یوسف بیوکخان در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به برگزاری انتخاباتِ مطلوب یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: برای اینکه فراکسیون زنان مجلس یازدهم کارآمد باشد باید مطالبات مردم را بهطور جدی دنبال کند.
وی عنوان کرد: بزرگترین سرمایه و ثروت هر کشوری، جمعیت آن بهخصوص جوانان است که در حال حاضر ایران در موهبت پنجره جمعیتی قرار دارد؛ این موهبت را زمانی میتوان خوشبختی نامید که دولت و ملت نسبت به آن آگاه باشند، از آن به درستی استفاده کنند و راههای ادامه یافتن آن را هموارکرده و با اهتمام ویژه به این مسیر گام بردارند.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه هرچقدر جمعیت کشور بیشتر باشد طبیعتا استعداد آن بیشتر است، گفت: با جمعیت زیاد، تواناییها بیشتر میشود و کشور به سمت پیشرفت حرکت میکند؛ چراکه جمعیت جوان، توانایی هرکاری را دارد و برای مهمترین کارها میتواند همت ویژه داشته باشد که این مهم، بدون داشتن دقت و انگیزه کافی و سیاستگذاری صحیح و هدفمند اتفاق نمیافتد.
بیوکخان با اشاره به مسئله ازدواج و ناباروری در کشور خاطرنشان کرد: یکی از راههای حمایت هدفمند از مسئله مقدار و کیفیت جمعیت در موضوع ازدواج خلاصه میشود، هرچقدر که فرآیند ازدواج جوانان آسان شود، میل به ازدواج و فرزندآوری افزایش مییابد؛ بههمین دلیل قانون تسهیل ازدواج جوانان در مجلس هفتم شورای اسلامی در سال ۸۴ به تصویب رسید.
وی ادامه داد: این قانون با بیتوجهی دولت برای اجرا و عدم نظارت مجلس فقط بهصورت جوهری بر روی کاغذ باقی ماند. قانونی که میتوانست مشکلات ۱۲ میلیون جوانِ در سن ازدواج را که هر روز بر تعداد آنها و مشکلاتشان افزوده میشود، بهبود ببخشد؛ مسئله دیگری که خانوادهها را درگیر خود میکند ناباروری است، در حال حاضر ۳/۵ میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد که سالانه ۸۰ هزار نفر برآن افزوده میشود. این خانوادهها که با بسیاری از مشکلات روانی و اجتماعی مانند سردی روابط زوجین، افسردگی و طلاق مواجه میشوند، منتظر حمایتهای بیمه درمانی خواهند بود تا یک قدم به فرزنددارشدن که آرزوی همه زوجین است، نزدیک شوند.
این فعال دانشجویی با اشاره به طرح جامع جمعیت پایهای برای آینده گفت: پس از ابلاغ سیاستهای جمعیتی مقام معظم رهبری، در سال ۹۲ طرحی ۵۹ مادهای تحت عنوان طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده نوشته شد، این طرح کارویژهای برای حفظ و ادامه روند افزایش جمعیت بود که با داشتن چشماندازهای کمی و کیفی و برنامههای حمایتی مسیر حفظ و رشد کمی و کیفی جمعیت کشور را هموار میکرد و سبب حفظ این سرمایه برای سالیان متمادی میشد.
بیوکخان تصریح کرد: متاسفانه قانون تسهیل ازدواج جوانان، مسئله بیمه درمان ناباروری و طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده تحت نگاه سیاستگذاری حزبی و جناحی مجلس دهم قرار گرفت و چند دفعه با مطرح شدن مسائلی غیرکارشناسی مانند طرح افزایش سن ازدواج و حرفهای غیرضروری مانند ورزشگاه رفتن زنان، مورد توجه دولت و مجلس قرار نگرفت.
وی عنوان کرد: برخی از نمایندگان ملت که وظیفه آنان قانونگذاری برای رفع مشکلات ملت و نظارت بر اجرای قوانین توسط دولت است، از وظایف خود چشم پوشی کردهاند؛ طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده که میتوانست پایهای حمایتی برای خانوادهها باشد، چند بار به دلایل واهی مانند بار مالی، مورد اصلاح قرار گرفته اما هنوز به تصویب مجلس نرسیده است. این طرح که در سال ۹۲ تدوین شده است و چشمانداز افزایش نرخ باروری ۲/۵ برابر تا سال ۱۴۰۴ را داشته با گذشت ۶ سال و باقی ماندن تنها ۶ سال دیگر به چشمانداز اصلی خود، هر روز از هدف دورتر میشود.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: موضوع بیمه زنان سرپرست خانوار و توانمندسازی آنان و نظارت بر اجرای مرخصی زایمان باید از اولویتهای اصلی کمیسیون اجتماعی و فراکسیون زنان مجلس یازدهم باشد؛ توجه به ترکیب زنان منتخب مجلس یازدهم نشان میدهد که سوابق و دغدغههای منتخبان ملت در این دوره به مشکلات و چالشهای مردم بسیار نزدیکتر است و زنان مجلس یازدهم برای بازگرداندن اعتبار این فراکسیون باید بتوانند مطالبات مردم را بهطور جدی در دستور کار خود قرار دهند.
بیوکخان خاطرنشان کرد: مجلس یازدهم میتواند فراتر از موارد مذکور، سیاستگذاری حوزه طنان و خانواده را با طرحهای دقیق و کاربردی به سمت صحیح تغییر دهد. از جمله مواردی که میتواند این مهم را ثمر بخشد، توجه به مواردِ بدون هزینه و کم هزینه است؛ بهعنوان مثال در اولویت قراردادن متاهلان برای دریافت تسهیلات مختلف و جلوگیری از تبلیغات و رویکردهای ناقضِ سیاستهای کلی جمعیت در این زمینه، کارآمدی مجلس یازدهم را افزایش میدهد و مجلسی قویتر از مجلس قبل را محقق خواهد کرد.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
نظر شما