سرویس سیاسی جوان آنلاین: آنگونه که پایگاه اطلاع رسانی سپاه نوشته است، ماهواره نور به عنوان ماهواره چندمنظوره جمهوری اسلامی ایران که کاربرد دفاعی هم دارد، از ماهوارهبر سه مرحلهای قاصد توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با موفقیت پرتاب و در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین قرار گرفت؛ اقدامی که دستاوردی بزرگ و تحولی نوین در عرصه فضایی برای ایران اسلامی محسوب خواهد شد.
از زمان اولین پرتاب یک ماهواره ایرانی به فضا در سال ۱۳۸۵ با ماهواره بر سفیر نزدیک به ۱۴ سال میگذرد. از آن زمان تاکنون ایران چند پرتاب دیگر هم داشت که برخی از آنها موفق بوده و برخی دیگر همانند ذات هر آزمایش علمی و نظامی به اهداف خود نرسیدهاند. آخرین تلاش ایران برای پرتاب یک ماهواره مربوط به بهمن ماه سال گذشته بود که ماهواره ظفر که یک مدارگرد غیرنظامی بود با استفاده از ماهوارهبر سیمرغ به فضا پرتاب شد و به دلیل نرسیدن به سرعت کافی یعنی ۸ کیلومتر بر ثانیه به هدف خود نرسید. این ماهواره قرار بود در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار بگیرد.
در این میان پرتاب ماهواره «نور یک» توانست این نوار ناکامی را پاره کند و اولین ماهواره نظامی ایران را به فضا پرتاب کند. جالب اینجاست که این ماهواره در بخشی از مدار خود از روی خاک ایالات متحده نیز پرواز میکند.
درباره ماهوارهبر سیمرغ نیز باید گفت این ماهوارهبر اولین بستر برای آزمایش موتورهای پیشرفته تغییردهنده بردار رانش است. استفاده از این موتورها میتواند توانمندیهای نظامی و دفاعی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در این حوزه به شدت ارتقا دهد و زمینه حضور جدیتر سپاه در عرصه فضایی را فراهم کند.
پرتاب این موشک از جمله دستاوردهای سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی هوافضای سپاه در تولید موتور فضایی و تمام کامپوزیتی سلمان است که به دلیل برخورداری از نازل متحرک قابلیت اصلاح مسیر در خارج از جو را دارد و از این پیشران هم در ماهوارهبر قاصد استفاده شده است.
امروز ما میتوانیم جهان را از فضا رؤیت کنیم
در اولین واکنش نسبت به این پرتاب موفق سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه با بیان اینکه با پرتاب ماهواره نور سپاه امروز فضایی شد، گفت: تحقق این مهم بیانگر این است که ما در هر عرصهای ورود کنیم با تکیه بر خداوند متعال و استعدادهای درونی خود میتوانیم موفقیتهای چشمگیر و جهان پسندی داشته باشیم.
سرلشکر سلامی پس از پرتاب و در مدار قرار گرفتن نخستین ماهواره چندمنظوره جمهوری اسلامی ایران از سوی سپاه که کاربرد دفاعی هم دارد، با تبریک این موفقیت بزرگ به فرماندهی معظم کل قوا امام خامنهای (مدظلهالعالی) و ملت شریف ایران اسلامی گفت: پرتاب موفقیتآمیز این ماهواره ابعاد جدیدی از قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران را ارتقا بخشید و به فضل الهی سپاه امروز فضایی شد.
سرلشکر سلامی دستیابی نیروی دفاعی قدرتمندی، چون سپاه به فناوریهای فضایی به منظور رسیدن به توانمندیهای برترساز را یک ضرورت توصیف و تصریح کرد: امروز ارتشهای قدرتمند دنیا بدون قرار گرفتن در فضا دارای نقشه دفاعی جامعی نیستند و دستیابی به این فناوری برترساز که ما را به فضا منتقل میکند و قلمرو تواناییهایمان را گسترش میدهد، یک دستاورد راهبردی است. وی خاطرنشان کرد: پس از این دستاورد مهم ما در عرصه گسترش قلمرو و توان اطلاعاتی راهبردی به یک جهش دست یافتیم.
فرمانده کل سپاه در ادامه تأکید کرد: امروز ما میتوانیم جهان را از فضا رؤیت کنیم و این به معنای گسترش اطلاعات راهبردی نیروی دفاعی قدرتمند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. وی افزود: قرار گرفتن این ماهواره چندمنظوره در فضا هم در عرصه IT و نبردهای اطلاعاتی میتواند برای ما ارزش افزوده استراتژیک تولید کند و هم در جنگهای اطلاعاتی زمینههای قدرتمندی را برای ما ایجاد میکند.
سرلشکر سلامی با تأکید بر اینکه سپاه از امروز وارد یک عرصه تحول شد، گفت: دستیابی به این فناوریها به دلیل اینکه در زمره فناوریهای برتر جهانی است و خطوط مقدم استعدادهای تکنولوژی را شکل میدهد، برای ایران اسلامی توفیق بزرگی محسوب میشود. وی با بیان اینکه پرتاب ماهواره مختص مسائل دفاعی و نظامی نیست، گفت: تحقق این مهم کشور را در عرصههای مختلف به پیشرفتهای بزرگی میرساند، بنابراین دستاوردی راهبردی برای نظام اسلامی ما محسوب میشود.
فرمانده کل سپاه با تأکید بر اینکه تمامی اجزای مختلف فناوریهای پرتاب این ماهواره اعم از پرتابگر و ماهواره متکی به دانش بومی، بدون اتکا به خارج و در اثر تحریم به وجود آمده است، گفت: پیام به ثمر نشستن این دستاورد مهم این است که تحریم نه تنها مانعی در مسیر پیش روی ما نیست بلکه موجب روشن شدن موتور پیشران فناوریهای نوین ما برای رسیدن به یک قدرت بزرگ در سطح منطقه و در افق نزدیک در سطح جهانی است. سرلشکر سلامی در پایان تحقق این دستاورد راهبردی فضایی را لبیک به فرمایشهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر راهبرد «قوی شدن» عنوان و تأکید کرد: پیام بزرگ این اتفاق این است که ما در هر عرصهای ورود کنیم با تکیه بر خداوند متعال و استعدادهای درونی خود میتوانیم موفقیتهای چشمگیر و جهان پسندی داشته باشیم.
حرکت به سمت فضا یک الزام است نه یک انتخاب
سردار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه در تشریح عملیات پرتاب ماهواره نور با ماهواره بر قاصد، اظهار داشت: این ماهوارهبر تفاوتی با کارهای گذشته دارد و آن هم این است که پیشران آن از نوع ترکیبی سوخت مایع و جامد است. این پیشران همان پیشران با بدنه غیرفلزی و کامپوزیتی (موتور فضایی سلمان) است که چندی قبل رونمایی شده بود. سردار حاجیزاده ادامه داد: طبیعتاً فقط ابرقدرتها این قابلیت را دارند و بقیه فقط مصرفکننده این فناوری هستند. فرمانده نیروی هوافضای سپاه عنوان کرد: دستیابی به فضا یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت اجتنابناپذیر است و باید جایگاهمان را در فضا پیدا کنیم.
پیامهای تبریک آذرجهرمی و شمخانی
علی شمخانی به مناسبت دستیابی سپاه پاسداران ایران به موفقیتی دیگر در راستای فعالیتهای هوافضای ایران، در حساب توئیتری خود اشاره کرد و نوشت: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سالروز تولدش بار دیگر قاصد نور شد و افتخار پرتاب موفق اولین ماهواره نظامی جمهوری اسلامی ایران را در کارنامه قطور اولینهای این نهاد مقدس ثبت کرد. دست مریزاد، خداقوت و هزاران بار تبریک بر پاسداران انقلاب اسلامی».
محمد جواد آذر جهرمی نیز در توئیتی نوشت: تبریک صمیمانه به نیروی هوافضای سپاه برای این دستاورد بزرگ ملی. سه هفته پیش بازدیدی از آخرین مراحل تولید پرتابگر سهمرحلهای سوخت جامد «قاصد» و ماهواره «نور» داشتم. وی همچنین در پاسخ به سؤال خبرگزاری آسوشیتدپرس در خصوص ابعاد برنامه فضایی سپاه و کاربرد این ماهواره گفت: برنامه فضایی ایران صلحآمیز است. بخشی از برنامه صلحآمیز ایران، غیرنظامی است که توسط دولت دنبال میشود. بخشی هم صلحآمیز دفاعی است که طبعاً بهوسیله نیروهای مسلح پیگیری میشود. درباره جزئیات ماهواره نور هم سپاه پاسداران در صورت صلاحدید، اطلاع رسانی خواهد کرد.
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در پیامی این دستاورد بزرگ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تبریک گفت.
«نور ۱» طلیعهای مبارک برای افزایش اقتدار دفاعی کشور
سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری در پیامی دستاورد بزرگ ارسال ماهواره نظامی را به سپاه تبریک گفت. در پیام وی آمده است: در سالی که به سال «جهش تولید» از سوی فرمانده معظم کل قوا (مدظلهالعالی) نامگذاری شده است، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بار دیگر نشان داد در پیگیری و تحقق اهداف راهبردی و فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی) پیشتاز است و پرتاب موفقیتآمیز ماهواره نظامی «نور ۱» طلیعه مبارکی برای افزایش اقتدار دفاعی با حضور در فضا و ارتقای علمی و بازدارندگی کشور در مسیر خودکفایی است. اینجانب ضمن عرض تبریک صمیمانه در نایل شدن به این دستاورد راهبردی دفاعی و علمی به فرمانده معظم کل قوا، حضرت امام خامنهای (مدظله العالی)، خصوصاً نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که ثمره خون شهدا، به خصوص دانشمند شهید حسن تهرانی مقدم و مجاهدت محققان و دانشمندان جوان میهن اسلامی است، موفقیت روزافزون آن سازمان مقتدر و جهادی در پاسداری از دستاوردهای انقلاب اسلامی را از خداوند متعال خواستارم.
نظر شما