شناسهٔ خبر: 38739666 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

راه‌اندازی نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا در قم

قم - قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی قم از ایجاد نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا در قم خبر داد و گفت: در این مرکز بیمارانی که ۳ تا ۵ روز آخر ترخیص را می‌گذرانند نگهداری می‌شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر؛  علی ابرازه ظهر دوشنبه در جلسه پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان قم که در سالن کرامت استانداری قم برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر ۱۰۱۱ نفر در بیمارستان‌های کامکار، فرقانی، امام رضا (ع)، علی ابن ابیطالب (ع) و شهید بهشتی قم بستری هستند که ۱۳۰ نفر این افراد نیز بدحال هستند ولی ظرف ۲۴ ساعته گذشته ۱۳۴ نفر از بیمارستان‌ها مرخص شده‌اند.

وی با اشاره به روند درمان بیماران مبتلا به کرونا در قم افزود: این روند فراتر از انتظار نمایندگان سازمان بهداشت جهانی بود و راضی بودند،؛ در حال حاضر ۳ روز است که بیماران روی مرز ۱۰۰۰ مانده و ترخیصی‌ها و بستری‌ها برابر بوده، اما اینکه بگوییم شرایط کنترل شده خیر اینگونه نیست.

قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی استان قم با بیان اینکه روند بیماران چین کاهشی شده است که برای رسیدن به چنین شرایطی باید مجموعه اقدامات ملی انجام شود، تصریح کرد: برای این موضوع باید همه مبادی ورودی و خروجی کنترل شود، از دیگر سو موارد مشکوک به بیماری اعم از اطرافیان و خانواده بیماران بستری را بررسی کنیم که اینها نیازمند کیت تشخیصی است.

وی با اشاره به اینکه آنچه الان به عنوان برنامه بسیج ملی از آن نامبرده می‌شود نیازمند امکانات حداقلی است، عنوان کرد: در حال حاضر در استان حدود ۱۱ مرکز سرپایی و ۲۰ مطب کار بررسی و معاینه اولیه بیماران را انجام می‌دهند که همین موضوع روند مراجعات به اورژانس‌ها را کاهش داده است، از همین رو تأکید داریم این موضوع به معنای کاهش روند شیوع بیماری نیست، بلکه به دلیل مراجعه به سایر مراکز سرپایی و مطب‌ها است. با این اقدام ورودی اورژانس‌ها کاهش یافته است.

ابرازه ادامه داد: ۴۰ نیرو پیگیر شرایط بیماران پس از ترخیص هستند تا پیگیر حال آنها باشند، که از ۵۵۰ بیمار ترخیص شده ۳ نفر فوت کردند، ۵ نفر نیز مجدد بستری شدند.

وی خاطرنشان کرد: گروهی از بیمارانی را داریم که تست کرونای مثبت دارند که برای خانواده آنها پیگیری درمانی داریم؛ کنترل خانواده‌ها را باید بهتر از این انجام دهیم و در این زمینه بسیج استانی را می‌طلبد.

قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی استان قم بر لزوم مصوبه‌ای در شورای تأمین استان برای ممانعت از خروج پزشکان بدون اجازه نظام پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی تأکید کرد و در ادامه گفت: در شرایط کنون در استان دو چالش اصلی تعداد کم وسایل حفاظت فردی و نیروی انسانی داریم که باید برای آن چاره اندیشی شود.

وی در پایان از راه‌اندازی طرح ابتکاری ایجاد مرکز نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا خبر داد و گفت: در این نقاهتگاه بیمارانی که ۳ تا ۵ روز آخر ترخیص را می‌گذرانند نگهداری خواهند شد.