شناسهٔ خبر: 38859267 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

مشاوره پزشکی

افراد چاق در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند

یک متخصص تغذیه با بیان اینکه افراد چاق با نمایه توده بدن بالای ۴۰ در معرض خطر کرونا هستند، عنوان کرد :هرچقدر میزان تجمع چربی در بدن بیشتر باشد، سیستم دفاعی ضعیف تر می شود.

صاحب‌خبر -

مرجان مهدوی روش در گفت وگو با ایسنا، هدف از تغذیه صحیح را تقویت سیستم ایمنی بدن (Système immunitaire) دانست و اظهار کرد :می توانیم با تغذیه صحیح شانس ابتلا به بیماری را کمتر کنیم و یا اگر دچار بیماری شدیم، سریع تر مراحل درمان را پشت سر بگذاریم.

وی با بیان اینکه مبتلا نشدن به کرونا رژیم غذایی (diet) خاصی ندارد، تصریح کرد :این تصور غلط است که با یک رژیم غذایی خاص اصلا دچار کرونا نشویم، زیرا راه های انتقال ویروس متفاوت است و تغذیه نقشی در پیشگیری و درمان کرونا (corona) ندارد.

متخصص تغذیه و رژیم درمان، پیشگیری از ابتلا به کرونا را نیازمند رعایت نکات بهداشتی در کنار تغذیه صحیح دانست و گفت:تقویت سیستم ایمنی بدن به رژیم غذایی خاص و معجون ها و دمنوش های عجیب و غریب نیاز ندارد، بلکه با همان الگوی غذایی طبیعی و صحیح با تاکید بر یکسری مواد مغذی می توانیم در برابر کرونا و بیماری های دیگر مقاوم شویم.

مهدوی روشن با بیان اینکه استفاده زیاد دم کرده ها و دمنوش ها توصیه نمی شود، ذکر کرد :عرقیات و دمنوش ها در صورت استفاده بیش از حد به بدن آسیب می رساند و ممکن است نتیجه عکس داشته باشد لذا نیازی نیست از انواع و اقسام دم کرده ها استفاده کنیم.

وی خوردنی ها و نوشیدنی ها دارای طبع گرم را بی اثر در مبارزه با کرونا دانست و ذکر کرد:کرونا یک بیماری ویروسی است و ربطی به طبع گرم و سرد ندارد. در واقع کرونا نسبت به حرارت حساس و نسبت به سرما مقاوم است، یعنی این ویروس در موادغذایی آلوده حتی داخل محیط سرد مانند فریزر هم زنده می ماند، اما با حرارت دادن غذای آلوده از بین می رود.

این متخصص تغذیه، با اشاره به رابطه کاهش یا افزایش وزن با ابتلا به کرونا، یادآور شد :سن بالا، بیماری های زمینه ای مانند فشار خون (Blood pressure) و قلبی و عروقی و چاقی و تجمع چربی در بدن از جمله شاخص های خطر ابتلا به کروناست و شانس افراد را برای میزبانی از این ویروس بالا می برد.

وی با بیان اینکه افراد چاق با نمایه توده بدن بالای ۴۰ در معرض خطر کرونا هستند، بیان کرد :هرچقدر ميزان تجمع چربی در بدن بیشتر باشد، سیستم دفاعی ضعیف تر می شود و فاکتورهای التهابی در بدن افزایش پیدا می کند.

مهدوی روش، یکی از راه های پيش‌گيري از کرونا را حفظ وزن ایده آل دانست و گفت :لاغری و رژیم های غیر اصولی که باعث ضعف جسمانی و کاهش وزن (Weight Loss) شدید می شود نیز در این روزهای کرونایی مضر است، زیرا کمبود مواد مغذی را بهمراه دارد که در نهایت به سیستم ایمنی آسیب می زند.

این متخصص تغذیه، به افراد چاق توصیه کرد با اصلاح سبک زندگی و استفاده از یک رژیم غذایی (diet) اصولی اقدام به کاهش وزن کنند و متذکر شد :یک رژیم غذایی اصولی دارای میوه جات، لبنیات و غلات است. اگر افراد بیماری های گوارشی ندارند، می توانند در رژیم غذایی خود از سبزی جات نیز استفاده کنند، زیرا یکی از راه های تقویت سیستم ایمنی مصرف زیاد سبزی جات است.

وی با اشاره به افزایش مصرف مغزهای گیاهی و آجیل در ایام عید نوروز، ذکر کرد :آجیل به واسطه داشتن مواد مغذی، پروتئین و چربی مفید خواص تغذیه ای خوبی دارد و به سیستم ایمنی کمک می کند.

این متخصص تغذیه با بیان این که عید سال جاری متفاوت از سال های گذشته است، متذکر شد :افرادی که تمایل به خرید و مصرف آجیل دارند این نکته را رعایت کنند که آجیل حتما بسته بندی باشد تا انتقال الودگی صورت نگیرد. همینطور مصرف زیاد آجیل به خاطر کالری بالا موجب افزایش وزن می شود.

وی ایام قرنطینه (Quarantine) خانگی و تعطیلات عید را فرصتی برای اضافه وزن دانست و ذکر کرد:افراد روزانه نیم ساعت در منزل ورزش کنند تا دچار اضافه وزن نشوند.

نظر شما