شناسهٔ خبر: 39282911 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

گزارش آکسافم از فقر کرونایی

مؤسسه آکسافم روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد: به دنبال بحران شیوع کرونا در سراسر جهان که جان بیش از ۸۳ هزار تن را تاکنون گرفته و پیامد‌های سنگینی را برای اقتصاد جهانی داشته است، ممکن است نیم میلیارد تن در چنگال فقر و بدبختی گرفتار شوند.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
 در گزارش این مؤسسه خیریه مستقر در نایروبی که در آستانه نشست سالانه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی منتشر شد، پیامد‌های بحران کرونا بر فقر جهانی به سبب کاهش درآمد یا مصرف خانوار‌ها مورد ارزیابی قرار گرفته است.
بنا بر این گزارش، بحران اقتصادی ناشی از کرونا که به سرعت رو به گسترش است، بسیار عمیق‌تر از بحران مالی جهان در سال ۲۰۰۸ خواهد بود. آمار و ارقام نشان می‌دهد صرف نظر از این سناریو، فقر در جهان ممکن است برای نخستین بار از سال ۱۹۹۰ افزایش یابد و برخی کشور‌ها به آن سطح از فقر و بدبختی بازگردند که آخرین بار حدود سه دهه پیش مشاهده شد.
در این گزارش، چند سناریو مطرح و خط فقر‌های متعدد تعیین شده از سوی بانک جهانی مد نظر قرار داده شده است: از فقر مطلق گرفته، یعنی زندگی با روزی یک دلار و ۹۰ سنت در روز یا کمتر از آن، تا خط فقر‌های بالاتر یعنی زندگی با کمتر از پنج دلار و ۵۰ سنت در روز. در بدترین سناریو که کاهش ۲۰ درصدی درآمد پیش بینی شده است، شمار افرادی که در فقر مطلق زندگی خواهند کرد، با ۴۳۴ میلیون نفر افزایش، به ۹۲۲ میلیون نفر در سراسر جهان خواهد رسید. در قالب همین سناریو، شمار افرادی که با کمتر از پنج دلار و ۵۰ سنت در روز گذران زندگی می‌کنند، با ۵۴۸ میلیون نفر افزایش، به تقریباً چهار میلیارد نفر خواهد رسید. به موجب این گزارش، زنان بیشتر از مردان در معرض خطر قرار می‌گیرند زیر احتمال بیشتری وجود دارد که در اقتصاد غیررسمی، دستمزدی اندک بگیرند یا هیچ دستمزدی دریافت نکنند. در این گزارش، همچنین هشدار داده شده است بیش از دو میلیارد نفر از کارکنان بخش‌های غیررسمی در سراسر جهان از کمک هزینه‌های درمانی محروم هستند. بانک جهانی هفته گذشته اعلام کرد: بدتر شدن شرایط، ممکن است به فقر بیش از ۱۱ میلیون نفر فقط در شرق آسیا و منطقه اقیانوس آرام منجر شود. آکسفام برای کمک به کاهش پیامد‌های این بحران، طرح اقدام شش ماده‌ای را پیشنهاد کرده است که کمک‌های مالی به اشخاص و صاحبان مشاغل نیازمند، بخشودگی بدهی ها، حمایت بیشتر صندوق بین المللی پول و افزایش کمک‌ها را شامل می‌شود. با شیوع ویروس کرونا و پیامد‌های آن در کشور‌های در حال توسعه جهان، درخواست‌ها برای بخشودگی بدهی‌ها در هفته‌های اخیر رو به افزایش گذاشته است. به طور کلی، دولت‌ها در سراسر جهان برای حمایت از کشور‌های در حال توسعه نیاز به اختصاص دست کم دو تریلیون و ۵۰۰ میلیارد دلار خواهند داشت. در ادامه گزارش آکسفام آمده است: کشور‌های ثروتمند نشان داده اند که در مواقع بحران می‌توانند تریلیون‌ها دلار را برای حمایت از اقتصاد خود اختصاص دهند. با وجود این، اگر کشور‌های در حال توسعه نتوانند بر پیامد‌های بحران شیوع کرونا بر بخش اقتصاد و نظام سلامت خود فائق آیند، این بحران ادامه خواهد یافت و تبعات بسیار شدیدترِ آن، گریبانگیر همه کشور‌ها خواهد شد.

برچسب‌ها: