
چگونه میتوان از انتقال ویروس کرونا جلوگیری کرد؟
۱- طبق اعلام وزارت بهداشت راههای انتقال این ویروس از تماس دست آلوده به ترشحات تنفسی با چشم، بینی و دهان، از راه قطرات تنفسی (عطسه، سرفه و صحبت کردن چهره به چهره به مدت طولانی)، بنابراین استفاده از ماسک برای فرد بیمار و شستشوی مکرر دستها راههای مهم پیشگیری هستند. بهطور مکرر دستهایتان را با آب و صابون بشویید؛ بهویژه بعد از تماس با فرد بیمار، یا تماس با یک حیوان یا با محیط اطراف آنها و از تماس و لمس حیوانات وحشی یا اهلی چه زنده و چه مرده، خودداری کنید.
۲- از تماس نزدیک با فردی که به بیماری تنفسی مبتلا است خودداری کنید، اگردر معرض تماس با فرد مبتلابه بیماری تنفسی هستید، از ماسک استفاده کنید.
۳- مواد غذایی را خوب بپزید. مواد غذایی خام و پخته را کنار هم قرار ندهید و از تماس آنها خودداری کنید. بعد از تمیز کردن و قطعهقطعه کردن مواد غذایی حیوانی خام اعم از گوشت و سایر محصولات مانند مرغ، ماهی، میگو، گوسفند و گاو، ظروف، تخته و چاقویی را که استفاده کردهاید بلافاصله با آب و مواد شوینده بشویید و از تماس ظروف شسته نشده با مواد غذایی پخته، اکیداً خودداری کنید.
۴-هنگام تماس با حیوانات، دام، طیور و محصولات آنها، از دستکش و ماسک استفاده کرده و بعد از تماسِ بدون دستکش، حتماً دستهای خود را با آب و صابون بشویید.
۵-پرهیز از ورود به اماکن عمومی و پر ازدحام تا حد امکان.
۶- پوشاندن سر بعد از استحمام و همچنین در هوای سرد و پرهیز از قرار گرفتن در معرض باد.
۷- پرهیز از استشمام بوهای گرم و تند مانند انواع عطرها و ادکلنهای گرم.
۸- ضدعفونی هوای تنفسی با دود دادن کندر، گلسرخ و برگ مورد همراه اسفند.
نکات مهم برای تقویت سیستم ایمنی بدن از نگاه طب سنتی
پرهیز از گرسنگی و تشنگی
پرهیز از مصرف آب سرد
کاهش مصرف گوشت و در صورت لزوم استفاده از گوشتهای سریع الهضم مانند بره، بزغاله و پرندگان به جای گوشتهای دیرهضم مانند گاو و گوساله
کاهش مصرف چربیها
پرهیز از مصرف انواع شیرینیهای چرب و غلیظ
کاهش مصرف غذاها و میوههایی که رطوبت را در بدن افزایش داده و سریع فاسد میشوند مانند ماهی، شیر، ماست، خیار، هندوانه، خربزه و کدو
پرهیز از مصرف سبزیجات تند شامل سیر، پیاز و پیازچه، ترب، تره و شاهی
پرهیز از مصرف سرخ کردنیها
مواد غذایی
مصرف میوههای خوشبو مانند انار، سیب، به، زالزالک و گلابی
کاهش آمیزش جنسی
پرهیز از ورزشهای سنگین و حرفهای و حمام بخار یا سونای طولانی مدت
دوری از خشم و غضب و غم و اندوه
پرهیز از ترس بی مورد از ابتلاء به بیماری
اجتناب از مصرف غذاهایی که رطوبات را افزایش دهند مثل لبنیات و سردیها
مصرف سیاهدانه به همراه پنیر صبحانه
استفاده از پوست پرتقال به صورت دم نوش و مرصع پلو
مصرف ترکیب عسل و ژل رویال فقط برای افراد سالم
در طول روز دمنوشی از آویشن، شیرین بیان و عناب بنوشید.
مواد لازم برای تهیه این دمنوش
-یک قاشق غذا خوری برگ آویشن
-پودر ریشه شیرین بیان یک قاشق چای خوری
-عناب سوراخ شده پنج عدد
همه را در یک قوری ریخته، یک لیوان آب جوش روی آن بریزید و با حرارت ملایم برای مدت ۱۵ دقیقه بگذارید دم بکشد. بعد از یک ربع این مواد را صاف کنید و بنوشید.
مقادیر بالا با نصف مقدار برای کودکان ۷ سال به بالا، و با یک چهارم مقدار برای کودکان ۲ تا ۷ ساله مجاز است.
منبع:نی نی سایت
∎