شناسهٔ خبر: 38586509 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

بیانیه وزارت خارجه درباره امضای توافق میان امریکا و طالبان

امریکا جایگاه حقوقی برای تعیین تکلیف آینده افغانستان ندارد

صاحب‌خبر -

وزارت امور خارجه در واکنش به امضای توافق میان امریکا و گروه طالبان افغانستان ضمن استقبال از هرگونه صلحی در این کشور خاطرنشان کرد: امریکا جایگاه حقوقی برای امضای قرارداد صلح یا تعیین تکلیف در مورد آینده افغانستان ندارد.
به گزارش اداره کل اطلاع‌رسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، در بیانیه این وزارتخانه آمده است: جمهوری اسلامی ایران معتقد است توافق صلح پایدار در افغانستان تنها از طریق گفت‌وگوی بین الافغانی با مشارکت گروه‌های سیاسی آن کشور، از جمله طالبان و با در نظر گرفتن ملاحظات کشورهای همسایه افغانستان به دست خواهد آمد.
در ادامه بیانیه ضمن تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران از هر تحولی که به صلح و ثبات در افغانستان کمک کند استقبال به عمل آورده و از تلاش‌هایی که در این راستا تحت رهبری و مالکیت افغان‌ها انجام پذیرد حمایت می‌کند، تصریح شده است: جمهوری اسلامی ایران معتقد است حضور نیروهای خارجی در افغانستان غیرقانونی بوده و از دلایل اصلی جنگ و ناامنی در آن کشور است.
خروج این نیروها لازمه دستیابی به صلح و امنیت در افغانستان است و هر اقدامی که زمینه خروج این نیروها را فراهم کند، به صلح در آن کشور کمک خواهد کرد. وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، اقدامات امریکا را، تلاشی برای مشروعیت بخشیدن به حضور نیروهایش در افغانستان دانست و اعلام کرد: ایران با این اقدامات مخالف است و امریکا جایگاه حقوقی برای امضای قرارداد صلح یا تعیین تکلیف در مورد آینده افغانستان ندارد.
در ادامه بیانیه آمده است: معتقدیم سازمان ملل متحد از ظرفیت‌های مناسبی برای تسهیل مذاکرات بین‌الافغانی و نیز نظارت و تضمین اجرای توافقات حاصله برخوردار است. جمهوری اسلامی ایران ضمن احترام به حاکمیت و تمامیت سرزمینی افغانستان آمادگی دارد در راستای راهبرد امنیت ملی خود، هرگونه کمکی را برای استقرار صلح، ثبات و امنیت در افغانستان ارائه کند. امیدواریم در افغانستان دولتی بر سر کار بیاید که با همسایگان خود روابط دوستانه و برادرانه داشته و بتواند تروریسم را ریشه‌کن کند.
گفتنی است توافقنامه امریکا و طالبان پس از ۱۱ دور مذاکرات رسمی روز شنبه ۱۰ اسفندماه توسط «زلمی خلیل زاد» و «عبدالغنی برادر» و با حضور نمایندگان و وزیران خارجه ۳۰ کشور منطقه و جهان و همچنین نمایندگان ویژه برخی از کشورها به صورت رسمی امضا شد.

نظر شما