شناسهٔ خبر: 38623665 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدسنا | لینک خبر

تحلیلی بر عوامل، ابعاد و پیامدهای پیروزی لیکود و احزاب هم ائتلاف او در انتخابات کنیست

خدمت بزرگ سران عرب به نتانیاهو و راستگراها در انتخابات بیست و سوم رژیم اسرائیل

همین رهبران با اتخاذ مواضعی تقریبا همه اقدامات و طرح های ضد فلسطینی و ضد جهان اسلامی نتانیاهو را تأئید کرده اند و به نوعی مهمترین و بیشترین سهم را در پیروزی راستگرایان در انتخابات کنیست اسراییل داشته اند.

صاحب‌خبر -

 

خبرگزاری قدس (قدسنا) -احمدرضا روح الله زاد:

 

نتایج اولیه انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی خبر از شکست ائتلاف آبی - سفید در مقابل حزب لیکود دارد اما امکان تشکیل دولت همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد.

 

سومین انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی در کمتر از یکسال در حالی برگزار شد که این رژیم در یک بحران سیاسی بسیار سختی فرو رفته است. پس از خروج حزب اسرائیل خانه ما به رهبری افیگودر لیبرمن از ائتلاف با نتانیاهو عملا کابینه صهیونیستی منحل شد و پارلمان صهیونیستی انتخابات زود هنگام را تصویب کرد اما علی رغم برگزاری دو دور انتخابات در فروردین و شهریور سال جاری احزاب و فهرست ها برای تشکیل یک دولت ائتلافی به توافق نرسیدند و بحران سیاسی اسرائیل هر روز ابعاد جدیدی پیدا کرد.

 

بنیامین نتانیاهو که استمرار نخست وزیری برایش حکم مرگ و زندگی داشت تمام تلاش خود را به کار گرفت تا بتواند از زندانی که به عنوان خاتمه حیات سیاسی وی در انتظارش بود، رهایی یابد.

بر اساس گزارش روزنامه هآرتص اسرائیل از مجموع شمارش 72درصد آرا نتایج زیر بدست آمده است که نشان از پیروزی قابل توجه حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو دارد که در انتخابات گذشته یک کرسی کمتر از رقیبش به دست آورده بود.

 

اسم حزب

تعداد کرسی

وابستگی جناحی

لیکود

35

راستگرا

آبی - سفید

32

چپگرا

مشترک عربی

17

چپگرا

شاس

9

راستگرا

یهودیت توراتی

8

راستگرا

کار- گشر - میرتز

7

چپگرا

یامیناه

6

راستگرا

اسرائیل خانه ما

6

راستگرا

 

 

نتایج فوق بر اساس 100 درصد آرا نیست و هنوز نتایج  18 درصد آرا منتشر نشده است و امکان اینکه این نتایج تا حدودی دچار تغییر شوند بسیار است. ظاهرا اردوگاه راست به رهبری نتانیاهو با این نتایج 64 کرسی از 120 کرسی کنست را کسب کرده و قادر به تشکیل دولت ائتلافی از احزاب راستگرا خواهد بود اما افیگودر لیبرمن مانند دو دوره قبل تاکید دارد با دولتی که نتانیاهو رئیس آن باشد مشکل دارد و حاضر به مشارکت در آن نیست. با توجه افزایش استقبال از احزاب راست توسط جامعه صهیونیستی به نظر می رسد که جریان همسو با نتانیاهو و نه لزوما حزب لیکود بتوانند کرسی های بیشتری را کسب کنند و این می تواند به معنی احتمال تشکیل دولت ائتلافی به ریاست بنیامین نتانیاهو و البته نجات وی از زندان باشد. سخنان ناامیدانه بنی گانتس رهبر ائتلاف آبی و سفید در جمع هوادرانش مبنی بر اینکه« می‌دانم حسی از سرخوردگی وجود دارد ولی ما از اصول خود دست نمی‌کشیم و به راهمان ادامه می‌دهیم » در واقع تاکیدی بر تاثیر نتایج 18درصد باقی مانده بر نتایج فعلی به نفع نتانیاهو است.

 

به نظر می رسد اقدامات نتانیاهو در عرصه داخلی و منطقه ای در کسب این نتیجه بسیار موثر بوده است. طرح ضمیمه سازی اغوار دره اردن و بخش هایی از کرانه باختری، رونمایی از طرح امریکایی – صهیونیستی موسوم به معامله قرن، گسترش روابط با کشورهای عربی، تجاوزات مدیریت شده به اهدافی در سوریه، غزه و عراق با هدف نشان دادن توانایی خود در تامین امنیت برای جامعه صهیونیستی را می توان از مهمترین اقدامات وی در این ارتباط دانست.

 

بخش عمده ای از شهروندان صهیونیستی در شهرک ها اسکان یافته اند و موضوع ضمیمه سازی این شهرکها از سوی نتانیاهو و تاکید بر آن در طرح معامله قرن در واقع تاثیر زیادی که افزایش آرای لیکود و راستگراین داشته است.

 

البته در این میان نیاز انتخاباتی ترامپ به نتانیاهو که از نفوذ بالایی در لابی های صهیونیستی در امریکا برخوردار است و حضور تیم اسرائیلی کوشنر، گرینبلات و فریدمن در کنار ترامپ در حرکت دادن کاخ سفید در راستای اهداف انتخاباتی نتانیاهو و موفقیت وی بسیار مهم و موثر بوده است. همچنین خیانت گسترده رهبران رژیم های عربی و در راس آنها عربستان، بحرین، امارات متحده عربی نیز خدمت بزرگی به موفقیت نتانیاهو کرده است. در واقع این هدیه بزرگی بود که رهبران دولت های عربی به نتانیاهو داده اند. همین رهبران با اتخاذ مواضعی تقریبا همه اقدامات و طرح های ضد فلسطینی و ضد جهان اسلامی نتانیاهو را تأئید کرده اند و به نوعی مهمترین و بیشترین سهم را در پیروزی راستگرایان داشته اند. کارشناسان معتقدند که دولت های عربی همین نقش را در انتخابات 2020 امریکا به نفع دونالد ترامپ ایفا خواهند کرد هر چند ساختار انتخاباتی در امریکا تفاوت هایی با رژیم صهیونیستی دارد.

 

افزایش کرسی های ائتلاف عربی عرب هم در واقع نتیجه یک انتخاب واکنشی از سوی شهروندان فلسطینی رژیم صهیونیستی (مشهور به عرب های 48) است. در انتخابات گذشته عرب ها موفق شدند 13 کرسی پارلمان را به دست بیاورند حال آنکه جمعیت عرب – اسرائیلی حدود 22درصد جمعیت رژیم صهیونیستی را شامل می شود اما به علت تحریم انتخابات از سوی بخشی از این جامعه آنها تنها موفق به کسب 13 کرسی شدند در حالی که می بایست 22 کرسی کنست را از آن خود می کردند. به دلیل رونمایی طرح معامله قرن و احساس خطری که این جامعه کرد بخش بیشتری از ساکتین عرب وارد عرصه انتخابات شدند تا همانطور که ایمن العوده رهبر فهرست مشترک عربی اعلام کرد؛ اجازه ندهند نتانیاهو مجددا نخست وزیر شود. اما علی رغم حضور فراگیرتر عرب ها به دلیل خیانتی که دولت های عربی انجام دادند، جناح راستگرا به موفقیت رسید.

 

کارشناسان معتقدند اگر هم نتانیاهو موفق شود بدون مشارکت لیبرمن دولت تشکیل دهد اما ناپایداری های سیاسی این رژیم که متاثر از عوامل متعدد داخلی، منطقه ای و بین المللی است همچنان ادامه خواهد داشت و این رژیم روزهای بسیار پر چالشی را پیش روی خواهد داشت.

 

 

انتهای پیام/

نظر شما