خبرگزاری آریا- نمایندگان مجلس صبح امروز بررسی برنامه و صلاحیت کاظم خاوازی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی را برای اخذ رأی اعتماد از مجلس در دستور کار قرار دادند و در نهایت خاوازی با رای اعتماد نمایندگان وزیر دولت دوازدهم شد.
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری آریا، کاظم خاوازی 5 اسفند ماه سال گذشته به عنوان گزینه پیشنهادی از سوی رئیس جمهور برای تصدی وزارت جهاد کشاورزی به مجلس معرفی شده بود.
موافقان گزینه پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی چه گفتند؟
حضور خاوازی در وزارت جهاد کشاورزی به معنی بردن دانش به این حوزه است
نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه های ارائه شده وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: حضور خاوازی در وزارت جهاد کشاورزی به معنی بردن دانش به این حوزه است.
هادی قوامی در موافقت با کاظم خاوازی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: اگر به رشد اقتصادی سال 98 توجه کنیم، براساس آمار 8 ماهه مرکز آمار ایران رشد اقتصادی 7.6 درصد با وجود نفت است، اما اگر نفت را از آن خارجی کنیم، رشد اقتصادی به صفر می رسد و سهم کشاورزی در این نرخ رشد مثبت 3.2 درصد است. بنابراین کشاورزی اثرات منفی رشد اقتصادی را از بین می برد و علی رغم همه سختی ها و تحریم ها، بخش کشاورزی در این سال ها نقش مثبتی داشته است.
نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توجه به بخش کشاورزی یک فرصت برای اقتصاد کشور است، اضافه کرد: در طول این سال ها بخش کشاورزی موفقیت های خوبی داشته است، بنابراین نباید زحمات 40 ساله این حوزه را نادید گرفت.
وی با اشاره به ویژگی های وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: یکی از نقاط قوت ایشان حضور در بخش ترویج کشاورزی است. این حوزه به زعم بسیاری از کارشناسان و صاحب نظرات از مهمترین بخش های کشاورزی است، چرا که به دلیل پایین بودن بهره وری و خرده مالکی، نیاز است تا به مباحث ترویجی بیشتر توجه شود و انسجامی در کشاورزان که بهره وران اصلی این حوزه هستند، ایجاد شود، این یکی از نقاط قوت وزیر پیشنهادی بوده که براساس آن می تواند این بخش کشاورزی را تقویت کند.
این نماینده مردم در مجلس ضمن برشمردن صفت های شایسته وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: مدیر باید محیطی را به وجود بیاورد که در آن همه عوامل در جهت رسیدن به اهدافش بسیج شوند، بنابراین صفات ویژه آقای خاوازی باید مغتنم شناخته شود تا به واسطه آن شاخص های بخش کشاورزی ارتقا یابد.
وی با اشاره به حضور وزیر پیشنهادی در بخش تحقیقات کشاورزی اظهار کرد: حضور ایشان در این حوزه به معنی بردن دانش به بخش کشاورزی است. حضور ایشان در بخش های تحقیقاتی از ویژگی های بسیار مثبتی بوده که باید نمایندگان به آن توجه داشته باشند.
قوامی با اشاره به محدود بودن ارز برای هزینه کرد در واردات محصولات کشاورزی افزود: محدودیت ارز در شرایط تحریم، یکی از چالش های بخش کشاورزی بوده، اما ایشان می تواند به واسطه توانایی خود در بخش صادرات محصولات کشاورزی نقش خوبی ایفا کند، بنابراین از آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور درخواست دارم، ایشان را در بخش های صادرات محصولات کشاورزی همیاری و همراهی کنند. یکی از الزامات صادرات در حوزه کشاورزی، توجه به پایانه صادراتی شمال کشور است که می تواند موجب جهش تولید در سال های آینده شود، از این رو امیدوارم وزیر پیشنهادی با همکاری نمایندگان مناطق شمالی کشور ضمن راه اندازی پایانه های صادراتی، موجب تقویت این بخش از کشاورزی شود.
نماینده مردم اسفراین در مجلس با اشاره به ضرورت توجه به ماشین آلات کشاورزی گفت: از سال 92 خط اعتباری برای تامین محصولات کشاورزی ایجاد شد، اما به دلیل نوسانات قیمت آسیب هایی به این حوزه وارد شد، از این رو امیدواریم بخش ماشین آلات کشاورزی با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت، دیوار دفاعی ایجاد شوند و در آن کشاورزان برای تامین ماشین آلات کشاورزی همچون کمباین با مشکل مواجه نشوند.
وی با اشاره به توجه وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی به مباحث تامین روغن و ذرت گفت: امیدواریم با توجه وزیر به موضوع تامین روغن در سال زراعی جدید، مقداری از وابستگی ما به واردات کاهش یابد تا براساس آن فشار بر روی مردم و فعالان کشاورزی کاهش یابد.
قوامی سلامت مالی مدیران را از موضوعات بسیار مهم و مورد تاکید سایر نمایندگان دانست و افزود: این صفت از ویژگی های مثبت وزیر پیشنهادی است. امیدوارم ایشان بتوانند در شورای اقتصاد نیز از بخش کشاورزی در زمان تعیین تعرفه ها و قیمت گذاری دفاع کنند.
وی تصریح کرد: تامین تجهیزات هواپیمایی جهاد کشاورزی در حوزه سمپاشی و اطفای حریق نیازمند توجه بیشتری است که امیدواریم آقای خاوازی به این حوزه نیز توجه ویژه ای داشته باشد.
این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه تولید دام و محصولات کشارزی عشایر می تواند ما را در این بخش از کشاورزی به خودکفایی برساند، گفت: در حال حاضر فصل کوچ عشایر است، اما متاسفانه عشایر برای کوچ از قشلاق به ییلاق با مشکلاتی مواجه شده اند و این کوچ ها را به تعویق انداخته اند، تاخیر در کوچ می تواند فرصت های ییلاق را از آنها بگیرد
خاوازی سلسله مراتب مدیریتی را از کارشناسی تا معاونت به درستی طی کرده است
عضو کمیسیون کشاورزی، وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی را مدیری توانمند و برخوردار از سلامت نفس دانست و تاکید کرد: انتخاب دکتر خاوازی مبتنی بر شایسته سالاری است.
علی محمد مرادی به عنوان موافق وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی با بیان اینکه آقای دکتر خاوازی انسانی متعهد و توانمند است، تاکید کرد: از جمله ویژگی های فردی و اخلاقی ایشان می توان به ولایتمداری، مومن و ارزشی بودن، مدیری توانمند و شایسته و برخوردار از سلامت نفس اشاره کرد.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در دلسوزی و تعصب آقای دکتر خاوازی هیچ شک و تردیدی وجود ندارد، افزود: ایشان به دور از حب و بغض و سوگیری شخصی و جناحی برای اعتلای کشور و بخش کشاورزی تلاش موثری داشتند.
وی ادب، نزاکت، گشاده رویی، سعه صدر و روابط عمومی بالا در تعاملات انسانی را از دیگر ویژگی های وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی عنوان کرد و افزود: در بخش مهارت های فنی نیز ایشان دارای ویژگی هایی همچون جامع نگری، توانایی رهبری، مسئولیت پذیری، نوآوری، عمل گرایی همراه با جدیت و سخت کوشی هستند.
مرادی با بیان اینکه در طول سالیان گذشته آقای دکتر خاوازی به عنوان مدیری نمونه شناخته شده اند، در توضیح سوابق مدیریتی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی افزود: روحیه کار تیمی و مشارکتی در بهره گیری از خرد جمعی و استفاده از کارشناسان بدون رویکرد جناحی از دیگر ویژگی های آقای دکتر خاوازی است.
وی در توصیف تجارب وزیر پیشنهادی کشاورزی ادامه داد: آقای دکتر خاوازی سلسله مراتب مدیریتی را از کارشناسی تا معاون وزیر راه به درستی طی کرده و رشد ایشان رشد سرطانی نبوده است، آقای دکتر خاوازی ریاست موسسه تحقیقات آب و خاک را با نزدیک به 70 سال سابقه را برعهده داشتندکه در مدت مسئولیت ایشان شاهد درخشش این موسسه بودیم.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی انتخاب خاوازی را مبتنی بر شایسته سالاری دانست و تاکید کرد: آقای دکتر خاوازی به عنوان بنیان گذار نظام نوین ترویج شناخته شده هستند که امیدواریم با رأی حداکثری نمایندگان مجلس و حضور ایشان در وزارت جهاد کشاورزی شاهد ارتقاء فنی، اجرایی و منابع انسانی در این وزارتخانه باشیم.
تغییر رویکرد از کشاورزی سنتی به علمی با حضور خاوازی در رأس وزارت جهاد کشاورزی
عضو هیأت رئیسه مجلس در موافقت با برنامههای وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: حوزه کشاورزی نیازمند فردی برای اتصال بخش اجرا و بخش علمی در این وزارتخانه است که حضور خاوازی که فرد دانشمندی است، میتواند به عنوان این حلقه مفقوده باشد.
محمدعلی وکیلی در جریان رسیدگی به بررسی صلاحیت کاظم خاوازی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در موافقت با برنامههای وی گفت: اهمیت غذا در کشوری مستقل بر کسی پوشیده نیست و امروز قفسههای پر سوپرمارکتهای کشور در مقایسه با کشورهای مدعی پیشرفت، بیانگر این است که تمامی عزیزان حوزه کشاورزی در گذشته از جمله آقای حجتی زحمت کشیدهاند که تشکر میکنیم.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس در ادامه حوزه کشاورزی را امنترین بخش اقتصاد کشور به خصوص در شرایط شیوع کرونا دانست و افزود: این حوزه متکی به ارز نیست و این نشان میدهد که این حوزه میتواند نقطه اتکای کشور در بحرانها باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه ظرفیت حوزه کشاورزی میتواند اقتصاد کشور را تقویت کند، اظهار داشت: اما از آنجایی که کشاورزی به شیوه سنتی اداره میشود، تاکنون از تمام ظرفیتهای آن استفاده نشده از این رو نیازمند یک شخص دانشمند و علمی در رأس وزارت کشاورزی هستیم تا از رویکرد سنتی عبور کرده و از ظرفیتهای مغفول استفاده کنیم.
وکیلی ادامه داد: پیش از این آقای خاوازی مدیر تات (موسسه ترویج کشاورزی) بوده است که با مدیریت دو هزار و 700 هیأت علمی، سطح آن از دانشگاه تهران نیز بالاتر است و اکنون که بیش از هر زمان دیگر نیازمند علم و دانش به جای سابقه اجرایی در حوزه کشاورزی هستیم، ایشان فرد مناسبی است تا هزینههای بالا و هدررفت منابع را جبران و مدیریت کند تا از رویکرد کشاورزی بیل و کلنگی عبور کنیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم اضافه کرد: در سالهای اخیر مافیا در بخشهای مختلف کشاورزی ایجاد شده که باعث بروز رانتها و برخی امضاهای طلایی فسادزا شده است اما آقای خاوازی تک درختی در کویر بدون رانت بوده و بدون تکیه بر آقازادگی، سیاست و احزاب وارد عرصه شده و با انبار علمی پری که دارد میتواند باعث تغییر رویکرد از کشاورزی سنتی به کشاورزی علمی شود.
وی ادامه داد: امروز مسیر برای تغییر رویکرد در حوزه کشاورزی هموار است و تنها حضور شخصی مانند وزیر پیشنهادی کنونی میتواند حلقه اتصال میان حوزه اجرا در کشاورزی وحوزه علم کشاورزی باشد، همچنین هوشمندسازی خدمات در این وزارتخانه را در آینده شاهد خواهیم بود.
وکیلی در ادامه با بیان اینکه معیشت یکی از دغدغههای کشاورزان است، عنوان کرد: توجه به اقتصاد کشاورزان به عنوان موتور تولید کشاورزی در برنامههای وزیر پیشنهادی مورد توجه قرار گرفته که باعث میشود این حوزه پایدار و سودده شود و مهاجرت معکوس را به همراه بیاورد.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح کرد: گاهی برنامههای وزرای پیشنهادی که برای دریافت رأی اعتماد به مجلس میآیند غیرقابل دستیابی است اما برنامههای خاوازی قابل اجرا و تحقق بوده و خالی از شعار است.
مخالفان گزینه پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی چه گفتند؟
برنامههای قبلی وزارت جهاد کشاورزی منسوخ شده است
نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین و خوشاب درمجلس با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی دومین وزارتخانه حیاتی کشور است، وجود 20 میلیون حاشیهنشین در شهرها را محصول عدم مدیریت در این بخش دانست.
حسین مقصودی در مخالفت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: بنده مخالف شخصیت اخلاقی و علمی آقای خاوازی نیستم بلکه بحث کلی در مورد برنامه وی و ایراداتی که بر حوزه جهاد کشاورزی وجود دارد، مطرح بوده و سوالاتی که از وی داریم به طور قطع به پاسخ علمی و منطقی نیاز دارد.
نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین و خوشاب درمجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنده به عنوان فرزند روستا و یک کشاورززاده و فرزند کسی که یک کشاورز خرده پا در یک روستا از محرومترین مناطق کشور هستم از جنس کشاورز و دامدار خرده پا صحبت میکنم.
وی خطاب به وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی افزود: این روزها وزارت جهاد کشاورزی با مشکلات عدیدهای روبهرو است؛ مشکلات منابع طبیعی و درگیری آن با روستاییان مظلوم و محروم مشکلات دامداران و عدم تناسب قیمت شیر با تولیدات، مشکلات مرغداران که این روزها گوش فلک را کر کرده است.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اجرایی نشدن قانون تضمینی خرید محصولات کشاورزی ، مشکلات چغندرکاران، گندمکاران و مرغداران، مشکلات قنوات و از بین رفتن این آثار تاریخی و خالی شدن روستاها از سکنه، انحصار در واردات و صادرات محصولات کشاورزی در دست عدهای خاص به نام کشاورز و دامدار که هیچ رابطه ای با آنها ندارند و عدم حمایت از تولیدکنندگان واقعی، مشکلات تراکتورداران و افزایش قیمت سوخت گازوئیل و نبود این سوخت در روستاها و تعطیلی واقعی کشاورزی، گرانی و سرسامآور بودن قیمت اساسی کالاهای کشاورزی مثل گوشت به عنوان سبد اصلی کالای مردم و حذف این سبد از سفره مردم و در نهایت کاهش کیفیت تغذیه مردم و سوء تغذیه از مشکلات مرتبط با نحوه مدیریت در این وزارتخانه بوده است.
مقصودی عنوان کرد: بخش کشاورزی یارانه زیادی را دریافت میکند تا معیشت مردم تحت تأثیر قرار نگیرد و سفره آنها کوچک نشود اما افزایش افسارگسیخته قیمت تعداد زیادی از محصولات کشاورزی و کالاهای مصرفی مردم نارضایتی عمومی را در کشور ایجاد کرده است و این در حالی است که مانند همیشه سهم کشاورز و تولیدکننده این محصولات از درآمد دسترنج خود چندان قابل توجه نبوده است. سوال من این است برنامه شما در این زمینه و حل این مشکلات و تأمین منابع مالی مورد نیاز برای این بخش چیست.
این نماینده مردم در مجلس دهم بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی اگر نگوییم مهمترین وزارتخانه تولیدی کشور است اما به طور قطع دومی است که با خیل عظیمی از کشاورزان، دامداران و عشایر به عنوان نیروی مولد در ارتباط است در طول 40 سال با شیب ملایم دچار مشکلات عدیدهای شده است که دلال و سودجو جای کشاورز و دامداران را گرفتهاند و خود را به عنوان کشاورز معرفی میکنند. این وزارتخانه با توجه به اینکه باید در تولید، محور باشد نیاز به برنامهای جدی و بلندمدت دارد، شما چه برنامهای برای حذف آنها از این مجموعه عریض و طویل دارید.
وی یادآور شد: مشکلاتی که در خصوص مدیریت این وزارتخانه به آن اشاره میکنم مربوط به 8 سال گذشته یا تنها دولت تدبیر و امید نیست بلکه در طول 40 سال گذشته با شیب ملایم گریبانگیر کشور شده است کما اینکه همه میدانیم که واردات مرغ از سایر کشورها و همچنین بهرههای بالای بانکی تاکنون چه بلایی بر سر تولیدکنندگان آورده است. حال فرق نمی کند تولیدکننده یک نهاد کلان به نام بنیاد مستضعفان باشد یا یک تولیدکننده خرده پا در یک روستای محروم در حاشیهای از سبزوار باشد، چه برنامهای برای استفاده کشاورزان واقعی از بهرههای خدمات و یارانه بانک کشاورزی دارید آن هم در شرایطی که بانک کشاورزی امروز به نام کشاورز است اما به نفع دلالان و سودجویان و بساز و بفروشها شده است.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: کشاورزان و دامداران و عشایر یک رقیب مهلکی امروز به نام دولت و واردات دارند و مشکلات کشاورز از نظر تعادل قیمت خرید محصول حل نشود وضعیت درست نخواهد شد.
نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین و خوشاب درمجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی افزود: قیمت آب، برق و سایر امکانات مورد نیاز یک تولیدکننده به نام کشاورز نمیگوییم حتما رایگان باشد اما باید به آن یارانه تعلق گیرد که در عمل تعلق نمیگیرد و نتیجه آن مهاجرت کشاورزان و روستاییان و عشایر به شهرها و حضور 20میلیون حاشیهنشین و آسیبهای اجتماعی محصول این عدم مدیریت است.
وی گفت: ناامیدی در کشاورزان و دامداران و عشایر موج می زند کما اینکه در مراجعه به ما اعلام میکنند که ما در هیچ زمینهای کم نگذاشتهایم اما مشکلاتمان از حد گذشته است، برنامه شما در حل این مشکلات چه میباشد.
مقصودی اظهار کرد: یکی از مشکلات اساسی امروز در بخش کشاورزی دامداری که در طول40 سال انقلاب با شیب ملایم گریبانگیر کشور شده است سرکوب کشاورز و دامدار و تولیدکنندگان است و سرکوب آنها در هر نظامی بدترین سیاستها است. تولیدکننده، دامدار و کشاورز با نگرش بازار جهانی و پس از بازاریابی تولید میکنند اما تولیدکننده واقعی که کشاورز، عشایر و دامدار خرد هستند، توان نگرش بازار جهانی و ارزیابی آن را ندارند، این وظیفه جهاد کشاورزی و دولت است، در این زمینه چه برنامهای دارید.
این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: اگر به کشاورز دستور کشت نوعی محصول را بدهید آیا تعهد خرید آن را دارید یا مانند گذشته آن را رها میکنید، باید قبول کنید برنامههای 40 سال گذشته منسوخ است چرا که اگر برنامهها و نگرش به بازار جهانی دست کشاورز، دامدار و متخصص واقعی بود و دست دلالان و سودجویان نبود امروز نوسانات قیمت مرغ، شیر، گوشت قرمز، گندم، چغندر و زعفران و سایر محصولات این تولیدکنندگان را نداشتیم.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی یادآور شد: این وضعیت باعث شده است کشاورز و دامدار نداند در زمان خودش چه محصولی کشت کند در صورتی که اعلام به موقع قیمت خرید تضمینی به کشاورز این امکان را میدهد که نوع کشت را دقیق انتخاب کند.
وی افزود: با حمایت از کشاورز و دامدار و عشایر ما نمایندگان کنونی مجلس آینده و دولت باید فضایی ایجاد کنیم که مردم بدانند از محل کشاورزی میتوانند ثروتمند شوند، در آن زمان است که کشاورزی رونق خواهد گرفت اما سودجویان و دلالان از محل کشاورزی و دامداری ثروتمند میشوند و کشاورز، دامدار و مرغدار واقعی به شیوهای نوین مورد استثمار و استعمار واقع شدهاند. راهکار شما برای برون رفت از این مشکلات چیست.
نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین و خوشاب درمجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید قبول کنیم حال و روز این روزهای وزارت جهاد کشاورزی مانند بیماری است که حال وخیمی دارد اما به زحمت تزریق و دارو زنده نگه داشته شده است، چه دارویی برای درمان همیشگی آن دارید که کشاورز و دامدار واقعی همانند دامها و محصولاتشان که در حال تلف شدن است، از بین نرود. اوضاع منابع طبیعی در روستاها را خبر داریم، اگر مشکلات این بخش حل شود مراتع دامداران که نسل در نسل در دست آنها بوده است به خودشان برگردانده شود گوشه ای از مشکلات حاشیهنشینی، مسکن و شغل در روستاها حل میشود. در این سالها دستاوردهای گندم و شکر، گوشت قرمز به فنا رفت و کشاورزان در بدترین شرایط اقتصادی تولید میکنند. راه تأمین مالی شما برای حل این مشکلات چیست. وزیر قبلی در هیأت دولت نتوانست حق کشاورز و دامدار را بگیرد و لابیگر خوبی در هیأت دولت برای آنها باشد و یارانهای که دریافت کرد به دست آنها نرساند، از طرفی امور بازرگانی محصولات کشاورزی به وزارت سمت واگذار شد از این طریق کشاورز و دامدار آسیبهای زیادی دیدند، برنامه شما برای برگرداندن این حقوق تضییع شده چیست. برنامه شما در شرایط کنونی تحریم و کاهش قیمت نفت در راه خوداتکایی و قطع وابستگی برای تولید واکسن، بذر، تخم ماهی و امثال آن چه میباشد. در برنامه خود به صورت عددی برای رشد شاخصهای توسعه بخش کشاورزی و دامداری اشارهای نکردید.
این نماینده مردم در مجلس دهم گفت: برای استفاده از منابع آب در بخش کشاورزی و مشکلات این روزهای چاههای عمیق با توجه به جرائم سنگین و بیبرنامگی آنها چه برنامهای برای احیای قنوات دارید. یکی از مشکلات کنونی کشور ایجاد فاصله طبقاتی است و کشاورزان و دامداران همچون دوره ساسانیان در پایینترین طبقه قرار گرفتند، به بانکها بدهکار هستند و در این زمینه صورت خود را با سیلی سرخ میکنند. برای رسیدن آنها به جایگاه واقعی خود چه برنامهای دارید. برای نوسازی باغهای فرسوده و قنوات، بیمه شدن اجباری دامها در مقابل بیماریهای مشترک و واگیردار چه برنامهای دارید. برای بازیافت و بازچرخانی آبهای کشاورزی چه برنامهای دارید.
رزومه وزیر پیشنهادی اغراق آمیز است
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به اغراق آمیز بودن رزومه وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: برنامه پیشنهادی وی برای حل مشکلات حوزه کشاورزی شعارگونه است.
محمود صادقی در مخالفت با کاظم خاوازی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: اگر چه آقای خاوازی انسان وارسته ای است، اما رزومه ایشان اغراق آمیز بوده، زیرا نمی توان در دوره کوتاه پس از فارغ التحصیلی به چنین رزومه ای دست یافت.
نماینده مردم تهران، ری، شیمرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: براساس رزومه آقای خاوازی ایشان مجری یکصد طرح کشاورزی بوده اند، این در حالی است که نمی توان این تعداد را با توجه به زمانبر بودن اجرای طرح های کشاورزی و تغییرات جوی در مدت کوتاهی اجرایی کرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، چاپ 150 مقاله توسط وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی را غیرممکن خواند و اضافه کرد: اگر چه در برنامه پیشنهادی ایشان بر اجرای اقتصاد دانش بنیان تاکید شده، اما برنامه عملیاتی برای آن ارائه نشده است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در زمانی که آقای خاوازی در وزارت جهاد کشاورزی مشغول بود، طرح پهنه بندی را اجرایی کرد، اما از متخصصان این حوزه استفاده نکرد.
صادقی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی تسلط کافی در حوزه کشاورزی ندارد، بیان کرد: راه اندازی سامانه ارتباط بخش خصوصی و دولتی نمی تواند تمام اهداف موجود در برنامه ششم توسعه را اجرایی کند، زیرا این برنامه برای سال 1396 تا 1400 است و در مهلت یک سال و نیم باقی مانده آقای خاوازی نمی تواند اقدام چندانی برای تحقق آن انجام دهد.
این نماینده مردم در مجلس دهم برنامه های وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی را شعارگونه توصیف کرد و گفت: اگرچه در برنامه ایشان به عدم تحقق اهداف اسناد بالادستی، فقدان همکاری موثر بین دستگاه های حاکمیتی، عدم تخصیص اعتبارات لازم و شرایط نامساعد جوی به عنوان مشکلات حوزه کشاورزی یاد شده، اما ایشان برنامه عملیاتی و مکانیسمی برای فائق آمدن بر این مشکلات ندارند.
صادقی ادامه داد: آقای خاوازی فناوری نوین را به عنوان اصلی ترین عامل ایجاد ثروت می داند، اما برنامه ای برای استفاده از آن ندارد.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگرچه هدف های ارائه شده در برنامه وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی مناسب است، اما راهکار عملی مشخصی برای تحقق این اهداف ارائه نکرده است.
وی با بیان اینکه با مکانیسم های موجود نمی توان اهداف برنامه ششم توسعه را در یکسال و نیم باقیمانده اجرایی کرد، ادامه داد: فرصت آقای خاوازی برای مسئولیت در وزارتخانه جهاد کشاورزی تنها یکسال و نیم است و در این مدت کوتاه نمی تواند اموری مانند توسعه و اصلاح نژاد گاومیش، بوقلمون و شتر که هر کدام دقت و انرژی زیادی نیاز دارد را انجام دهد.
نماینده مردم تهران، ری، شیمرانات ، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با طرح این سوال که وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی چگونه می تواند تولید مرغ لاین را از صفر درصد به 18 درصد برساند، ادامه داد: در برنامه های ایشان به اهدافی اشاره شده که قابلیت اجرا در یکسال و نیم را ندارد، چگونه می توان تولید ماهی سردآبی را از 38 درصد به 44 درصد افزایش داد.
صادقی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، برنامه ای برای حل مشکلاتی مانند تصدیگری دولتی در بخش خصوصی ندارد، تصریح کرد: تصمیمات مربوط به صادرات و وارادات محصولات کشاورزی با وزارت صنعت، معدن و تجارت است، در حالی که سیاستگذاری تولید برعهده وزارت جهاد کشاورزی است، آقای خاوازی چگونه این مشکل را حل خواهد کرد؟
وی با اشاره به اینکه آقای خاوازی راهکارهای عملیاتی برای تعامل وزارت کشاورزی و مراکز علمی و بهره مندی از فارغ التحصیلان کشاورزی ارائه نکرده است، افزود: وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی تجربه اجرایی کمی دارد.
صادقی با انتقاد از اینکه آیین نامه اجرایی قانون حفاظت و بهره برداری توارث ژنتیکی تصویب شده است، اما آیین نامه اجرایی آن تاکنون ارائه نشده، ادامه داد: اگر چه در برنامه های ایشان بر تولید داخل تکیه شده است، اما برنامه عملیاتی برای اجرای آن ارائه نشده است.
گفتنی است این نماینده مجلس دهم در ابتدای اظهارات خود، با انتقاد از روند برخی تصمیم گیری ها، حکم حکومتی و اختیارات رهبری را ظرفیت مناسب و راهگشایی برای رفع مشکلات دانست که نباید از آن برای سازوکارهای عادی استفاده شود.
موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در مجلس چه گفتند؟
صاحبخبر -
∎
نظر شما