شناسهٔ خبر: 38878138 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

ویژه‌های مشرق؛

برای خروج از بحران کرونا به کمک آمریکا نیازمندیم/ «کنترل از راه دور» کنایه روزنامه اصلاح‌طلب به روحانی

«فاصله گذاری با مردم» و «کرختی و کم تحرکی»، بخشی از نقدهای جدی به دولت و شخص آقای روحانی است.

صاحب‌خبر -

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** برای خروج از بحران کرونا،به کمک آمریکا نیازمندیم

روزنامه آرمان در یادداشتی با عنوان «اقدامات دیپلماتیک برای شکستن تحریم ها» به قلم «قاسم محبعلی» از مدیران وزارت خارجه در دولت اصلاحات نوشت:«وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی به دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد ضرورت لغو تحریم‌ها علیه ایران در شرایطی که ایران در حال مبارزه همه جانبه با ویروس کرونا است نکات بسیار مطلوبی عنوان کرده است...بزرگترین مانعی که در این راستا وجود دارد تحریم‌های بانکی ایران و ورود به لیست سیاه FATF است که این امر را حتی در صورت موافقت اروپا زمانبر و محدود می‌کند».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«اگر قرار بر این باشد که اقدامی جدی صورت گیرد، بنا به گفته بانک مرکزی نیازمند ۵ میلیارد دلار بودجه هستیم که در راستای تامین آن باید اقدامات بزرگتری صورت گیرد...در این شرایط سخت قطعا اقدامات دیپلماتیک می‌تواند راه‌گشا باشد و دستگاه دیپلماتیک کشورمان با اتکا به قوانین بین‌المللی که در این زمینه وجود دارد و با رایزنی‌های بیشتر با سایر کشورها اقداماتی در راستای بهبود شرایط انجام دهد و کشور را از این فضای بسته ناخواسته خارج کند. دستگاه دیپلماسی اگر بتواند شرایط را به سمتی هدایت کند که به نحوی اجلاس ۱+۵ را با حضور آمریکا تشکیل دهد می‌توان امیدوار بود که گامی در راستای کاهش تحریم‌ها برداشته شود».

آرمان در ادامه نوشت:«جهانیان به این باور رسیده‌اند که این بیماری عملا به یک تهدید جهانی تبدیل شده است و نیاز است تا با همکاری یکدیگر در مقابل آن ایستادگی کنند. به علت آنکه آمریکا در وهله اول یک پیام مثبت ارسال کرده است اگر ایران نیز پاسخی متناسب دهد امکان ارسال کمک‌های بین‌المللی در ظرفیت‌های محدود وجود دارد. در این شرایط قطعا هیچ اقدامی خود به خود رقم نخواهد خورد و نیازمند تحرک دستگاه دیپلماسی است و به صورت یک طرفه نیز هیچ کشوری در این راه گامی بر نخواهد داشت».

برای اصلاح طلبان، نه تحریم داروی بیماران ایرانی اهمیت دارد و نه گشایش اقتصادی برای مردم و نه عبور موفقیت آمیز از بحران جهانی شده کرونا؛ کارویژه این طیف، بزک چهره «چندش آور» آمریکاست.

به همین خاطر، نویسنده یادداشت امروز این روزنامه اصلاح طلب در روزهای گذشته با تطهیر اقدام تروریستی و جنایتکارانه آمریکا در به شهادت رساندن سردار سلیمانی، مدعی شد که علت ترور حاج قاسم، دخالت سپاه در امور دولت بود!

دولت آمریکا بارها و بارها ثابت کرده که به هیچ تعهدی پایبند نیست و به هیچ عنوان نمی توان به وعده و قول مقامات آمریکایی اعتماد کرد. اما حالا آن جماعتی که دیروز «امضای وزیر خارجه آمریکا را تضمین می نامیدند» مدعی هستند که آمریکا برای همکاری با ایران پیام مثبت داده و ما نیز باید با پاسخ مثبت، تحریم ها را کاهش دهیم!

دولت آمریکا اگر حسن نیت داشت، بدون اجرای این نمایش مضحک، می توانست تحریم های دارویی ایران را ملغی کند. اما این دولت غارتگر، جنایتکار و مستکبر صرفا به دنبال بهانه برای از کار انداختن مولفه های قدرت کشورمان است.

کرونا بهانه است، هم برای آمریکا و هم برای بزک کنندگان آمریکا در داخل.

** «کنترل از راه دور» کنایه روزنامه اصلاح طلب به روحانی

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «کنترل از راه دور؛ رئیس‌جمهوری روزهای کرونایی‌ را چگونه می‌گذراند» نوشت:«روحانی در روزهایی که کرونا همه کشور را فرا گرفته، اجازه تعطیلی مراکز دولتی را نداد و حتی در اولین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که روز سه‌شنبه ششم اسفند برگزار شد، گفت:"از روز شنبه همه روال‌ها با صورت عادی خواهد بود..." سخنانی که با انتقادات زیادی مواجه شد...موج انتقاد به کم‌کاری رئیس‌جمهور و دولت کم نشد، برخی نمایندگان مجلس از روحانی خواستند که شخصا ریاست جلسات ستاد ملی کرونا را برعهده بگیرد».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«من از عملکرد دولت آقای روحانی در مواجهه با کرونا چندان تعجب نکردم، زیرا در حوادث طبیعی پیشین مانند سیل و زلزله نیز همین‌طور عمل کرده بود. دولت دچار نوعی لختی و کندی در تصمیم‌گیری در سطوح بالا و تصمیم‌های جدی و مهم است و معمولا دیر اقدام می‌کند و وقتی هم که اقدام می‌کند، آن‌قدر آرام‌ عمل می‌کند که تا به خودش بیاید، حادثه تمام شده و پیامدهایش را بر جای گذاشته است. واقعیت این است که مسئولیت‌پذیری مسئولان دولت بسیار ضعیف است...به اجمال می‌توان گفت دولت عملکرد مناسبی در حوادث ندارد».

شرق در بخش دیگری از این گزارش نوشت:«آقای جهانگیری در مقطع کنونی چه می‌کند؟ او از ابتدای موضوع کرونا هیچ حضوری در مدیریت امور نداشته است. آقای روحانی هم که می‌گوید هفته‌ای یک بار در جلسه مقابله با کرونا شرکت می‌کند. چرا باید وزیر بهداشت مسئول ستاد مقابله با کرونا باشد؟ در تمام کشورها مسئول چنین ستادی بالاتر از وزیر بهداشت است».

عملکرد ضعیف شخص رئیس جمهور در مواجهه با مسئله کرونا حتی صدای روزنامه های اصلاح طلب را نیز درآورده است. در حقیقت نارضایتی افکارعمومی از نوع رفتار آقای روحانی در مواقع بحرانی، آنقدر ملموس شده است که حتی رسانه های حامی دولت نیز نمی توانند آن را انکار کنند. به همین خاطر دقیقا در روزیکه یک روزنامه منتقد دولت با تیتر «نشسته در کاخ» اقدامات شخص رئیس جمهور را نقد می کند، یک روزنامه حامی دولت نیز با تیتر کنایه آمیز «کنترل از راه دور»، به مدیریت مسئله کرونا توسط رئیس جمهور گلایه می کند.

در روزهای اخیر انتشار تصاویر روحانی در جلسه ستاد اقتصادی دولت و نمایندگان بخش خصوصی و ارتباط وی از طریق ویدئو کنفرانس از درون کاخ سعدآباد و پیش از آن تاکید رئیس جمهور مبنی بر اینکه فقط یکبار در هفته در جلسات مقابله با کرونا شرکت می کند، انتقاد افکارعمومی را در پی داشت.

گلایه مندی افکار عمومی به این دلیل است که پیش از این نیز این نوع رفتار و عملکرد را در مواقعی همچون وقع سیل، زلزله و...نیز دیده بودند.

«فاصله گذاری با مردم» و «کرختی و کم تحرکی»، بخشی از نقدهای جدی به دولت و شخص آقای روحانی است.  

** عملکرد دولت روحانی در مدیریت بحران،خوب است

«علی تاجرنیا» از متهمین فتنه ۸۸ در مصاحبه با روزنامه اعتماد در پاسخ به این سوال که «مدیریت بحران ازجانب دولت را از زمان شیوع این ویروس چگونه ارزیابی می‌کنید؟» گفت:«من نمره متوسط رو به خوبی به دولت می‌دهم. نباید از نظر دور داشت که کشور ما در بحران‌ اقتصادی هم گرفتار است؛ باتوجه به امکانات موجود من مدیریت بحران دولت را خوب ارزیابی می‌کنم».

تاجرنیا در ادامه گفت:«فکر می‌کنم نهادهایی مانند نهادهای نظامی و مجموعه‌هایی که به نوعی در مدیریت این بحران نقش دارند، باید تحت نظارت مقامات اجرایی قرار گیرند تا بتوان بحران را اداره کرد».

این فعال سیاسی اصلاح طلب در بخش دیگری از این مصاحبه گفت:«اگر قرار باشد در یک بحران پیروز شویم، نیازمند مردم و برای همراهی مردم نیازمند به اعتماد هستیم. به باور من مهم‌ترین گام، پر کردن شکاف بین دولت و ملت و همچنین افکار عمومی و مجموعه حاکمیت است».

این فعال اصلاح طلب، ضمن تایید عملکرد کلی دولت در مدیریت بحران در این روزها، مدعی شده است که برای پیشرفت در اجرای امور باید نهادهای نظامی تحت نظارت دولت قرار گیرند.

هر بار که عمکرد ضعیف دولت در مقاطع مختلف مورد اعتراض جدی مردم قرار می گیرد، برخی اصلاح طلبان به خط شده و ادعای دروغین «اختیارات محدود» را مطرح می کنند.

این در حالی است که کارشناسان- با گرایش های سیاسی مختلف- بارها تاکید کرده اند که دولت روحانی از اختیارات قانونی و بدیهی خود بهره نمی برد.

برای مثال در روزهای که کشور با مسئله کرونا مواجه بود، سازمان هلال احمر رئیس نداشت. این در حالی است که انتخاب رئیس سازمان هلال احمر از اختیارات رئیس جمهور است.

سازمان هلال احمر حدود ۱۰۰ روز! رئیس نداشت و نهایتا در روزهای گذشته و پس از آنکه کرونا در شهرهای مختلف کشور شیوع پیدا کرد، رئیس جمهور به طور موقت یک سرپرست برای این سازمان انتخاب کرد!

اصلاح طلبان برای فرار از ارائه کارنامه در زنگ حساب، گلایه مندی مردم از دولت را با ادعای شکاف میان ملت و حاکمیت، به حاشیه می برند. 

نظر شما