به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شیوع ویروس کرونا باعث شده مدارس و دانشگاهها تعطیل شوند و تعطیلی ادامه مدارس زمان پایان سال تحصیلی را با ابهام روبرو کرده است این ابهام زمان برگزاری کنکور را نیز با مشکل مواجه کرده است چراکه حدود نیمی از داوطلبان کنکور سال آخر هستند و قبل از پذیرفته شدن در کنکور باید تحصیل خود را به اتمام برسانند.
همین امر سبب شده تا سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در اظهارنظری اعلام کند که تنها مبحثی که در جلسات پیش از عید و پس از آن به صورت مجازی و حضوری میان مسئولان و نمایندگان صورت گرفت و بحث سلامتی دانش آموزان بوده است. این مساله به قدری مهم است که کنکور هم باید تحت شعاع سلامتی دانش آموزان قرار گیرد.
موسسات کنکوری و افزایش تب کنکور
حمایت میرزاده موسسات کنکوری را مسبب افزایش تب کنکور در کشور دانست و اینکه این موسسات باعث شده اند کنکور برای عدهای از سلامتی دانش آموزان مهمتر باشد. وی اضافه کرد: آنهایی که کنکور را به این مرحله رساندند که در عرض چند ساعت تلاش ۱۲ سال تحصیل را ارزیابی کنند، بدانند که باید شیوه کنکور تغییر کند. این شیوه درستی نیست که بخواهیم هزاران نفر را در یک سالن جمع کنیم و سپس میزان علم آنان را بسنجیم.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی زمان برگزاری کنکور را به سال تحصیلی مدارس گره زد و بیان کرد: با توجه به وجود کرونا در کشور، تا زمانی که آغاز سال تحصیلی مدارس و دانشگاهها را مشخص نکردیم، طبیعتا راجع به تاریخ دقیق کنکور هم نمیتوان چیزی گفت. با این وضعیت در تاریخ مشخص شده، امکان برگزاری کنکور نیست و این آزمون باید به تعویق بیافتد.
زمان مناسب حذف کنکور
وی خواستار حذف کنکور براساس قانون شد و افزود: باید قانون کنکور که مصوبه مجلس است به درستی اجرا شود، اما موسسات کنکور آنقدر فضا را آلوده کردهاند که نگذاشتند قانون مجلس به درستی اجرا شود. البته سازمان سنجش نیز باید اهتمام لازم را داشته باشد. طبق قانون مجلس؛ بهتر است کنکور بر اساس سوابق تحصیلی دانشآموز باشد نه دو ساعت تست زدن. به این خاطر در آن قانون گفته شده که حداقل ۸۵ درصد ظرفیت پذیرش دانشگاهها باید بر اساس سوابق تحصیلی باشد، بنابراین خلاء قانونی برای کنکور وجود ندارد.
میرزاده خاطرنشان کرد: اگر به هر دلیلی شرایط برای برگزاری کنکور فراهم نشد، در خصوص کنکور قانون وجود دارد و میتوان بر اساس سوابق تحصیلی اختیارات لازم را به همه دانشگاهها داد، بسیاری از کشورها پیشرفته دنیا به همین شیوه دانشجو میپذیرند؛ یعنی دانشجو سوابق خود را ارائه میدهد و بعد پذیرش میگیرد. آنچه که الان اهمیت دارد سلامت فرزندان این کشور است و تا زمانی که سلامت آنان تضمین نشده کنکور یا هر گونه آزمونی که بخواهد تجمعی در آن ایجاد شود، قطعا از سوی ستاد ملی کرونا مورد تایید نخواهد بود.
وی همچنین در واکنش به اینکه این مساله میتواند پذیرش در رشتههای تراز بالا را دچار چالش کند، گفت: هر دانشگاه برترمیتواند برای خودش یک شاخصهایی را تعریف کند. باید به دانشگاهها اختیاراتی بدهیم و هر دانشگاهی بر اساس ظرفیتش دانشجو بپذیرد. نکته مهمتر این است که دانشگاهها قبل از اینکه دانشجو پذیرش کنند باید نیاز جامعه را در نظر داشته باشند.
از آنجائیکه ماجراهای کنکور برای بسیاری مهم است و این آزمون بیش از یک میلیون شرکت کننده دارد، وزیر علوم را ناگزیر که پاسخ سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس را بدهد. منصور غلامی در پاسخ به اینکه آیا امکان برگزار نشدن این آزمون وجود دارد یا خیر، گفت: کنکور در تابستان برگزار میشود، اظهارنظر هنوز زود است.
حتما کنکور برگزار میشود
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به این سوال که آیا در صورت عدم برگزاری کنکور دانشگاهها زیر ساخت لازم برای جذب دانشجو را در رشتههای تراز را بالا دارند، اطمینان داد که راهی جز برگزاری کنکور وجود ندارد و جایگزین مورد قبول تعیین نشده است.
وی در ادامه با اشاره به جذب دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی گفت: در شرایط عادی هم بخش قابل توجهی از رشتههای دانشگاهی از طریق بررسی سوابق تحصیلی صورت میگیرد و در سال جاری نیز این امکان وجود دارد.
غلامی تاکید کرد: باید تلاش شود که با اطلاعرسانی کارشناسی شده، تعداد بیشتری از داوطلبان ورود به دانشگاه، متقاضی ورود از طریق سوابق تحصیلی خود باشند.
وی افزود: امیدواریم تا زمان برگزاری آزمون سراسری دانشگاهها مشکل ناشی از شیوع بیماری کرونا برطرف شود.
پایان امتحانات پایه دوازدهم و کنکور
البته در این میان وزارت آموزش و پروش نیز در موضوع کنکور ذینفع است و به گفته علیرضا کمرئی معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش؛ کنکور باید دو هفته تا ۲۰ روز بعد از پایان امتحانات پایه دوازدهم، برگزار شود.
وی افزود: کنکور بعد از پایان امتحانات پایه دوازدهم دانشآموزان برگزار میشود و برای همین کنکور تابعی از بازگشایی مدارس است و حدس میزنیم خردادماه ایام امتحانات باشد و با توجه به شرایط پیش آمده، به نظر میآید امتحانات تا بخشی از تیرماه ادامه پیدا کند.
به نظر میرسد حتی اگر کنکور ۹۹ برگزار شود با جابه جایی روبرو شود و هنوز نمیتوان درباره اجرا و عدم اجرای آن نظر داد. براساس برنامه زمانی پیش بینی شده قرار بود ۱۲ و ۱۳ تیرماه برگزار شود که احتمالا با اتفاقات جدید این زمان تغییر خواهد کرد.
منبع: آنا
انتهای پیام/
نظر شما