![بیش از 2 میلیون و 400 هزار نفر خون اهدا کردند/ نیاز به اهدای خون روزانه بیش از 2 میلیون و 400 هزار نفر خون اهدا کردند/ نیاز به اهدای خون روزانه](https://iqna.ir/files/fa/news/1399/1/23/1680901_549.jpg)
وی با ذکر اینکه شاخص اهدای خون در کشور به ازای هر یک هزار نفر جمعیت، ۲۴.۲ بوده است، تصریح کرد: استانهای سمنان با ۴۱ نفر، مازندران با ۳۸ نفر، یزد با ۳۲ نفر و گیلان با ۳۱ نفر بالاترین میزان شاخص اهدای خون را داشتهاند و در این استانها اقبال بیشتری به اهدای خون بوده است.
حاجیبیگی اظهار کرد: بیشترین میزان رشد اهدای خون در کشور در سال ۹۸ در قیاس با سال 97 نیز به ترتیب متعلق به استانهای خراسان شمالی با ۱۲ درصد رشد، چهارمحال و بختیاری با ۷ درصد رشد و گلستان با ۲ درصد رشد بوده است. همچنین، بیشترین رشد در شاخص اهدای خون بانوان در سال ۹۸ مربوط به استانهای خراسان شمالی با ۱.۵ درصد، چهارمحال و بختیاری با ۱.۴ درصد، البرز با ۰.۷ درصد و فارس با ۰.۵ درصد رشد بوده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور بیان کرد: از ۱۰۰ درصد خونهای اهدایی کشور ۴.۳ درصد سهم بانوان بوده و ۹۵.۷ درصد نیز مربوط به آقایان است. این آمار نشان میدهد که علیرغم اینکه ۲۰ میلیون نفر از بانوان کشور شرایط اهدای خون را دارند، تعداد کمی از آنان در این کار نیکوکارانه شرکت کردهاند. علاوه بر این، شاخص اهدای خون بانوان در کشور در سال گذشته ۴.۳ درصد بود و بانوان استان لرستان با ۸ درصد، مرکزی ۷.۱ درصد، کردستان ۶.۹ درصد و سیستان و بلوچستان ۶.۹ درصد بیشترین رشد را در اهدای خون داشتهاند. البته در استانهای سیستان و بلوچستان، مازندران، گیلان، فارس، خوزستان، کرمان، تهران، هرمزگان و بوشهر نیاز به خون برای بیماران خاص به ویژه افراد مبتلا به تالاسمی بیشتر است. در واقع ۲۰ درصد کل خون اهدایی کشور به مصرف بیماران خاص میرسد.
وی با اشاره به اینکه شاخص اهدای مستمر خون در هر کشور نشاندهنده شاخص ارتقاست، گفت: این شاخص در ایران نزدیک ۶۰ درصد است و اهداکننده مستمر نیز شخصی است که در سال حداقل دو بار موفق به اهدای خون میشود.
حاجیبیگی با بیان اینکه ضریب امنیت و سلامت خون اهداکنندگان مستمر بسیار بیشتر از اهداکنندگان بار اول است، ابراز کرد: استان سمنان با ۷۹ درصد اهدای مستمر رتبه اول در کشور را دارد و پس از آن استانهای خراسان جنوبی و بوشهر قرار دارند.
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور با ذکر اینکه سه میلیون و ۴۹۴ هزار واحد خون و فرآوردههای خونی شامل گلبول قرمز، پلاسما و پلاکت در بین مراکز درمانی و بیمارستانهای کشور توزیع شده است، گفت: بیشترین توزیع و مصرف در بیمارستانهای استان تهران با ۷۹۰ هزار واحد، فارس با ۲۸۸ هزار واحد و خراسان رضوی با ۲۶۶ هزار واحد بوده است. 90 درصد اهداکنندگان خون در کشور دارای گروه خونی مثبت بوده و فقط 10 درصد اهداکنندگان گروه خونی منفی دارند که موجب میشود نیاز به اهدای خون توسط افراد با گروههای خونی منفی بیشتر شود.
حاجیبیگی با اشاره به اینکه در حال حاضر از نظر تأمین خون و فراوردههای خونی اورژانسی در بیمارستانهای تهران مشکلی وجود ندارد، گفت: با این حال نیاز به خون در بیمارستانها به صورت روزانه است و احتیاج به اهدای خون داریم. البته نیاز به خون همیشگی است و توصیه میشود که مردم به دلیل شیوع ویروس کووید ۱۹ برای امور غیرضروری از منزل خارج نشوند، اما اهدای خون امری ضروری و با اهداف ایثارگرانه و بدون چشمداشت است.