شناسهٔ خبر: 39233581 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

بیماران بهبودیافته بیماری کرونا ناقل ویروس هستند

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: بیماران مبتلا به کروناویروس که بهبود پیدا کرده و از بیمارستان مرخص شده‌اند تا چندین روز ناقل ویروس بوده و برای پیشگیری از مبتلانمودن سایر افراد، باید به صورت اصولی و علمی مراقبت شوند.

صاحب‌خبر -

ابراهیم قادری در گفت‌و‌گو باخبرنگار فارس در سنندج با اشاره به اهمیت مراقبت بیماران بهبودیافته مبتلا بهکروناویروس و مرخص شده از مراکز درمانی، اظهار کرد: این قبیل بیماران که در جنگ نابرابر با کروناویروس پیروز شده‌اند تا مدت‌ها ناقل ویروس بوده و بنابراین باید به دقت تحت نظر و مراقبت شوند.

وی آشنایی بیماران و خانواده‌های آنان با اصول مراقبت در منزل را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: در این راستا، مشخصات کامل بیماران مبتلا به کروناویروس بهبودیافته توسط مراقبین سلامت  مستقر در بیمارستان در سامانه سیب ثبت شده و تا 14 روز پس از ترخیص از بیمارستان به صورت روزانه و تلفنی پیگیری و آموزش‌های لازم به آنان ارائه می‌شود.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اذعان داشت: در صورت برگشت علائم بیماری همچون تب، سرفه، تنگی نفس و کاهش هوشیاری مجددا جهت ویزیت به بیمارستان معین بیماران مبتلا به کروناویروس ارجاع داده می‌شوند.

قادری با اشاره به اینکه، بیماران مبتلا به کروناویروس بهبودیافته باید با رعایت مواردی در خانه ایزوله شوند، ادامه داد: بیمار باید در یک اتاق دارای تهویه مناسب ایزوله شده، جابجایی و حرکت وی محدود و حتی‌الامکان فضاهای مشترک، آشپزخانه، حمام، توالت و .. دارای تهویه مناسب بوده و پنجره‌ها جهت تهویه و گردش هوا باز شوند.

وی ملاقات با بیمار را بدلیل احتمال سرایت بیماری به دیگران ممنوع اعلام کرد و افزود: بهتر است تعداد مراقبین از بیمار به حداقل رسیده و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی و دارای بیماری‌های زمینه‌ای نیز مسوول مراقبت از این بیماران نباشند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به لزوم انجام خودمراقبتی، شستشوی دست‌ها و ضدعفونی کردن محیط قرنطینه و مراقبت از این بیماران اشاره کرد و گفت: استفاده از ماسک و دستکش و حفظ فاصله اجتماعی برای این افراد و خانواده‌های آنان مهم بوده و بهتر است از ماسک طبی استفاده کرده و در صورت عطسه و یا سرفه دستمال کاغذی استفاده و سپس در سطل آشغال درب بسته دور انداخته شود.

 قادری با بیان اینکه، سرویس بهداشتی و حمام مورد استفاده بیماران باید حداقل یک بار در روز شسته و ضدعفونی شوند، اضافه کرد: استفاده از ملحفه‌های شخصی و ظروف اختصاصی قابل شست و شو با آب و صابون و مواد ضدعفونی کننده بلامانع و سطوحی که بیمار با آنها در تماس است بایستی با شوینده‌های خانگی یا وایتکس شسته و سپس آبکشی شود.

وی خاطرنشان کرد: بیماران کرونایی بهبودیافته باید داروهای تجویز شده را طبق دستورات پزشکی، به صورت منظم مصرف نمایند.

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۷

نظر شما