شناسهٔ خبر: 39397254 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

معاون سلامت قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه خراسان شمالی عنوان کرد؛

روزه گرفتن سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند/نکات قابل توجه برای تقویت عمومی بدن درماه رمضان+فیلم

حجت‌الاسلام محمد شمسائی گفت: به واسطه روزه گرفتن دستگاه گوارش استراحت و چربی های اضافی و مضر در بدن کاهش پیدا می کند و سیستم دفاعی بدن تقویت می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام محمد شمسائی، معاون سلامت قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه حضرت جوادالائمه (علیه السلام) خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک با اشاره به اینکه در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم، اظهار داشت: براساس آمارهای منتشر شده در جهان این ویروس بیشتر افراد مسن، دارای مشکلات زمینه ای و با مزاج سرد را درگیر می کند.

وی افزود: در طب سنتی عمر انسان بر دو بخش تقسیم می شود، بخش اول از بدو تولد تا 40 سالگی وعمدتا دارای مزاج گرم  و نیمه دوم عمر انسان بالای 40 سالگی که مزاج و طبیعت بدن رو به سردی است.


حجت الاسلام شمسائی با بیان اینکه روزه عمر انسان را طولانی می کند، ادامه داد: به واسطه روزه گرفتن دستگاه گوارش استراحت و چربی های اضافی و مضر در بدن کاهش پیدا می کند و سیستم دفاعی بدن تقویت می شود.


این کارشناس مسئول به رعایت تذکرات و تمهیدات در زمان روزه داری اشاره کرد و گفت: با رعایت این نکات می توان اثرات مثبت روزه داری را به خوبی احساس کرد.


حجت الاسلام شمسایی یادآور شد: به هر میزان مزاج گرم تر باشد، احتمال ابتلا به کرونا ویروس کمتر خواهد بود، از طرفی نباید بدن را بیش از اندازه گرم کرد، زیرا با رعایت نکردن نحوه تغذیه سالم در زمان سحر و افطار نه تنها اثرات مثبتی دیده نخواهد شد، بلکه زمینه بیماری در بدن فراهم خواهد شد.

 

فصل بهار شرایط مساعد و خوبی برای روزه داری است


وی با بیان اینکه فصل بهار از لحاظ طبیعت و مزاج گرم و تر است، افزود: در این فصل گرما به اندازه فصل تابستان نیست که ایجاد خشکی کند و همچون فصل زمستان رطوبت دارد، که این گرمای لطیف و رطوبت کافی شرایط مساعد و خوبی برای روزه داری است.


حجت الاسلام شمسایی بیان داشت: در ایام ماه مبارک رمضان باید رطوبت بدن حفظ و اجازه دفع رطوبت اصلی از بدن داده نشود، لذا مصرف غذاهایی با فیبر بالا مهم و قابل توجه است.


وی با بیان اینکه مواد غذایی حاوی فیبر باعث حفظ آب در بدن می شوند، ادامه داد: گروه های غذایی غلات، حبوبات، نان سبوس دار، میوه جات، سبزی جات دارای فیبر هستند، با برنامه ریزی صحیح و جای دادن این مواد در وعده های غذایی ماه رمضان به حفظ رطوبت بدن کمک بزرگی خواهد شد.


حجت الاسلام شمسایی عنوان کرد: از خوردن چای به خصوص چای سیاه در وعده سحر پرهیز شود و یا به حداقل برسد و در صورت استفاده خیلی کم رنگ و رقیق مصرف شود، زیرا چای مضر و یکی از دلایل کاهش آب بدن است.


این کارشناس مسئول خاطرنشان کرد: غذاهای سرخ کردنی و چرب در وعده سحر حذف شود، زیرا بدن برای هضم چربی به آب بیشتری نیاز دارد و بدن دچار کم آبی خواهد شد و در صورتی که غذایی سرخ کردنی و چرب تهیه و مصرف شد بهترین روش دفع چربی ها این است که بعد از غذا مقداری سرکه طبیعی در آب محلول شده و استفاده شود.


وی ادامه داد: علاوه بر این در وعده سحری غذاها به گونه ای باشد که ادویه کمتری مصرف شود زیرا ادویه گرم و خشک است و خشکی بدن را افزایش و رطوبت های اصلی از بدن دور و دچار یبوست خواهد شد، از طرفی یبوست ام الامراض است و کسی که یبوست داشته باشد بدنش برای انواع بیماری ها مستعد خواهد شد، لذا در استفاده از ادویه افراط نشود.


حجت الاسلام شمسایی بیان داشت: برای حفظ رطوبت بدن شربت هایی شامل شربت آبلیمو، سکنجین، خاکشیر، کاسنی و ترکیب غذاها با آلو، الوچه، زرشک به رفع کم آبی بدن کمک می کند.

 

مصرف آب یخ در افطار احتمال سنگ کوب دارد


وی ادامه داد: نکته مهم و قابل توجه این است که افطار را با آب یخ و سرد شروع نشود، زیرا تغییر ناگهانی دمای بدن با آب سرد ضربات جبران ناپذیری به معده و گوارش خواهد داشت و احتمال سنگ کوب کردن و از دست دادن جان نیز دور از انتظار نخواهد بود.

 

این کارشناس مسئول گفت: به افطار کردن با آب جوشیده سرد شده در روایات تاکید فراوانی شده است.


وی ادامه داد: علاوه براین بهتر است که آب جوشیده ولرم شده همراه با یک خوراکی شیرین طبیعی همچون خرما مصرف شود زیرا خرما منبع پتاسیم، منیزیم، فیبر و کربوهیدرات و قند است و طبیعت بدن نیاز به جذب فوری شیرینی ها دارد، همچنین برای کبد خیلی مفید است.

 

حجت الاسلام شمسایی یاداور شد: برای تقویت عمومی بدن در ماه رمضان می توان یک قاشق غذاخوری از پودر چهار مغز مثل بادام، گردو، فندق وپسته یا بادام و گردو به همراه یک لیوان شیر گرم و یک قاشق عسل یا شکر و یا دو عدد خرما استفاده کرد، به خصوص برای روزه اولی ها خیلی مقوی است.


وی با بیان اینکه باید از پرخوری در ماه رمضان به شدت پرهیز شود، گفت: برخی ها با تفکر جذب املاح مورد نیاز بدن پرخوری را انتخاب می کنند، در حالی که پرخوری نه تنها کمکی نمی کند بلکه باعث ضعف در گوارش می شود.


این کارشناس مسئول افزود: سعی شود از روغن های صنعتی خوراکی در ماه رمضان استفاده نشود که بتوان به واسطه روزه گرفتن و کم خوردن در این ماه بدن را پاکسازی و سیستم دفاعی بدن تقویت شود و در مقابل در صورت امکان از روغن های طبیعی گیاهی مثل کنجد و زیتون یا روغن های حیوانی طبیعی مثل روغن زرد و دنبه استفاده شود.


حجت الاسلام شمسایی خاطرنشان کرد: تغذیه سحر به خصوص برای افراد لاغر مهم و ضروری است، زیرا معمولا این افراد مزاجی خشک دارند و اگر سحری را حذف کنند، در وعده روز در زمان گرسنگی، معده براساس اجبار باعث هضم رطوبت بدن خواهد شد که بدن دچار یبوست و مستعد بیماری خواهد شد.


وی اشاره کرد: همچنین سعی شود در وعده سحر از مصرف ماهی پرهیز شود، باتوجه به اینکه طبیعت ماهی سرد است و فرد روزه دار در طی روز دچار ضعف خواهد شد.


حجت الاسلام شمسایی گفت: نکته مهم و قابل توجه این است که از مصرف بیش از اندازه آب در وعده سحر خودداری شود، معمولا برخی از افراد غذا را تند می خورند و بلافاصله آب زیادی می نوشند که آب زیاد شیره معده یا همان صفرایی که وارد معده می شود را رقیق و هضم را دچاراختلال می کند.


وی گفت: برای رفع کم آبی بدن توصیه می شود که میوه جات در وعده سحر مصرف نشود، بلکه بهترین زمان برای مصرف میوه بین فاصله افطار تا سحر است که با فاصله یک ساعت از غذای افطار نوشیدنی ها و آب و شربت ها خورده شود، همچنین در وعده سحر آب بیش از اندازه استفاده نشود.

انتهای پیام/

نظر شما