شناسهٔ خبر: 39412666 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مشکل بیماران مبتلا به فاویسم و داروهای درمان کرونا

تهران - ایرنا - داروهایی که برای درمان بیماری کرونا استفاده می شود، داروی هیدروکسی کلرکین است و از زمان‌های گذشته در محافل علمی این شک وجود داشته که ممکن است این دارو باعث ایجاد همولیز در بیماران مبتلا به فاویسم شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز چهارشنبه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، لیلا صادقی روز چهارشنبه در باره بیماری فاویسم توضیح داد: این بیماری یک کمبود آنزیمی است که بر اثر آن گلبول های قرمز در مواجهه با یک سری عفونت ها، داروها و مواد غذایی خاص حساس شده و دچار همولیز می شوند.

این متخصص ادامه داد: یعنی گلبول های قرمز به آسیب عوامل اکسیدان بسیار حساس و طول عمر آن ها کوتاه می شود که به این بیماری فاویسم گفته می شود.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: این بیماری معمولا بر اثر عوامل ژنتیکی و وراثت رخ می دهد و افراد مبتلا به یک سری از غذاها، عفونت ها، داروها و به خصوص یک سری آنتی بیوتیک ها بسیار حساس اند و در صورت مواجهه دچار عارضه همولیز می شوند.
 باقالا؛ معروف ترین ماده غذایی ممنوعه برای بیماران مبتلا به فاویسم
صادقی با بیان اینکه باقالا شایع ترین ماده غذایی است که باعث آسیب به گلبول های قرمز افراد مبتلا به فاویسم می شود، گفت: با مصرف باقالا به خاطر کمبود آنزیم نیمه عمر گلبول های قرمز کوتاه می شود و حالتی را ایجاد می کند که به آن همولیز گفته می شود.
 مهمترین نشانه های فاویسم

این متخصص افزود: در همولیز بیمار هنگام مواجهه با عوامل اکسیدان به صورت آنی دچار کم خونی شده و بعد از چند ساعت دچار تنگی نفس، علائم حاد کم خونی، ادرار پررنگ، تپش قلب و کاهش فشار خون می شود.
 وی ادامه داد: بسیاری از عفونت ها، ویروس ها، داروها و آنتی بیوتیک ها در افراد مبتلا به فاویسم می توانند باعث این عارضه شوند.
 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره ارتباط ویروس کرونا با بیماری فاویسم گفت: ارتباط این دو بیماری با یکدیگر چندان معنی دار تعریف شده نشده است و شواهد علمی مبنی بر ایجاد همولیز هنگام ابتلای افراد مبتلا به فاویسم به کرونا وجود ندارد.

نظر شما