محمدحسین صومی روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، فراوانی مبتلایان به ویروس کرونا در آذربایجان شرقی را رو به تزاید عنوان و اضافه کرد: هر چند از مجموع بیماران یاد شده شاید ۱۰ درصد به طور قطع و پس از جواب آزمایشات مبتلا به کرونا و بیماری کووید ۱۹ باشند، اما این تعداد نیز هشداری جدی برای مردم است تا با عمل به توصیه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بهترین و کم هزینه ترین راه پیشگیری را دنبال کنند.
وی تعداد قطعی مبتلایان به ویروس کرونا در آذربایجان شرقی را ۱۵ نفر اعلام کرد و افزود: متاسفانه از این تعداد تاکنون ۳ نفر با سنین ۵۶، ۶۱ و ۷۰ سال که در تبریز بستری بودند، فوت کرده اند که هر سه نفر آقا بودند.
صومی میانگین سنی مبتلایان قطعی کرونا در استان را ۵۶ سال بیان کرد و اظهار داشت: این افراد بین ۱۵ تا ۷۰ ساله هستند که ۵۴ درصد آنها را آقایان و ۴۶ درصد را بانوان تشکیل می دهند و در بیمارستان های تبریز، هشترود، سراب و مراغه بستری و تحت مراقبت های درمانی و پزشکی قرار دارند.
وی ادامه داد: هم اکنون کل شهرهای آذربایجان شرقی آلوده به ویروس کرونا است و تاکنون به جز شهرهای جلفا، ملکان، خداآفرین، کلیبر، عجب شیر، ورزقان و بستان آباد موارد مشکوک به کرونا در همه جا مشاهده شده است.
به گفته صومی وضعیت عمومی بیماران مبتلا به ویروس کرونا در شهرهای سراب، هشترود و مراغه مطلوب است و بیمار هشترودی در منزل خود تحت درمان و قرنطینه می باشد.
دبیر ستاد مبارزه با بیماری کرونا در آذربایجان شرقی با اعلام اینکه تمام بیمارستان ها و مراکز درمانی دولتی و غیردولتی، خانه های بهداشت و مطب های پزشکان ملزم به پذیرش و بررسی اولیه بیماران مشکوک به کرونا هستند، یادآوری کرد: اگر چنانچه تعدادی از این افراد مشکوک قوی به کرونا تشخیص داده شوند باید به بیمارستان امام رضا تبریز منتقل شوند تا درمان های تخصصی در این مرکز درمانی ادامه یابد.
صومی با بیان اینکه هم اکنون آزمایش تعداد ۳۵ نفر از افراد مشکوک به ویروس کرونا در تهران و تبریز پروسه تشخیص را طی می کند، افزود: جواب این تعداد آزمایش نیز حداقل تا ۵ ساعت آینده مشخص خواهد شد.
وی مجموع بستری های مشکوک به ویروس کرونا طی یازده روز اخیر در آذربایجان شرقی را ۳۳۶ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۲۶۳ مورد آزمایش صورت گرفته است که تنها ۱۵ مورد مثبت بوده است اما با تداوم افزایش تعداد مبتلایان و نیز جواب دهی آزمایشات باقی مانده احتمال می دهیم ۱۰ درصد از افراد مزبور مبتلای قطعی باشند.
صومی ضمن تاکید بر لزوم خودمراقبتی و رعایت بهداشت فردی و عمومی در جامعه، اظهار داشت: طبق آمارهای رسمی سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در حال افزایش است و در بدبینانه ترین حالت ابتلای ۷۵ درصد مردم جهان به این ویروس محتمل است که در این راستا مردم باید راهکارهای پیشگیرانه و جلوگیری از گسترش ویروس را در پیش بگیرند.
وی با اشاره به اینکه یک فرد کرونایی احتمال دارد بین ۴ تا ۸ نفر را به این ویروس مبتلا کند، ادامه داد: اگر ما بتوانیم این آمار را کاهش داده و به ازای یک بیمار کرونایی یک نفر مبتلا برسیم در زمینه کنترل و جلوگیری از شیوع آن بسیار موفق عمل کرده ایم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، افزایش آگاهی های مردمی و اطلاع رسانی دقیق و به موقع را از ضرورت های جلوگیری از شیوع ویروس کرونا بین مردم دانست و اضافه کرد: در این راستا اصحاب رسانه و خبرنگاران رسالتی بسیار مهم و بزرگ همدوش با همکاران خود در حوزه درمان و آموزش پزشکی دارند.
صومی تشریح کرد: اگر ۲ درصد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را در نظر بگیریم و در آذربایجان شرقی با جمعیت بیش از چهار میلیون نفری اقدامات کنترلی و پیشگیرانه به دقت رعایت نشود، تعداد مرگ و میر بسیار وحشتناک خواهد شد که در این مرحله هیچ کاری از دست دولت و مردم بر نخواهد آمد.
به گفته وی در حال حاضر تعداد ۱۲ هزار نفر کادر درمانی و پزشکی آذربایجان شرقی به صورت آماده باش کامل برای مقابله با گسترش و درمان ویروس کرونا در بیمارستان ها و مراکز درمانی مشغول فعالیت هستند.
نظر شما