به گزارش ایلنا و به نقل از رویترز، الکساندر نواک روز پنجشنبه (۱۴ فروردینماه) ضمن تاکید بر اینکه قیمت و شرایط کنونی بازارهای جهانی نفت خام به نفع هیچیک از حاضران در این صنعت نیست، پیشبینی کرد که تقاضای جهانی برای نفت خام میتواند در ماههای آینده روزانه ۲۰ میلیون بشکه کاهش یابد.
پس از شکست مذاکرات نشست ماه مارس کشورهای عضو و غیرعضو اوپک موسوم به «اوپک پلاس» در وین به دلیل امتناع روسیه از مشارکت در توافق تعمیق کاهش تولید، قیمتهای جهانی نفت خام با حدود ۵۰ درصد کاهش به سطوح ۲۶ دلار برای هر بشکه سقوط کرده است.
با این وجود، قیمتهای جهانی نفت خام پس از توئیت اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر اینکه «هماکنون با محمد بن سلمان، ولیعهد پادشاه عربستان سعودی که با ولادمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه صحبت کرده است، مکالمه تلفنی داشتم، اکنون امیدوارم و انتظار میرود که ریاض و مسکو تولید نفت را حدود ۱۰ میلیون بشکه کاهش میدهند و حتی ممکن است این رقم بیشتر باید.»، حدود ۲۰ درصد افزایش یافت.
بینتیجه ماندن هشتمین نشست مشترک کشورهای عضو و غیرعضو اوپک بدان معنا بود که در پایان ماه مارس کشورهای حاضر در توافقنامه همکاری (Declaration of Cooperation) متشکل از ۱۳ تولیدکننده عضو اوپک و ۱۰ تولیدکننده غیرعضو اوپک دیگر تعهدی به توافق کاهش تولید روزانه یک میلیون و ۷۰۳ هزار بشکهای مصوب هفتمین نشست مشترک وزارتی اوپک و غیراوپک در دسامبر ۲۰۱۹ ندارند و میتوانند به هر مقدار که میخواهند نفت تولید کنند.
هماکنون بازارهای جهانی نفت خام افزون بر آثار منفی ناشی از همهگیری ویروس کرونا یعنی تضعیف شدید تقاضا به دلیل قرنطینه و اعمال مقررات منع رفتوآمد در بیشتر کشورهای جهان، کاهش تولید انواع فرآورده نفتی، تعطیلی بسیاری از پالایشگاهها دنیا، اعلام کاهش هزینه بسیاری از بزرگترین تولیدکنندگان نفت و گاز در دنیا، با سیلی از مازاد عرضه نفت خام به دلیل جنگ قیمتی بین عربستان و روسیه روبهروست.
سقوط شاخصهای اصلی قیمت نفت در بازارهای جهانی بهگونهای بوده است که اکنون قیمت دیگر انواع نفت در بخشهایی از دنیا تک رقمی و حتی به صفر نزدیک شده است، این شرایط تولیدکنندگان نفت و گاز شیل در آمریکای شمالی را به شدت تحت فشار گذاشته است و از سوی دیگر شاهد افت شدید حاشیه سود تولید بنزین بسیاری از پالایشگران جهان بهویژه آمریکا هستیم.
∎