شناسهٔ خبر: 39086812 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۶۲ مرکز و سازمان عربی خواستار لغو تحریم‌های ایران شدند

تهران - ایرنا -۶۲ مرکز، سازمان و جمعیت در کشورهای عربی با امضای بیانیه‌ای خواستار لغو تحریم‌های آمریکا علیه ایران با توجه به شیوع کرونا، توقف حملات و رفع محاصره یمن و ارایه کمک‌های انسانی به مردم فلسطین شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز یکشنبه شبکه خبری یمنی "المسیره"، ۶۲ مرکز، ائتلاف، سازمان حقوق بشری و جمعیت  در ۱۴ کشور عربی بیانیه‌ای مشترک امضا و اعلام کردند که با نگاهی انسان دوستانه و اعلام همبستگی و با توجه به مسئولیت انسانی و اخلاقی و به دور از جانبداری های سیاسی همزمان با بحران شیوع ویروس کرونا در جهان، خواستار لغو تحریم‌های آمریکا علیه ایران ، توقف حملات و رفع محاصره یمن و ارایه کمک‌های انسانی به مردم فلسطین در کرانه باختری رود اردن، نوار غزه و اردوگاههای آوراگان هستند.

آنها در بند اول بیانیه خود  از سازمان ملل متحد خواستند، ضمن ارائه کمک‌های پزشکی و اقدام در راستای لغو تحریم‌های اقتصادی آمریکا، برای تأمین تجهیزات پزشکی به ملت ایران تلاش کند.

این ۶۲ سازمان حقوقی عربی در بیانیه خود خواستار تحقق موارد زیر شده اند:

اول: سازمان ملل متحد ضمن ارائه کمک‌های پزشکی ،  در راستای  رفع تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران برای تأمین تجهیزات پزشکی برای ملت این کشور اقدام کند.

دوم: از سازمان ملل، شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا خواسته می‌شود با ارائه کمک‌های انسانی، در راستای توقف جنگ و رفع محاصره یمن و برقراری صلح از طریق گفت‌وگوی یمنی-یمنی تلاش کنند.

سوم: سازمان ملل و شورای همکاری خلیج فارس کمک‌های انسانی پزشکی و مالی به ملت فلسطین در کرانه باختری، نوار غزه اردوگاه‌های فلسطینی ارایه دهند.

چهارم: شورای همکاری خلیج فارس و الجزائر کمک‌های انسانی پزشکی و مالی به کشورهای عربی نیازمند مانند مصر، اردن، تونس، لبنان و غیره ارایه کند.

پنجم: سازمان بهداشت جهانی به هماهنگی و وحدت میان کشورها برای تولید هر چه سریعتر واکسن کرونا شدت دهد و از آنها تعهد بگیرد این واکسن احتکار نشود و به طور رایگان میان همه ملت های جهان  توزیع شود.

ششم: سازمان ملل متحد در راستای بستن تمام مراکز پژوهش های بیولوژیک و میکروبی دارای اهداف نظامی و خصمانه ضد بشری و محیط زیستی تلاش کند و تاسیس اینگونه مراکز را ممنوع و هرکسی که در آنها فعالیت می کند را مجرم اعلام کند و اینگونه جرایم را به جرایم  ضد بشری ذکر شده در توافق رم دادگاه بین المللی کیفری اضافه کند.

هفتم: کمیته‌های سازمان ملل و فعالان سیاسی، اقتصادی و دانشگاهی‌ها و امثال آنها تهدید کنونی را به فرصتی برای اندیشیدن در زمینه روابط بین المللی تبدیل کنند.

هشتم: دولت‌ها تمام زندانیان عقیدتی و خواهان آزادی را آزاد کنند و در مقدمه آنها اسرای فلسطینی از زندان‌های رژیم اشغالگر  آزاد شوند و عفو عمومی برای محکومان کیفری که دوران محکومیت آنها پیش از پایان سال ۲۰۲۰ پایان یافته، صادر شود.

نهم: تمام سازمان‌ها و فعالان حقوق بشری در جهان در تلاش‌های داوطلبانه به دولت‌ها برای مقابله با ویروس کرونا کمک کنند.

تاکنون کشورهای مختلفی از آمریکا تقاضا کرده اند که در شرایط کنونی تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران را لغو کند، ولی کاخ سفید تاکنون به این تقاضاها پاسخی نداده و در هفته گذشته نیز چند شرکت را به لیست تحریمها اضافه کرده است .

دفتر کنترل دارایی‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنجشنبه گذشته اعلام کرد که ۱۵ فرد و ۵ نهاد ایرانی و خارجی را در ارتباط با ایران به فهرست تحریم‌های موسوم به ضدتروریستی خود افزوده است.  

به دنبال این تحریم ها، "استفان دوجاریک" سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد جمعه شب گفت: باید تحریم کشورها برای مقابله با ویروس کرونا برداشته شود.

پیش از درخواست دوجاریک، "آنتونیو گوترش" دبیرکل سازمان ملل، سازمان بهداشت جهانی و کمیساریای عالی حقوق بشر به همراه روسیه، چین، پاکستان، انگلیس، عراق، ونزوئلا، نیکاراگوئه، کره شمالی و کوبا تلاش‌های دیپلماتیک گسترده‌ای برای لغو تحریم‌های یکجانبه آمریکا در شرایط همه‌گیری ویروس جدید کرونا انجام داده‌اند.

شماری از کشورها در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل، شرایط فعلی را زمانی برای چندجانبه‌گرایی و مقابله با اقدامات یکجانبه آمریکا دانسته‌ و تصریح کرده‌اند تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ایران، خلاف منشور ملل متحد و مصوبات متعدد مجمع عمومی این سازمان است.

نظر شما