به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اینورترها از اجزای اصلی نیروگاههای خورشیدی هستند. آنها انرژی خورشید را از پنلها دریافت و به شبکه برق تزریق میکنند.
نیروگاههای فتوولتاییک متشکل از آرایههای خورشیدی و اینورتر متصل به شبکه است که آرایههای خورشیدی تولید برق را انجام میدهد اما این انرژی الکتریکی قابلاستفاده در شبکه نیست. پس اینورتر متصل به شبکه مبدل پرقدرتی است که برق تولید آرایه را مطابق الزامات شبکه به شبکه تزریق میکند.
بهزاد سیاه کلاه مدیرعامل این شرکت دانشبنیان گفت: چند سالی است که در کشور توسعه نیروگاههای خورشیدی موردتوجه قرار گرفته است. با توجه به پاک بودن این انرژی سرمایهگذاری روی آن افزایشیافته است که خود عاملی برای توسعه فناوریهای مرتبط با این حوزه است.
وی ادامه داد: در کشور ما نیز انرژی خورشیدی در دسترس ترین انرژی پاک است و توسعه فناوریهای مرتبط با احداث نیروگاههای خورشیدی اهمیت زیادی دارد. با توجه به این نکته محصولی با عنوان «اینورتر خورشیدی 5 کیلووات متصل به شبکه» را بومیسازی کردیم. این محصول برای نیروگاههای خانگی کاربرد دارد. با توجه به اینکه وزارت نیرو برق تولیدشده در نیروگاههای خانگی را خریداری میکند این محصول بسیار کاربردی است.
سیاه کلاه با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت تولید هر تعداد از این محصول با توجه به نیاز بازار وجود دارد، گفت: این محصول تأییدیه انطباق با استانداردهای فنی (6 استاندارد فنی) را دریافت کرده است و نخستین اینورتری است که امتیاز فناوری بومی از وزارت نیرو دریافت کرده است.
وی همچنین بیان کرد: این محصول برای نیروگاههای خانگی کاربرد دارد و طراحی آن بهگونهای است که حداکثر انرژی را به شبکه تزریق میکند. همچنین در شرایطی که شبکه برق با افت فشار مواجه شود. این محصول همچنان توانایی تزریق توان 5 کیلووات را دارد. درحالیکه در محصولات خارجی توان با افت فشار کاهش مییابد.
سیاه کلاه از آغاز طراحی اینورترهای با توان بالاتر خبر داد و گفت: طراحی را آغاز کردیم و بهزودی تولید را انجام میدهیم تا برای مصارف دیگر مانند مزارع خورشیدی بتوان از این اینورتر استفاده کرد.
انتهای پیام/4112/
نظر شما