شناسهٔ خبر: 39149970 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مردم‌سالاری‌آنلاین | لینک خبر

توضیحات وزیر ارتباطات در مورد فیلتر

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از سرمایه گذاری 50 هزار میلیارد تومانی در حوزه زیرساختهای ارتباطی و فناوری کشور خبر داد و گفت: تا پایان امسال ظرفیت پهنای باند کشور تا 10 برابر افزایش می یابد.

صاحب‌خبر - محمود واعظی امروز دوشنبه در مراسم سومین دوره اعطای جایزه ملی کیفیت ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه آمارها نشان می دهد که استفاده از ICT در صنایع مختلف ۳۰ درصد بهره وری را افزایش می دهد افزود: این حوزه به عنوان یک صنعت زودبازده شناخته شده که سرمایه گذاری در آن ظرف ۴ سال قابل بازگشت است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از سرمایه گذاری ۵۰ هزار میلیارد تومانی در حوزه زیرساخت ارتباطی کشور خبر داد و گفت: این حوزه پتانسیل آن را دارد که تا ۳ برابر وضعیت فعلی در مدت زمان کوتاه رشد کند.

وی راه اندازی شبکه ملی اطلاعات را مهمترین اولویت برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خواند و گفت: تا دو سال آینده زیرساختها برای ارائه این شبکه در کشور فراهم می شود.

واعظی از راه اندازی و بهره برداری بخش اول شبکه زیرساخت ترانزیت بین الملل خبر داد و تصریح کرد: تا پایان امسال نیز ظرفیت پهنای باند اینترنت کشور تا ۱۰ برابر افزایش می یابد.

وی تحول در عرصه منطقه ای و بین المللی در حوزه ICT را یک الزام دانست و گفت: تسهیلات لازم را برای شرکتهای فناوری فراهم خواهیم کرد تا میزان سرمایه گذاری در این حوزه توسط بخش خصوصی افزایش یابد.

وزیر ارتباطات جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی و ایجاد مشوق های مورد نیاز برای توسعه بازار و تسهیل فرایند سرمایه گذاری در حوزه ICT را از برنامه های این وزارتخانه برای سال ۹۳ عنوان کرد و افزود: دولت یازدهم معتقد است که استفاده از تکنولوژی و فناوریهای نوین بزرگترین مولد ثروت در کشور بوده و می تواند به افزایش زمینه های اشتغالزایی کمک کند.

وی با بیان اینکه پارادایم های سرمایه گذاری در کشور باید تغییر یابد و در این راستا مدیریت جهادی و عزم ملی می تواند باعث رونق اشتغالزایی شود گفت: تجهیز منابع و توانمندسازی نیروی انسانی می تواند به گسترش کسب و کار در حوزه ICT یاری برساند؛ در همین حال بانکها باید به خدمت تولید و بخش خصوصی بازگردند.

به گفته واعظی مجوز نسل سوم موبایل برای فراگیری در سراسر کشور اواسط سال جاری به اپراتورهای متقاضی اعطا می شود و مقدمات برای ورود نسل چهارم موبایل نیز تا پایان امسال ایجاد خواهد شد.

توضیحات وزیر ارتباطات در مورد فیلتر "واتس اپ"

واعظی همچنین امروز در جمع خبرنگاران در مورد مخالفتش با فیلتر برخی شبکه‌های اجتماعی مانند مسنجر واتس اپ گفت: ما بر این باوریم که هیچ یک از شبکه‌های اجتماعی نباید به دلیل مسائل اقتصادی و تسهیلاتی که برای کاربران فراهم می‌کند فیلتر شوند؛ مگر اینکه این شبکه‌ها مضرات دیگر و یا بحث مشکلات اخلاقی را به دنبال داشته باشند.

وی گفت: براساس نظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن اینکه این شبکه‌ها می توانند تسهیلاتی در خدمت کاربران قرار دهند امیدواریم در داخل کشور هم بتوان شبکه‌های مشابهی را طراحی کرد تا ارتباطات مردم سریعتر و راحت‌تر صورت بگیرد.

دسترسی به اینترنت مطلوب تا ۱.۵ سال دیگر

واعظی در مورد مشکلات کاربران اینترنت و اختلالات موجود برای دسترسی به این شبکه گفت: حدود سه ماه است که در زمینه کیفیت و سرعت با شرکت‌های مختلف کار می‌کنیم و در این میان زمانی را هم مشخص کرده‌ایم که امیدواریم ظرف دو ماه آینده به طور تدریجی وضعیت سرعت و کیفیت اینترنت ارتقا پیدا کند اما همانطور که پیش از این هم اشاره شد مردم برای دسترسی به سرعت و کیفیت دلخواه باید تا یک سال و نیم دیگر صبر کنند.

ظرفیت ۱۰ برابری برای پهنای باند اینترنت

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اولویت وزارت ارتباطات برای شبکه ملی اطلاعات با بیان اینکه پوشش سراسری این شبکه در سال ۹۴ خواهد بود گفت: در راستای توسعه زیرساختها، تا پایان سال جاری ظرفیت پهنای باند اینترنت از ۷۰ گیگابیت بر ثانیه به ۷۰۰ گیگابیت افزایش پیدا کند. براین اساس در سال ۹۳ شهرهای بزرگ و در سال ۹۴ تمام کشور تحت پوشش شبکه ملی اطلاعات قرار خواهد گرفت.

وی در مورد پشتیبانی فنی وزارت ارتباطات از سایت رفاهی گفت: دیتاسنتر ملی امروز در اختیار سایت رفاهی است و در آینده می‌تواند در اختیار هر کار بزرگی در کشور قرار بگیرد؛ هم اکنون فایروال‌های متعددی روی سایت رفاهی فعال است و تمام حملات سایبری جنبه امنیتی ندارد، بلکه برخی از حملات از روی کنجکاوی و خود‌آزمایی است.