شناسهٔ خبر: 39544782 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: راهبرد معاصر | لینک خبر

چرا قیمت نفت با وجود توافقات «اوپک پلاس» سقوط کرد؟

در حالی که پس از توافق «اوپک پلاس» انتظار می‌رفت با رشد قیمت نفت روبرو باشیم٬ بهای آن به پایین‌ترین نرخ خود طی دو دهه گذشته رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش راهبرد معاصر، قیمت نفت در بازارهای جهانی با وجود تعهدات تولید کنندگان عمده برای کاهش تولید و عرضه در حال سقوط است.

 

پس از یک نشست جنجالی،برای اولین باردر طول تاریخ قیمت هر بشکه نفت در ماه مه در بازار نیویورک به زیر صفر سقوط کرد. شاخص نفت خام آمریکا تا 56 دلار افت کند.

 

با کاهش فعالیت پالایشگاه‌ها در نتیجه کمبود تقاضا مقادیر نفت خام ذخیره شده در ایالت متحده آمریکا به ویژه در کوشینگ جایی که محل تحویل نفت خام است، رو به افزایش می‌رود.

 

حمد النعیمی کارشناس قطری در امور نفت معتقد است که که ذخایر نفتی آمریکا به حداکثر خود رسیده بود ، زیرا قبل اینکه امریکا متحمل این حجم ضرر شود، تنها طی یک هفته 19 میلیون بشکه در آمریکا ذخیره شد که این موضوع باعث شد که نفت خام آمریکا به رقم کمتر از 15 دلار در هر بشکه برسد.

 

وی همچنین افزود که حجم نفت‌های انباشته شده در نفتکش‌ها در حال حاضر به 160 میلیون بشکه رسیده است که این حجم ذخیره نفتی باعث افزایش عرضه در بازارها می‌شود.

 

وی افزود قیمت نفت در آن واحد تحت فشارهای بازار عرضه و تقاضا قرار گرفته که تاکنون بی سابقه بوده است.

 

طبق گفته‌های این کارشناس قطری کاهش قیمت نفت از سویی به دلیل کاهش تقاضا به ویژه از جانب چین که بزرگ ترین مصرف کننده نفت خام جهان در اثر تاثیر شیوع ویروس کرونا بر فعالیت‌های اقتصادی آن اتفاق افتاده و از سوی دیگر به وجود ذخایر نفتی بزرگ چه روی زمین و چه در نفتکش‌ها بر سطح دریا و کاهش تقاضای آن برمی گردد.

 

النعیمی تاکید کرد که فعالان در بازارها از نزدیک بر عرضه و تقاضای نفت در بازارهای جهانی نشان دهنده احتیاط آن‌ها در این زمینه است.

 

«دکتر أحمد بدر الکوح» یک کارشناس نفتی دیگر نیز در این زمینه به توافق اوپک پلاس که هفته‌های گذشته اتفاق افتاد اشاره کرد.

 

وی ابراز داشت که عربستان سعودی به منظور دستیابی به سهم بیشتر، جنگ نفتی با روسیه را آغاز کرد٬ اما پس از آن دو طرف در ابتدای ماه جاری با انعقاد قراردادی به کاهش تولید نفتی حدود ده میلیون بشکه در روز برای افزایش قیمت نفت اقدام کردند.

 

احمد نعیمی در ادامه افزود که که اگر بحران ویروس کرونا از بین نرود،تقاضای نفت کاهش پیدا خواهد کرد و باعث کاهش قیمت ها در بازارها خواهد شد و سخت به نظر می رسد که با وجود بحران ویروس کرونا قیمت نفت به مرز40 دلار قبل از پایان سال جاری برسد .به اعتقاد وی اگر همین وضع ادامه داشته باشد قیمت نفت خام آمریکا از قیمت کنونی نیز پایین‌تر خواهد رفت.

 

از سوی دیگر احمد الکوح معتقد است که با وجود توافق اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت٬ افزایش قیمت آن امری بعید به نظر می‌رسد و حداقل تا پایان سال جاری رشد چشم‌گیر در قیمت نفت هرگز اتفاق نخواهد افتاد.

 

وی با توجه به اهمیت اجرای مضمون قرار داد مذکور، نیازی به تمدید قراردادها نمی‌بیند و معتقد است که قیمت نفت در گرو تقاضای مصرف‌کنندگان و بازگشت اقتصاد جهانی به حالت قبل از شیوع کرونا به ویژه در کشور چین است و همچنین در هفته‌های اخیر تلاش کشورها در مقابله با ویروس کرونا که اقدام به بستن مرزها و منع سفر و قرنطینه کردن افراد کرده‌اند، تاثیر شدیدی بر فعالیت‌های اقتصادی داشته است که باعث افت قیمت‌ها شده است.

 

منبع: تسنیم