شناسهٔ خبر: 39511561 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

فارس من| مطالبه حذف ترم جاری دانشگاه‌ها/ تعیین تکلیف دروس عملی ترم‌ کرونایی

دانشجویان معتقدند که در شرایط فعلی برگزاری دروس عملی به صورت مجازی مفید نیست، پیرو پیشنهاد وزارت علوم درباره کلاس‌های غیرنظری، دانشگاه ها رویکرد تقریبا مشترکی را درباره دروس عملی و آزمایشگاهی اتخاذ کرده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، برخی کاربران فارس با ثبت سوژه در سامانه فارس من خواستار «حذف ترم جاری دانشگاه‌ها به دلیل کرونا» شده‌اند.

تعداد امضاهای این کمپین از ۱۰ هزار امضا فراتر رفت و خبرنگاران فارس این مطالبه را از مسوولان مربوط پیگیری کرده‌اند. 

*درخواست دانشجویان برای حذف نیم سال

مخاطبان در این کمپین اعلام کرده‌اند که با توجه به تعطیلی تمامی مراکز آموزشی و کلیه کتابخانه های کشور و نبود ارتباط مناسب بین دانشجویان و اساتید و از طرفی نبود فضای مناسب در خانواده ها جهت ادامه روند تحصیل، ما دانشجویان سراسر کشور تقاضا داریم، تمامی فعالیت های دانشگاهی را لغو کرده و ترم تحصیلی جاری را به طور کامل حذف کنید.

نتیجه این پیگیری در خبری با عنوان «فارس من| پیگیری خبرنگاران از مطالبه ۱۰ هزار نفر در سامانه فارس من/ درخواست دانشجویان برای حذف ترم جاری دانشگاه‌» منتشر شد.

*خوابگاه‌، جنبه دیگر درخواست دانشجوها برای حذف نیم‌سال

درخواست این دسته از دانشجویان برای لغو تمامی فعالیت های دانشگاهی و حذف کامل ترم تحصیلی جاری غیر از موضوع کلاس‌های آموزش ابعاد دیگری هم دارد، از جمله موضوع خوابگاه‌ها و دروس عملی.

خبرنگار فارس موضوع تعیین تکلیف اجاره خوابگاه‌های دانشجویی در نیم‌سالی که اغلب غیرحضوری بود را هم پیگیری کرد و نتیجه پیگیری در خبری با عنوان «فارس من| اجاره خوابگاه‌های دانشجویی بابت تعطیلی‌های نیم‌سال جاری بازگردانده می‌شود» منتشر شد.

*وضع دروس عملی در درخواست دانشجوها برای حذف نیم‌سال

موضوعی دیگری که در درخواست دانشجوها برای حذف نیم‌سال جاری بررسی می‌شود وضع دروس عملی است.

خبرنگار فارس برای پیگیری این موضوع به سراغ دانشجوها و مسوولان رفته است.

*خواسته دانشجویان درباره دروس عملی چیست؟

سوری یک دانشجوی دانشگاه امیرکبیر در این باره در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از برگزاری کلاس‌های عملی انتقاد کرد و گفت: برگزاری کلاس‌های عملی به صورت مجازی برای مثال در درس تربیت بدنی بیهوده‌‌ است و باید این دروس توسط دانشگاه حذف شوند.

*وزارت علوم درباره برگزاری دروس عملی چه می‌گوید؟

وزارت علوم در توصیه‌ ‌نامه‌ای ۲۰ بندی به دانشگاه‌ها، پیشنهاداتی را برای ادامه فعالیت دانشگاه‌ها در دوران کرونا ابلاغ کرده است که در این پیشنهادها درباره تعیین تکلیف دروس عملی هم صحبت شده است. در این توصیه‌ها گفته شده که با تشخیص معاون آموزشی، جلسات دروس عملی می‌تواند به صورت فشرده برگزار شود. همچنین برای دروس عملی، دانشگاه می‌تواند با اختیار خود کلاس‌ها را در تابستان یا نیم‌سال اول ۱۴۰۰-۱۳۹۹ برگزار کند و نمره به نیم‌سال جاری انتقال یابد و ثبت شود.

علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم در این باره به خبرنگار ما، گفت: سیاست کلی این است که این دروس به صورت فشرده در تابستان یا در ترم بعدی ارائه شوند اما تصمیم‌گیری در این باره براساس امکانات و شرایط متفاوت دانشگاه‌ها به مدیریت دانشگاه سپرده شده است. در مجموع هم امکان برگزاری کلاس‌های عملی و آزمایشگاهی به صورت الکترونیکی چندان مقدور نیست.

*دانشگاه‌ها برای برگزاری دروس عملی چه کردند؟

سید حسین حسینی معاون آموزشی دانشگاه تهران در این باره به خبرنگار ما گفت: براساس تصمیم معاونت آموزشی دانشگاه مقرر شد که دروس عملی و کارگاهی پس از بازگشایی حضوری دانشگاه به صورت فشرده برگزار شوند و اگر بنابر نظر استاد و دانشکده، دروس تا پایان ترم جاری به پایان نرسند، درس به صورت ناتمام به نیم‌سال بعد منتقل شود. بخش عملی دروسی هم که نظری- عملی هستند هم تابع همین مقررات است.

داوود رشتچیان معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی شریف در این باره به خبرنگار ما، گفت: سیاست ابلاغی وزارت علوم حفظ نیم‌سال جاری است و طبق سیاستی که در دانشگاه در حال اجرا است باید برگزاری دروس نظری از طریق آموزش مجازی ادامه یابد و شرایط برای برگزاری دروس عملی و آزمایشگاهی در تابستان مهیا شود. براساس آخرین تغییراتی که به صورت موقت در مقررات آموزشی نیم‌سال جاری در این دانشگاه  اعلام شده مقرر شده که برای دانشجویان دوره کارشناسی، در صورتی که با اعلام ستاد مقابله با کرونا، شرایط عادی اعلام شد یک یا دو هفته برای اجرای فشرده دروس عملی به نیم‌سال تحصیلی اضافه شود، علاوه بر اینکه تعداد مجاز حذف درس از یک درس به دو درس نظری- عملی افزایش یافته و حذف درس عملی ممکن شده است. همچنین برای دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی مقرر شد که حذف دروس عملی و آزمایشگاه در قالب حذف تک درس ممکن باشد. همچنین در صورتی که شرایط برای حضور فراهم باشد، دروس عملی و آزمایشگاهی، با تشخیص استاد و دانشکده می توانند در تابستان ادامه پیدا کنند و نمرات دروسی که در تابستان برگزار شده‌اند تا قبل از شروع نیم‌سال بعدی باید ارسال شود. همچنین دروس عملی و آزمایشگاهی می‌توانند به‌ صورت ناتمام به نیم‌سال بعدی منتقل شوند، یعنی نمره دروس به صورت ناتمام در کارنامه دانشجو درج می‌شود و درس در نیم‌سال بعدی ادامه می‌یابند  یا درس توسط خود دانشگاه از برنامه درسی این نیم‌سال حذف شود.

جواد علمایی معاون دانشگاه آزاد هم گفت: برنامه است که کلاس های آزمایشگاهی و عملی این ترم در تابستان به صورت حضوری برگزار شود.

شجاع احمدوند معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی هم گفت که اگر با اعلام استاد، ارائه درس عملی به صورت مجازی ممکن نباشد دانشگاه آن درس را به صورت ناتمام به ترم آینده منتقل می‌کند، به این معنی که درس در ترم بعدی توسط دانشجو گذرانده می‌شود و نمره درس در این ترم درج می‌شود، علاوه بر این، امکان حذف آن درس توسط خود دانشجو هم وجود دارد.

دانشگاه شهید بهشتی هم اعلام کرد که حذف بیش از یک درس حتی عملی امکان پذیر است.

*نتیجه؛ رویه تقریبا مشترک همه دانشگاه‌ها درباره دروس عملی

به این ترتیب به نظر می رسد که پیرو ابلاغیه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه ها رویکرد مشترکی را درباره دروس عملی و آزمایشگاهی اتخاذ کرده‌اند که این رویکرد همان برگزاری کلاس به صورت غیر حضوری در صورت امکان، برگزاری کلاس به صورت حضوری در تابستان یا انتقال درس به صورت ناتمام به ترم بعد است.

*موضوع بعدی، اینترنت در نیم‌سال جاری

موضوع دیگر که مرتبط با این سوژه بررسی و پیگیری خواهد شد وضع اینترنت دانشجویان و دانشگاه‌ها در ترمی است که دانشجویان خواهان حذف آن هستند.

در این باره این ویدئو را ببنید:

انتهای پیام/

نظر شما