شناسهٔ خبر: 39276810 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

کمالوندی:

با برداشتن گام پنجم در حوزه فنی هیچ محدودیتی نداریم

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: با برداشتن گام پنجم کاهش تعهدات برجامی عملا هیچ محدودیتی در حوزه فنی نداریم.

صاحب‌خبر -

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، بهروز کمالوندی معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی امروز (چهارشنبه) در چهاردهمین سالگرد روز ملی فناوری هسته‌ای طی اظهاراتی عنوان کرد: با برداشتن گام پنجم عملا ما در حوزه فنی هیچ محدودیتی نداریم.

او افزود: یعنی هر تحقیق و توسعه‌ای که صنعت هسته‌ای کشور نیاز داشته باشد٬ انجام می‌دهد در حالی که در داخل برجام است. ما در برجام هستیم در عین حال همه محدودیت‌ها و سقف‌ها کنار گذاشته شده است.

کمالوندی ادامه داد: کار تحقیق و توسعه در حوزه‌های مختلف و به ویژه در انواع سانتریفیوژهای جدید به خوبی پیش می‌رود. الان به ظرفیت تولیدی رسیدیم که تقریبا ظرفیت قبل از برجام است٬ حتی بدون اینکه سانتریفیوژها را افزایش دهیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: اگر سانتریفیوژها را افزایش دهیم وضعیت بهتری قبل از برجام داریم. چند تا از سانتریفیوژهای ما دیگر به فازی رسیدند که می‌توانیم آنها را صنعتی کنیم و فرمایش رهبر معظم انقلاب که وظیفه‌ای را برای سازمان مشخص کردند برای غنی سازی ۱۹۰ هزار سو قطعا با وضعیت امروز ما بالای ۲۵۰ هزار سو قابل تحقق است.

او ادامه داد: البته بنای کشور بر این است که به ظرفیت یک میلیون سو برسیم.

کمالوندی به سالن مونتاژ سانتریفیوژ پیشرفته اشاره کرد و گفت: کار این سالن به اتمام رسیده و قادر به ساخت روزانه ۶۰ سانتریفیوژ پیشرفته است. الان دارای این ظرفیت هستیم و می‌توان گفت که وضعیت ما نسبت به قبل از برجام به گونه‌ای است که می‌توانیم بگوییم چیزی نیست که قبل از برجام داشتیم و الان نداریم. مگر مقداری در مورد ذخایر است که این ذخایر نیز به سرعت در حال جبران شدن است و با افزایش ظرفیت در مسیری قرار می‌گیریم که ذخایر مواد هسته‌ای ما نه تنها تفاوتی با قبل از محدودیت‌های برجام ندارد٬ بلکه در شرایطی به مراتب بهتر از قبل هستیم.

کمالوندی که با شبکه خبر گفتگو می‌کرد٬ به دستاوردهای جدید صنعت هسته‌ای نیز اشاره کرد و گفت: تعدادی رادیوداروی جدید قرار بود رونمایی شود که در حوزه سرطان‌های لنفاوی٬ سینه و پروستات مورد استفاده قرار می‌گیرد که هر کدام محصول جدیدی است. ۴۹ ماده دوتره به دوتره‌های قبلی اضافه می‌شود که جمعا ۱۵۰ نوع دوتره می‌شود. دوتره استفاده‌های دارویی و تحقیقاتی دارد و این حوزه جدیدی است و چند سال اخیر وارد آن شدیم و ایران را جزو چند کشور مهم دنیا قرار می‌دهد.

او افزود: ما در حوزه دوتره وارد صادرات هم شدیم. البته در آینده که مراکز علمی و تحقیقاتی و دانشگاهی ما مصرف کننده شوند٬ بیشتر در داخل مصرف خواهد شد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی به طراحی ساخت دستگاه FTIR برای آنالیز ایزوتوپ‌های پایدار در آب‌های با غناهای مختلف یا شتاب دهنده داینامیترون که برای کاربرد تحقیقاتی و صنعتی استفاده می‌شود٬ نیز اشاره کرد و افزود: کارهای مرکز مهم یون درمانی یا بیمارستان هسته‌ای در کرج به خوبی پیش می‌رود که در حوزه درمان سرطان‌ها است.

انتهای پیام/