شناسهٔ خبر: 39006806 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه هفت‌صبح | لینک خبر

کیفیت پخش ویدئوهای اینترنتی برای مقابله با کرونا کم شد

صاحب‌خبر -

فیسبوک، آمازون، یوتیوب، نتفلیکس و دیگر سرویس‌های استریم فیلم کیفیت ویدیوهای خود را به خاطر شیوع کرونا کاهش دادند
به نوشته سایت یک پزشک ، فیسبوک، آمازون پریم، نتفلیکس، یوتیوب، آلفابت، دیزنی و چندین سرویس دیگر به خاطر شیوع کرونا و در خانه ماندن مردم که در نتیجه افزایش ترافیک اینترنت را در برداشته است؛ کیفیت ویدیوهایی خود را پایین آوردند تا پهنای‌باند بیشتری آزاد شود.

فیسبوک کیفیت پخش ویدیوهای خود روی هر دو پلتفرم شبکه اجتماعی فیسبوک و اینستاگرام را در اروپا کاهش داده است. سخنگوی فیسبوک می‌گوید به طور موقت نرخ بیت‌ها (bit rates) را برای ویدیوهای این دو پلتفرم کاهش می‌دهند.
اتحادیه اروپا از فیسبوک خواسته بود به دلیل شیوع کرونا مقداری از پهنای‌باند شبکه اینترنت را آزاد کند تا دانش‌آموزان و دانش‌جویان بتوانند در خانه آموزش‌های راه دور خود را دنبال کنند. به علاوه، بسیاری از کارمندان هم در خانه مشغول دورکاری هستند و همه این اتفاقات باعث شده ترافیک اینترنت به شدت افزایش پیدا کند و رکوردهای جدیدی از مصرف اینترنت ثبت شود.

تیری برتون، رئیس اتحادیه اروپا به طور رسمی از همه سرویس‌های استریم ویدیو درخواست کرده است پهنای‌باند اینترنت را برای مصارف بهداشتی و مراقبتی بیماران، یادگیری از راه دور هزاران کودک و دورکاری مردم آزاد کنند.

نتفلیکس سرویس استریم ویدیو دیگری است که اتحادیه اروپا از آن خواسته کیفیت ویدیوهای خود را از HD به کیفیت استاندارد کاهش دهد. نتفلیکس به این درخواست، پاسخ مثبتی داده است و به طور رسمی اعلام کرده برای ۳۰ روز بیت ریت را کاهش می‌دهد. این حرکت نتفلیکس باعث کاهش ۳۰ درصدی انتقال اطلاعات و آزاد شدن پهنای‌باند اینترنت می‌شود.
یوتیوب هم اعلام کرده در مذاکرات خود با اپراتورهای انگلیسی مانند Ofcom و اپراتورهای اتحادیه اروپا به توافق رسیده تا ویدیوها را با استاندارد Standard Definition رندر و نمایش دهند. یوتیوب پیش‌بینی کرده در ایالات متحده هم این توافق اجرا شود. آمازون پریم هم از دیگر سرویس‌هایی است که اقدام به کاهش بیت ریت ویدیوهای خود کرده است.
گزارش‌های سایت‌های مختلف ارزیابی سرعت اینترنت نشان می‌دهد در هفته اخیر، سرعت اینترنت در قاره اروپا به طور محسوسی کاهش پیدا کرده است. سایت Speedtest اخیرا در گزارشی بیان کرد Covid-19 تاثیر خود را روی اینترنت گذاشته و میانگین سرعت بسیاری از سرویس‌دهنده‌های اینترنت پایین‌تر از حد معمول آن‌ها در روزهای پیش از شیوع کرونا است.

البته، بسیاری از اپراتورهای مخابراتی اروپا اعلام کردند تا کنون موفق شدند افزایش ترافیک اینترنت را تحمل و هدایت کنند ولی بسیاری از مردم در کشورهای اروپایی می‌ترسند اینترنت قطع شود.
ترافیک اینترنت در بسیاری از کشورهای مبتلا به ویروس کرونا وضعیت بحرانی پیدا کرده است. در ایران ترافیک اینترنت بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته است و وزارت ارتباطات مجبور به افزایش ظرفیت پهنای‌باند بین‌الملل شدند

نظر شما