هر چند افراد تلاش میکنند تا ابتدا خود و خانواده خود را از ابتلا به کووید19 مصون نگه دارند، اما گاهی به این موضوع که چگونه چرخه انتقال ویروس را برای خود و دیگران تسهیل میکنند، بی توجهند...
به نظر میرسد افرادی هستند که حامل بدون علامت ویروس بوده و با رفتارهایشان، دیگران را به صورت غیر مستقیم درگیر و مبتلا میکنند. همین کمتوجهی موجب شده است که این روزها شاهد صحنههای تاسفبار در معابر شهرها باشیم؛ تصاویری مانند رهاسازی دستکش یا ماسک در گوشه و کنار خیابانها که میتواند خطری برای افزایش شیوع کرونا باشد.
در پی شیوع کرونا ویروس جدید و افزایش استفاده از ماسک، مواد ضدعفونی کننده، دستکش و وسایل محافظتی علاوه بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی، بر ضرورت دفع صحیح پسماندها از سوی مردم و مسئولان نیز تاکید میشود. انداختن آب دهان و رها کردن دستمال و ماسکهای استفاده شده در معابر و محیط خانه، میتواند موجب شیوع بیشتر آلودگی و افزایش تعداد موارد ابتلا به بیماری خطرناک کرونا شود.
بنابر اعلام انجمن آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران، به منظور رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از ابتلا و انتشار کرونا ویروس در ادامه به چند نکته و توصیه که توسط مردم و مسئولان باید رعایت شود، اشاره میکنیم:
- بدانیم رها کردن دستکشها و ماسکهای خود در خیابانها میتواند منجر به انتشار و انتقال بیشتر ویروس شود.
- بدانیم دستمالهای کاغذی، دستکشها و ماسکهای استفاده شدهای که میتواند به اندازه زبالههای عفونی بیمارستانی خطرناک باشند، در صورت رهاشدن در محیط میتوانند با وزش باد پراکنده شده، در جریان آب قرار گرفته و به مکانهای دیگر بروند و خطرهای جدیدی در پی داشته باشند.
- کودکان نسبت به ماسک و دستکش شاید کنجکاو باشند و برای بازی آن را از زمین بردارند. رها کردن دستکشها و ماسکهای خود در خیابانها میتواند منجر به انتشار و انتقال بیشتر ویروس به کودکان و سپس بزرگسالان شود.
- بدانیم نباید از ترس وارد کردن دستکشها و ماسکهای خود به منزل یا محل کار آنها را در سطح شهر رها کنیم، بلکه باید آنها را در کیسههای دربسته یا داخل سطلهای زباله کیسه دار در بسته قرار دهیم.
- دستکش و ماسک آلوده باید بهگونهای از سطح بدن جدا شوند که هیچ تماسی با پوشش خارجی آنها رخ ندهد. پوشش خارجی دستکشها و ماسک را بدون ایجاد کوچکترین تماس با پوست بدن به صورت پشت و رو درآورده، به سمت داخل مچاله کنید.
- ماسک ها و دستکشهای استفاده شده را در داخل نایلونهای پلاستیکی جداگانه و در بسته بریزید و در آن را گره بزنید تا اگر به عفونتی آغشته شده در همان پلاستیک محصور بماند. پس همیشه هنگام خروج از خانه، نایلون پلاستیکی به همراه داشته باشید.
- در ورودی ساختمانهای مسکونی یا محل کار سطلهای دربسته کیسهدار قرار دهید که در آن با پدال باز شود و با قرار دادن ماسک و دستکشهای یکبار مصرف خود در آن از انتشار ویروس جلوگیری کنید. چون زمانیکه در سطل زباله بسته باشد، ویروس منتقل نمیشود.
- دستمال کاغذی یا دستکش و ماسکی که در خانه استفاده میشود را باید در کیسهای جدا از زبالههای عادی قرار دهیم سپس آن کیسههای دربسته را به سطل زباله منتقل کنیم. حتی اگر بیمار یا سرماخورده نیستند دستکشها و ماسکهای خود را داخل یک سطل زباله درب دار و کیسهدار در منزل یا محل کار خود دفع کنید تا این سطل، پسماند را حفاظت و از انتشار ویروس جلوگیری کند.
- حتما بعد از دفع ماسک و دستکش، دست ها را با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه و به طور اصولی شسته و یا میتوان از محلول الکل ۷۰ درصد برای ضدعفونی آنها استفاده کرد.
- عدم استفاده مجدد از دستکش پلاستیکی (هرگز دستکش را نشویید یا دوباره از آن استفاده نکنید)
- مردم میتوانند به عنوان فعالان اجتماعی هشدارها و نکات بهداشتی را به دیگران اطلاع دهند و نسبت به این مساله بیتفاوت نباشند.
- بدانیم پاکبانان هم در خط مقدم دیگری در حال مبارزه با کرونا هستند. این افراد هم جزء قشر تاثیرگذار در کنترل شیوع ویروس کووید ۱۹ هستند.
- به کودکان خود آموزشهای لازم برای عدم دست زدن به ماسک و دستکشهای استفاده شده را بدهید.
- دفع بهداشتی ماسک و دستکشها کمک زیادی برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا خواهد کرد.
نظر شما