شناسهٔ خبر: 39404254 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

روحانی در جلسه هیات دولت؛

امروز سلامت و معیشت مهم‌ترین مسئله و دغدغه مردم است/باید همزمان با بیماری و بیکاری مقابله کنیم

رییس جمهوری مهمترین دغدغه مردم را سلامت و معیشت عنوان کرد و گفت: همزمان با بیماری و بیکاری باید مبارزه کنیم و با همکاری و همراهی همه به نقطه مطلوب در عبور از بیماری کرونا برسیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «حسن روحانی» در جلسه هیات دولت گفت:‌ امروز مهم‌ترین مسئله و دغدغه مردم ما سلامت و معیشت است، ما باید کاری کنیم که همزمان با بیماری و بیکاری مبارزه کنیم و اگر بتوانیم این دیدگاه جامع را به خوبی اجرایی و عملیاتی کنیم، ان‌شاءالله قدم به قدم می توانیم شرایط کشور را به سمتی هدایت کنیم که برای مردم ما مطلوب باشد.  

 

رییس جمهوری افزود: ویروس کرونا یک معضل برای همه کشورهای جهان است و تقریبا همه دنیا از جمله سیاست،  اقتصاد، هم سبک زندگی مردم در جهان، تجارت و معاملات همه چیز تحت تاثیر شرایط جدید قرار گرفته است و برای اولین بار است که یک بیماری نامش تبدیل به یک معیار تاریخی برای محاسبات شده است.

 

وی با اشاره به این که امروز دوران کرونا و پساکرونا داریم، گفت: امروز مهم است که در دوران کرونا چگونه با این بیماری مقابله کنیم و بعد از پایان دوران چگونه مسائل اقتصاد را سامان دهیم.

 

متن سخنان رئیس جمهوری به این شرح است:

 

 بسم الله الرحمن الرحیم

امروز مسأله و دغدغه مردم، سلامت و معیشت است و باید کاری کنیم که همزمان با بیماری و بیکاری مبارزه کنیم.اگر بتوانیم این دیدگاه جامع را به خوبی اجرایی و عملیاتی کنیم، ان‌شاء الله قدم به قدم می‌توانیم شرایط کشور را به سمتی هدایت کنیم که برای مردم مطلوب باشد البته در این مسأله مهم یعنی مسأله ویروس کرونا که یک معضل برای همه کشورهای جهان است، تقریباً همه دنیا تحت تأثیر این موج بیماری قرار گرفته؛ هم سیاست و اقتصاد دنیا، هم سبک زندگی مردم در جهان، هم تجارت و معاملات و همه چیز تحت تأثیر شرایط جدید قرار گرفته است و برای اولین بار است که نام یک بیماری به یک معیار تاریخی برای محاسبات تبدیل شده است.

 

کرونا و پساکرونا، دوران کرونا اینکه چگونه باید با این بیماری مقابله کنیم و بعد از پایان دوران هم چگونه باید مسایل جامعه و اقتصاد را سامان دهیم.

 

در این امر مهم، موفقیت ما در صورتی است که مردم، دولت و همه قوا و ارکان کشور در کنار یکدیگر باشند. در این راستا یک وظایفی دولت و یک وظایفی هم بخش‌های دیگر حاکمیت دارند یک بخش بزرگی هم به طور طبیعی به عهده مردم عزیز است.

 

دولت وظیفه دارد برای شناسایی افراد مبتلا تلاش کند و افراد مبتلا به این بیماری را از جامعه جدا و آنها را برای درمان به بیمارستان‌ها و نقاهتگاه‌ها هدایت کند تا بیماری آنها، به بخش‌های دیگر جامعه سرایت نکند.

 

وظیفه دوم دولت مراقبت و پرستاری از آن عزیزانی است که نیاز به تخت بیمارستانی و یا در شرایط حاد به بخش مراقبت‌های ویژه نیاز دارند. هم در زمینه اول که موضوع شناسایی مبتلایان است و هم در بخش دوم که موضوع مراقبت و پرستاری از بیماران است، وزارت بهداشت و درمان، تلاش بسیار خوبی را انجام داده است.

 

کادر پزشکی در این مقطع تاریخی از پایان بهمن تا امروز، بخشی سرافراز در برابر مردم است و ما در تاریخ بسیار سرافرازیم که از روز اول تا امروز در هیچ استانی و شهرستانی نبوده که بیماری بخواهد به بیمارستانی مراجعه کند و در بیمارستان روی او باز نباشد و یا نیاز به مراقبت داشته باشد و تخت بیمارستانی خالی نباشد و یا نیاز به مراقبت ویژه داشته باشد و تخت آی‌سی‌یوی ظرفیت پذیرش نداشته باشد.

 

این یکی از افتخارات بخش پزشکی ما است و البته پزشکان، پرستاران و همه بخش درمانی یک مجاهدت و فداکاری فوق‌العاده‌ای را در این مدت، به طور شبانه‌روزی برعهده داشتند و ساعتی نبوده که از کار و فعالیت فاصله بگیرند و یا احساس خستگی کنند.

 

در کشورهایی بوده که بیمار به بیمارستان مراجعه کرده و تخت هم خالی بوده، اما پرستار و پزشک به اندازه کافی نبوده است و در کشورهایی در آمار و ارقام که تخت وجود داشته، اما بخش مراقبت ویژه نتوانسته پذیرای بیمار باشد، اما در کشورمان حتی یک نمونه از این وضع را هم در طول این مدت حدود 3 ماه سراغ نداریم. در اسفند و فروردین و شدت آن که در این 2 ماه بوده، هیچ سراغ نداشتیم که کسی به بیمارستانی مراجعه کند و او را برگردانند یا تخت برای مراقبت در اختیار نداشته باشند یا بخاطر فقر مالی نتواند بستری شود.

 

 همه با بیمه و تأمین بیمه و برخی موارد هم اقشار خیلی ضعیف بودند که چیزی از آنها دریافت نشده و حتی اتباع خارجی هم که به طور قانونی در کشورمان زندگی می‌کنند برای آنها هم گفتیم درمان این بیماری به صورت مجانی باشد.

 

کار سومی که دولت می‌بایست انجام می‌داد، تهیه لوازمی بود که برای بهداشت عمومی مردم و یا برای تجهیز پرستاران و پزشکان ما ضرورت داشت؛ یا کیت تشخیص مورد نیاز بود، یا وسیله تنفس مصنوعی ونتیلاتور مورد نیاز بود، یا تخت‌های سی‌تی‌اسکن مورد نیاز بود و یا دستکش،ماسک و مواد ضدعفونی مورد نیاز بود که برای تامین آنچه در این بخش مورد نیاز مردم یا بیمارستان‌ها بود، تلاش همه جانبه‌ای شروع شد یعنی در بخش کارگاه‌های دولتی، خصوصی و کارگاه‌هایی که دست بخش‌های عمومی است و همچنین نیروهای مسلح، وزارت دفاع و وزارت صمت همه به میدان آمدند.

 

خوشبختانه امروز در ماسک‌های ویژه N95 مورد نیاز پرستارها و لباس ویژه گان یا دارو هیچ نیازمندی‌ در بیمارستان‌های ما نیست مگر اینکه روزانه تأمین می‌شود و بخش اعظم نیازمندی‌های مردم هم در اختیار آنها است و مخصوصاً مواد ضدعفونی و برخی از موارد ممکن است به اندازه کافی نباشد که با افزایش تولید مثل ماسک، این مشکلات در روزها و هفته‌های آینده رفع خواهد شد.

 

شرایط کشور ما در این زمینه هم قابل مقایسه با کشورهای دیگر و با کشورهای پیشرفته است و کار بزرگی در این زمینه انجام گرفته است.

 

مورد چهارم تأمین مایحتاج عمومی بود که جزو وظایف دولت بوده است و آنچه که مورد نیاز روزمره و ضروری مردم از جمله مواد غذایی و بهداشتی و هر چه که مورد نیاز است که در طول این مدت نشد که مردم به فروشگاهی مراجعه کنند و با قفسه خالی مواجه شوند و یا به آنها گفته شود که این ماده ضروری برای زندگی است و بروید 2 روز دیگر مراجعه کنید که موضوعی بود که بعضی از کشورها دست به گریبان آن بودند.

 

 در اینجا می‌خواهم هم از بانک مرکزی، بخش حمل و نقل، گمرک و از بخش‌های مختلف تشکر و سپاسگزاری کنم. در طول این مدت حمل و نقل‌ و معمولاً ترددها در کشور بخاطر دستورات بهداشتی کاهش پیدا کرده و یا گاهی در بعضی از زمینه‌ها متوقف شده است و در زمینه حمل کالا و بار امسال تردد کامیون‌ها در ماه اسفند و فروردین تا همین روزها بیش از سال‌های قبل است و این نشان می‌دهد که هر چه مورد نیاز بوده است با تلاشی که انجام گرفت، تامین شده است.

 

 فروشگاه‌ها، مغازه‌دارها، داروخانه‌ها، تولیدگرها، بخش گمرک و حمل و نقل، همه به صحنه آمدند یعنی یک جهاد عمومی و همگانی را در کشور شاهد بودیم و همه به صحنه آمدند و مردم در نیازمندی‌های ضروری و عمومی خودشان محتاج نشدند و این کار دیگری بود که دولت لازم بود انجام دهد.

 

 خدمت مردم عزیزمان عرض می‌کنم که امسال بحمدالله در بخش کشاورزی، شرایط ما از سال‌های قبل بهتر است و امسال در زمینه تولیدات زراعی پیش‌بینی‌ها این است که بین 3.5 تا 4 درصد افزایش تولید داشته باشیم و در زمینه گندم، الحمدالله 14 میلیون تن گندم پیش‌بینی شده است که ان‌شاء الله تأمین خواهد شد.

 

حالا آن مقداری که مصرفی است و مورد نیاز نانوایی‌ها در سیلوهای دولتی و اصناف یا در بخش صنعتی هر چه نیاز داشته باشند، نیازشان امسال تأمین است و در سایر زمینه‌ها هم آمار و ارقامی که وزارت کشاورزی به ما می‌دهد، شرایط مناسب است.

 

در زمینه برنج امسال پیش‌بینی این است که محصول برنج ما 2.6 دهم میلیون تن باشد که یک رقم قابل ملاحظه‌ای است و نیازمندی کشور را تأمین می‌کند و در شکر پیش‌بینی امسال 1.7 دهم میلیون تن است که چغندر قند و نیشکر در مجموع بخش اعظم نیاز ما را تأمین می‌کند.

 

در دام و آبزیان شرایط ما بهتر از سال گذشته است و باز هم امسال رشد محصولات و تولید را خواهیم داشت. بحمدالله آن طرح‌های تقریبا 46 هزار هکتار در سیستان و بلوچستان فعال شده است و 295 هزار هکتار خوزستان و ایلام آماده شده است و مشغول فعالیت هستند.

 

ان‌شاء الله امسال محصول بیشتر و بهتری خواهیم داشت که هم بخاطر کارهایی که در بخش‌های مختلف در کارهای زیربنایی، آماده شدن زمین کانال‌کشی، زهکشی، تأمین آب، سدها انجام شده است  و هم بخاطر رحمت الهی که امسال رحمت الهی شامل حال ما بوده است.

 

 یک مقدار بارش ها از پارسال کمتر ولی الحمدالله سال بسیار خوبی را پیش رو داریم و تا امروز شرایط ما شرایط خوبی بوده است و حدود 50 تالاب در کشور آبگیری شده است./

پایان پیام/ 50

نظر شما