شناسهٔ خبر: 38911576 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

دستور تهیه دُیماج

در گزارش زیر طرز تهیه دُیماج را آموزش می‌دهیم.

صاحب‌خبر -
دُیماج یا دگماژ یک غذای محلی منسوب به استان‌های قزوین و آذربایجان شرقی است. این غذای سبک برای افطار و عصرانه و پیش غذا مناسب است. دیماج را به راحتی و هر زمانی که بخواهید می‌توانید درست کنید. چون مواد اولیه آن در هر خانه‌ای پیدا می‌شود.

در فصل تابستان می‌توانید این غذا را همراه با هندوانه خنک یا انگور و سبزی خوردن میل کنید. قزوینی‌ها روش خاصی برای سرو این غذای خوشمزه و عجیب دارند.

باید مقداری از دیماج را در استکان کمر باریک بریزید و روی آن را با قاشق فشار دهید. استکان را برعکس کنید و آهسته به پشت آن ضربه بزنید و دیماج لقمه شده را میل کنید. تبریزی‌ها در تهیه این غذا از ماست خامه‌ای و پنیر تبریزی استفاده می‌کنند. دُیماج به خاطر سبک بودن و مواد به کار رفته در آن یک غذای مقوی برای کودکان به شمار می‌رود.

گفته می‌شود این غذا در قدیم در همدان برای ماه رمضان نیز درست می‌شده و همدانی‌ها در تهیه آن از تخم رازیانه و روغن حیوانی استفاده می‌کردند. یکی از موادی که در این غذا کاربرد دارد گردو می‌باشد. در گردو، منیزیم و فسفر نیز وجود دارد. مقداری روی، آهن، کلسیم و سلنیوم نیز پیدا شده است. گردو حاوی بیشترین مقدار ویتامین‌های B ۶، B ۱ و B ۵ (پانتوتنیک اسید) می‌باشد. در گردو ویتامین‌هایی نظیر E، B ۳ و B ۲ نیز وجود دارد. اگر از این دستور پخت قزوینی خوشتان آمد می‌توانید سری به طرز تهیه سایر دسر‌ها و شیرینی‌های قزوینی بزنید.

مواد لازم

نان لواش خشک شده: ۵۰۰ گرم
سبزی خوردن: ۲۵۰ گرم
پیاز بزرگ: ۲ عدد
سیر: سه تا چهار حبه
گردو خرد شده: یک پیمانه
خیار: دو عدد
کره: ۱۰۰ گرم
پودر گلپر: یک قاشق غذا خوری
سماق: ۱ قاشق مربا خوری
پنیر: نصف پیمانه
شیر یا دوغ: به میزان لازم
فلفل: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم

مراحل پخت

مرحله ۱

پیاز‌ها را خلالی خرد کرده و با کره سرخ کنید.

مرحله ۲

به پیاز سرخ شده زردچوبه اضافه کنید.

مرحله ۳

نان لواش خشک شده را خرد کنید و روی آن کمی آب، شیر یا دوغ بریزید تا خیس شود.

مرحله ۴

سبزی، گوجه، خیار و گردو را ساطوری خرد کرده و با هم مخلوط کنید.

مرحله ۵

پنیر له شده را با سماق، گلپر و سیر و فلفل مخلوط کنید و روی سبزیجاتی که قبلا خرد کردید بریزید.

مرحله ۶

پیاز داغ را به مخلوط اضافه کنید.

مرحله ۷

نان لواش خیس را هم بیفزاید.

مرحله ۸

مواد را داخل یک ظرف جدید بریزید و اجازه بدهید تا نیم ساعت در یخچال استراحت کنند.

مرحله ۹

پس از نیم ساعت غذای شما آماده استفاده است.

منبع: غذالند

نظر شما