عضو کمیته ملی مبارزه با بیماری کووید ۱۹: کرونا از آنفلوآنزا مرگبارتر است
[شهروند] عضو کمیته ملی مبارزه با بیماری کووید ۱۹ کشور میگوید بیماری کرونا ثابت کرده است که میزان کشندگی و قدرت سرایتش بسیار بالاتر از گفتههای چین است.
«مینو محرز» در واکنش به اظهارات سخنگوی ستاد مقابله با کرونا درخصوص آمارها و گزارشهای چین در رابطه با کرونا که به نوعی شوخی تلخ با جهان است، گفت: «صحبتهای زیادی در اینباره میشود و در هرصورت از چین انتظار نمیرود که آمار و اطلاعات دقیقی ارایه بدهد. درحال حاضر هم نتایج بسیاری از مقالاتشان را پس میگیرند. آمار و مطالعات آنها خیلی درست نبوده است.»
او ادامه داد: «رفتار ویروس پس از آنکه در همه جای دنیا شایع شد، نشان داد مانند آنچه چین گزارش میداده، نیست. دو احتمال وجود دارد؛ یا ویروس جهش پیدا کرده و قویتر شده است، یا آنها در ارایه اطلاعات کمکاری کردهاند.» محرز گفت: «از لحاظ علمی آنچه من میدانم این است که آمار و گزارشهای آنها، خیلی درست نبوده است. البته نمیتوانیم بگوییم که خسارات ما به دلیل اظهارات چین بوده، بالاخره نوع بیماری در کل دنیا پیچیده است اما بیماری ثابت کرده که میزان کشندگی و قدرت سرایتش بسیار بالاتر از گفتههای چین است.» عضو کمیته ملی مبارزه با بیماری کووید ۱۹ ادامه داد: «باید ببینیم چه کسی اطلاعات درستی میدهد؛ معلوم نیست که مساحت شیوع تنها ووهان بوده باشد. ما نمیدانیم که بیماری در چین مهار شده است یا خیر؟ با سابقهای که از مطالعات علمی آنها داریم، میدانیم که به آمارهایشان هم نمیشود اتکا کرد. به هرحال آمار را خودِ چین میدهد، کس دیگری نیست که برود در چین و مشاهدات را گزارش کند. بیماری وسعت بسیار بیشتری از گزارشهای چین دارد.»
آغاز غسل متوفیانِ مبتلا به کرونا در تهران
[شهروند] تغسیل متوفیان مبتلا به بیماری کرونا در تهران با آب و ایجاد وحدت رویه در کشور در جهت اجرای حداکثری فتوای مقام معظم رهبری آغاز شد. به گزارش روابط عمومی سازمان بهشت زهرا(س)، با توجه به آغاز تغسیل متوفیان مبتلا به کرونا در شهر تهران با آب، رعایت کلیه تمهیدات بهداشتی، از روز شنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ در سالنهای تطهیر سازمان بهشت زهرا(س) تهران به منظور اجرای حداکثری فتوای مقام معظم رهبری و انجام این واجب کفایی، این سازمان اطلاعیهای به شرح زیر منتشر کرد: «بنا به جمعبندی و رفع ابهامات انجامشده از دستورالعملهای تدفین متوفیان مبتلا به کرونا، اکنون مانع اساسی برای تغسیل متوفیان با رعایت موازین بهداشتی در سطح کشور وجود ندارد. فلذا با ایجاد وحدت رویه در تمامی استانهای کشور، سازمان بهشت زهرا(س) نیز در یک اقدام ارزشمند با همکاری طلاب عزیز و ایثارگر در کنار پرسنل گمنام این سازمان کار تغسیل این متوفیان را با آب و با درنظرگرفتن کلیه موازین و پروتکلهای بهداشتی آغاز کرد.»
عضو شورای فنی تخت جمشید خبر داد: افزایش نگرانیها از حفر چاههای عمیق در اطراف نقش رستم
[شهروند] عضو شورای فنی تخت جمشید میگوید، حفر چاههای عمیق و برداشت آبهای زیرزمینی میتواند تهدیدی واقعی برای آثار چندین هزارساله نقش رستم باشد. افشین یزدانی در اینباره گفت: «زیستمحیط منطقه پارسه و تخت جمشید درحال تغییر بیبازگشت و مورد تهدید است.» افشین یزدانی ادامه داد: «احداث، کفشکنی، جابهجایی چاههای آب، آبراهها، جویهای انشعابی به منظور تأمین آب مورد نیاز برای کشاورزی و هرگونه تأسیسات برقرسانی و موتورخانه مربوط به آن نیازمند کسب مجوز و نظارت کارشناسان سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری (وزارتخانه فعلی) است.» او با این احتمال که ممکن است آنچه اکنون در نزدیکی نقش رستم در جریان است به نوعی کفشکنی و احیای چاهی باشد که در گذشته وجود داشته، گفت: «با توجه به سابقه فرونشستی که در نقش رستم شاهد هستیم که سبب به وجود آمدن شکافهای متعدد در این میراث ملی شده است، قاعدتا نباید هیچگونه مجوزی برای حفر چاه و برداشت آبهای زیرزمینی صادر شود.»
∎
نظر شما