پیمان مولوی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره اقدامات دولت برای حمایت از کسب و کارها در شرایط ایجاد محدودیتها برای مهار کرونا اظهار داشت: در اقتصادی مانند ایران وقتی که مشکلات اقتصادی در زمان خود مداوا نمیشود و شاهد انباشت این مشکلات هستیم، تاثیرات وجود مشکل جدیدی مانند کرونا می تواند بسیار بیشتر باشد.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد صندوق نجات ملی برای عبور از بحران کرونا گفت: پیشنهاد میشود دولت برای شفاف شدن منابع و مصارف و هزینهکردها نسبت به راهاندازی صندوق نجات ملی حتی به صورت مجازی اقدام کند.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: مشکلی که در اقتصاد ایران وجود داشته و دارد، نبود اطلاعات و دادههای درست است، اینکه در این شرایط دقیقا چه قشری با چه روشی مورد حمایت قرار بگیرد.
مولوی با بیان اینکه تا زمانی که اعداد و ارقام مشخص و شفاف نباشد تقسیم و توزیع منابع دچار مشکل خواهد بود، گفت: به طور قطع با این روند، نتیجهای هم از این سیاست گذاری به دست نمیآید. برای استفاده درست از منابع ایجاد شفافیت به همراه اطلاعات قابل اتکا ضروری است و اتفاقا یکی از مشکلات اقتصاد ایران این است که اطلاعات و دادههای قابل اتکا در دسترس نیست و مخاطب شناسی انجام نشده است.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه اگر این اطلاعات و دادهها در اختیار بود، موازیکاریها به حداقل میرسید، ادامه داد: روشهای استانداردی در نیا برای شناسایی اقشار مورد هدف و توزیع منابع وجود دارد که باید از آنها استفاده کرد که یکی از این روشها راهاندازی صندوق نجات ملی است.
وی تاکید کرد: به طور قطع اگر دادهها درست نباشند، صد درصد دچار اتلاف منابع میشویم.
مولوی ادامه داد: در نهایت اولویت اول در شرایط فعلی نجات است اما باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که با انباشت مشکلات مواجه هستیم و اقتصاد ایران پیش از ورود کرونا هم دچار بیماری حاد بود بنابراین نمیتوان ایران را به کشورهایی اروپایی مانند آلمان، آمریکا و ... که این روزها آنها هم درگیر موضوع کرونا هستند مقایسه کرد و این یک مقایسه غلط و مایوسکننده است.
این کارشناس اقتصادی افزود: اقتصاد این کشورها با انباشت مشکلات گذشته مواجه نیست و ذخایر خوبی دارند بنابراین شاهد آن هستیم که حمایتهای دولتی بسیار سریع انجام شد.
وی با تاکید براینکه باید براساس واقعیتها پیش برویم و واقعیت هم این است که در ایران هنوز هیچ دادهای از شدت ضربات اقتصادی ناشی از کرونا و اینکه چه کسب و کارهایی در معرض بیشترین آسیب هستند، نداریم، گفت: کسب و کارهایی هم در همین شرایط در حال سوددهی هستند اما تمام کسب و کارها در یک چارچوب دیده شدند.
مولوی با بیان اینکه دولت نباید برای ارایه بستههای حمایتیاز کسب و کارها زمان را از دست بدهد، ادامه داد: واقعیت این است که اقتصاد ایران به دلیل تحریمها پتانسیل و شعاع عملیاتی بسیار کمی برای این اقدامات دارد و باید با توجه به محدودیتها تصمیم گرفت اما آن چیزی که مشخص شده، این است که همین پکیج و بسته حمایتی اگر داده درستی نباشد، مشکلزا خواهد بود.
∎
نظر شما