایران توسط سپاه پرتاپ شد، تیتر زد «نور سپاه در مدار زمین» واکنشها و پیامهای مسئولان بلندپایه کشوری و لشکری را مطرح کرد.
اقتصاددانهای روزنامه دنیای اقتصاد خبردادند که «قاصد، نور را به فضا رساند».
روزنامه اصولگرای کیهان با تیترهای «دنیا زیر دید ایران» و «پرتاب موفق اولین ماهواره نظامی» به پیامهای مسئولان پرداخت و درباره آیه نوشته شده بر ماهواره بر قاصد توضیح داد که «این آیه بخشی از آیه ۱۳ سوره زخرف است: لِتَسْتَوُوا عَلَی ظُهُورِهِ ثُمَّ تَذْکُرُوا نِعْمَةَ رَبِّکُمْ إِذَا اسْتَوَیْتُمْ عَلَیْهِ وَتَقُولُوا سُبْحَانَ الَّذِی سَخَّرَ لَنَا هَذَا وَمَا کُنَّا لَهُ مُقْرِنِینَ؛ تا، چون با کمال تسلط بر پشت آنها نشستید متذکر نعمت خدایتان شوید و گویید: پاک و منزّه خدایی که این (انواع کشتی و چهارپایان قوی) را مسخر ما گردانید و گرنه ما هرگز قادر بر آن نبودیم».
کیهان به واکنش فعالان رسانهای هم سر زد و چاپ کرد «۲ نکته جدید از اولین ماهواره نظامی ایران: اول اینکه ماهواره نور ۵۱۰ ثانیه پس از پرتاب در مدار قرار گرفته است. دوم اینکه ماهواره بر قاصد از روی لانچر متحرک پرتاب شده است».
اما اعتماد در صفحه دوم خود تیتر زد «سپاه فضایی شد» و در قسمتی از گزارشش به بازتاب رسانهای پرتاب ماهواره در جهان پرداخت و نوشت «جون گامبرل، خبرنگار خبرگزاری امریکایی آسوشیتدپرس، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی را مخاطب قرار داد و در توییتی ۲ پرسش را درباره برنامه نظامی ایران باتوجه به ارسال اولین ماهواره نظامی خود به فضا مطرح کرد. این خبرنگار در توییتر از محمدجواد آذری جهرمی پرسید: «من بر این باور بودم که برنامه فضایی ایران فقط بهصورت غیرنظامی بوده، چرا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بهطور جداگانه دارای برنامه فضایی است و سوال دوم، ماهواره «نور» چه کاربرد نظامی خواهد داشت؟» این پرسش خبرنگار آسوشیتدپرس از سوی وزیر ارتباطات که فعالیت ویژهای در توییتر فیلتر شده در ایران دارد، بیپاسخ نماند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی که به عنوان جوانترین وزیر دولت دوازدهم مشغول فعالیت است، در پاسخ به این خبرنگار امریکایی نوشت: «برنامه فضایی ایران صلحآمیز است. بخشی از برنامه صلحآمیز ایران، غیرنظامی است که توسط دولت دنبال میشود. بخشی هم صلحآمیز دفاعی است که طبعا بهوسیله نیروهای مسلح پیگیری میشود.» وزیر ارتباطات ایران همچنین درحالی حاضر به اظهارنظر درباره جزییات این ماهواره نظامی نشد و تاکید کرد که «درباره جزییات ماهواره «نور» هم سپاه پاسداران درصورت صلاحدید، اطلاعرسانی خواهدکرد»».
وطن امروز با تقدیر از اقدام پاسداران سپاه، پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نظامی را با تیتر «انقلاب نور» خبر داد و این اتفاق را یک تحول بزرگ دفاعی و موجب ارتقای توانمندیهای اطلاعاتی و عملیاتی ایران معرفی کرد.
شرق در صفحه دوم روزنامه خود به واکنش پنتاگون به پرتاب ماهواره نظامی ایران هم اشاره کرد و نوشت «سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در واکنش به قرارگرفتن ماهواره نظامی ایران در مدار زمین اعلام کرد، واشنگتن در حال رصد برنامه ماهوارهای تهران است. به گزارش رسانهها «رابرت لودویک» به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «با وجود آنکه تهران درحالحاضر موشکهای بالستیک بینقارهای ندارد، اما با توجه به تمایلش برای داشتن یک موازنه استراتژیک در برابر ایالات متحده ممکن است سبب شود که به سمت تولید موشک بالستیک بینقارهای برود»».
جام جم با تیتر «خط مقدم در فضا»، پرتاب ماهواره نور را ثمره خون شهید طهرانی مقدم دانست و این ماهواره را سفیر نظامی ایران در فضا نامید. همچنین به انعکاس نور در رسانههای خارجی هم پرداخت.
صدای اصلاحات اظهار سرلشگر سلامی را تیتر کرد و نوشت «می توانیم جهان را از فضا رؤیت کنیم» و پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نور را «اقتدار ملی» خواند.
همشهری تیتر زد «نور به فضا رفت».
مردم سالاری نوشت «ورود نظامی ایران به فضا» و پیامهای مسئولان و مقامات را بازتاب داد.
اصولگرایان در رسالت گفتند گام محکم سپاه در حوزه فضایی با پرتاب ماهواره نور برداشته شده است و تیتر کردند «آسمان غرق نور شد».
حمایت هم با بررسی بازتابهای رسانهای پرتاب ماهواره، به ویژگیهای راهبردی آن پرداخت و تیتر زد «مانور نور در فضا».
انتهای پیام/