به گزارش ایسنا، علیپور در نشست خبری مجازی که امروز یکشنبه برگزار شد، در تشریح آخرین اقدامات انجام شده در حوزه مدیریت پسماند در مقابله با ویروس کرونا گفت: در حوزه خدمات شهری کارگران را مجهز کردیم و تلاش میکنیم از حداکثر امکانات حفاظتی و مراقبتی این کارگران برخوردار باشند در این راستا با شهرداران مناطق گفت و گو کردیم که با توجه به این که بیشترین مواجهه با این ویروس در سطح خیابانها با پاکبانان وجود دارد تمامی آنها به دستکش، ماسک و امکانات مراقبتی لازم مجهز شوند.
وی افزود: در بخش پسماند خشک وتفکیکهایی که در سطح مناطق انجام میدادیم به دنبال پروتکلهای وزارت بهداشت بودیم اما دستورالعمل جدیدی به مان ارائه نکردند لذا خودمان جست و جو و مکاتباتی انجام دادیم و مشاهده کردیم در چین و در شرایط فعلی بحث تفکیک خانگی را متوقف کردند و انجام نمیدهند چرا که امکان مخلوط شدن پسماند عفونی خانهها با سایر پسماندها وجود دارد.
وی ادامه داد: ما نیز پیشگام شدیم و به همه مناطق ابلاغ کردیم ظرف امروز و فردا تفکیک در مخازن را تعطیل کنند البته این امر مشکلاتی را با توجه به قرار داد با پیمانکاران ایجاد میکرد اما با سیاست یکسانی که اتخاذ شد و همکاری معاونت مالی شهرداری، مقرر شد قرارداد این پیمانکاران یک ماه تمدید شود و بحث تفکیک پسماند خشک در سطح شهر و مخازن و مجموعه آراد کوه ممنوع شده است.
وی تاکید کرد: تمامی پسماندهای جمع آوری شده برای دفن به مجموعه آراد کوه میروند، در حال حاضر باید بیش از 6 هزار تن زباله همگی دفن شوند که برای ماشین آلات و پشتیبانی کار سنگینی محسوب میشود اما خواستیم ریسک نکنیم و کمخطرترین کاری که در این شرایط میتوان انجام داد را محقق کنیم.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در تشریح اقدامات این سازمان برای پسماندهای پزشکی نیز گفت: تلاش کردیم ناوگان را در این حوزه افزایش دهیم و در زمان کمتری این پسماندها را جمع آوری کنیم. همچنین برای بیمارستانهای ایزوله و مخصوص بیماران کرونا ماشین آلات جداگانه قرار دادیم و در مرکز دفن آراد کوه نیز محل جداگانهای را پیش بینی کردیم تا با عمق و آهک پاشی بیشتر و در شرایط ایزوله بهتر دفن این زبالهها انجام شود.
وی تاکید کرد: پیگیر هستیم در صورت ادامه روند بتوانیم قسمتی از فاز زباله سوز را تکمیل و تغییراتی در آن دهیم تا مجموعه پسماندهای پزشکی را بتوانیم به صورت کامل در زباله سوز بسوزانیم.
وی ادامه داد: ما از تجربهای که در دنیا وجود دارد با توجه به مکاتباتی که انجام دادیم بهره گرفتیم اما به دلیل جدید بودن بیماری موضوعات در حد محدود در اختیار ما قرار گرفت.
دستکش و ماسک را در خیابانها رها نکند
علیپور از شهروندان خواست اقلام بهداشتی مصرفی همانند دستکش و ماسک را در خیابانها رها نکند چرا که پاک بانان به صورت مستقیم با این موارد مواجهه دارند و این موضوع تبدیل به فضایی برای انتقال بیماری به این کارگران و افزایش مبتلایان به ویروس کرونا خواهد شد.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران افزود: ما پیگیر هستیم که از طریق شهرداران مناطق تمامی کارگرانی که در حوزه خدمات شهری کار میکنند تجهیزات بهداشتی در اختیار آنها قرار گیرد و مجهز باشند و به طور روزانه حداقل دو بار محل اسکان کارگری آنها ضدعفونی خواهد شد.
وی تاکید کرد: باهماهنگی دادستانی و نیروی انتظامی افرادی که احیانا ممکن است جدا از حوزه پیمانکاری نسبت به تفکیک زبالهها در مخازت اقدام کنند از این کار آنها جلوگیری خواهد شد.
وی در خصوص پسماندهای پزشکی گفت: در برخی کشورهای درگیر ویروس کرونا پسماندهای پزشکی برای مدتی قرنطینه میشوند و در برخی بیمارستانها از طریق زباله سوز این پسماندها امحا میشود تا از جابجایی آنها جلوگیری شود اما با توجه به این که ما این شرایط را نداریم تاکید کردهایم که این پسماندها در بسته بندیهای با پوشش کامل تر و بهتر قرار گیرند و کارگران ما نیز برای جابجایی این پسماندها پوشش کاملی داشته باشند ناوگان خودرویی را افزایش دادیم و برای بیمارستانهای ایزوله نیز از جمع آوری تا دفن شیوه متفاوتی را مدنظر قرار دادیم.
انتهای پیام