سرویس جامعه جوان آنلاین: آخرین اخبار آمار مبتلایان به این ویروس در کشور ۹۵ نفر اعلام شده که با عنایت به مثبتشدن نتیجه آزمایش ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت این تعداد به ۹۶ نفر میرسد که از این ۹۶ نفر ۱۵ نفر فوت کردهاند. در همین زمینه هم بناست تیمی از سازمان بهداشت جهانی برای بررسی وضعیت فراگیری کرونا و کمک به مقابله با شیوع این بیماری به ایران بیاید. با وجود این و بهرغم شایعات منتشرشده در فضای مجازی، برخی پیامها، فیلمها و شوخیهای مردم با این ویروس نشان میدهد، اگرچه بخشی از جامعه از کرونا وحشت کردهاند، اما اغلب مردم در شرایط روحی مناسبی به سر میبرند؛ درست شبیه عکسی که از سوی یکی از بیماران مبتلا به کرونا از بیمارستان محل درمانش منتشر و به سرعت در فضای مجازی دست به دست شده است. لبخند یک دانشجوی ارشد روزنامهنگاری مبتلا به کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری و نشان دادن علامت پیروزی رو به دوربین در کنار ژست پیروزمندانه کادر سفیدپوش درمان با لباس ویژه شرایط قرنطینه، روحیه خوب و عزم بیماران و کادر پزشکی را برای شکست کرونا نشان میدهد و گوشزد میکند، «ما را از کرونا نترسانید.»
رئیسجمهور نیز در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به گزارش وزیر بهداشت در باره وضعیت این بیماری تأکید کرد: «مردم نگران نباشند به سمت کنترل ویروس کرونا حرکت میکنیم؛ از شنبه همهچیز به روال عادی بر میگردد.» رئیسجمهور در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به گزارش وزیر بهداشت درباره وضعیت این بیماری در کشور تأکید کرد: مردم نباید نگران باشند؛ به سمت کنترل ویروس کرونا حرکت میکنیم.
حسن روحانی دیروز در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: در جلسه امروز به وزیر بهداشت تأکید کردیم که خود پرسنل بیمارستانی هرگونه نیازی برای حفاظت خود دارند آن نیاز در اولویت باشد و این کار سریعاً انجام بگیرد. باید از همه پرسنل بهداشتی و درمانی تشکر کنیم.
وی ادامه داد: گزارشی که آقای وزیر بهداشت دادند حرکت به سمت کنترل ویروس کرونا است. مردم نباید نگران باشند ضمن اینکه باید همکاری لازم را داشته باشند. مراجعهکنندگان در بسیاری از شهرهایی که در روزهای پیش زیاد بوده به شدت کاهش پیدا کرده است. افرادی که از بیمارستان مرخص میشوند و تست آنها مثبت بوده و دوران درمان خود را گذراندهاند این هم افزایش پیدا کرده است که این دو خبر برای جامعه ما بسیار امیدوارکننده است.
مرجع اخبار کرونا صدا و سیما است
روحانی تأکید کرد: در موضوع ویروس کرونا و اخبار و اطلاعات مربوط به آن، مرجع فقط صدا و سیما است و همه توصیههایی که از طریق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و توسط صدا و سیما اعلام میشود برای مردم باید اهمیت داشته باشد و همه به آن توجه کنند و برای اجرای آن تلاش کنند. رئیسجمهور بیان داشت: امکانات بهداشتی، پرسنل متخصص و دلسوز ما جزو بخشهای نمونه کشوری است. بخش بهداشت جزو بخشهایی است که همه مردم میتوانند به طور کامل به آنها اعتماد کنند و در همه مقاطع فعال بودند و در چند ماه پیش هم که ویروس آنفلوآنزا نوع B جامعه ما را تهدید میکرد به خوبی تلاش کردند و کنترل کردند.
ایرانی را از کرونا نترسانید
رئیسجمهور تأکید کرد: کار و فعالیت در کشور باید به صورت آنچه که در ماهها و هفتههای گذشته بوده ادامه پیدا کند، منتهی هرکجا جمعیت و اجتماعی است همه مراقبتهای لازم پزشکی را باید انجام دهیم. همه باید به تمام مراقبتهای بهداشتی که توصیه میشود، عمل کنند.
وی در این باره افزود: مدارس، دبیرستانها، دانشگاهها و کارگاهها همه باید دقت کنند، مراقبتهای پزشکی و بهداشتی را انجام بدهند، اما همه باید کار و فعالیت کنیم و این یکی از نقشهها و توطئههای دشمنان ما است که با هراسافکنی زیاد در جامعه، کشور را به تعطیلی بکشانند. همه باید مشغول کار خودمان باشیم و فعالیت کنیم. همه باید مراقب باشیم. همچنین همه باید اگر موردی را دیدیم و یا شکی کردیم، فرد مشکوکی بود وی را به بیمارستان ببریم.
رئیسجمهور تصریح کرد: بیمارستانهای ما مجهز هستند و در این جلسه هم نیروهای مسلح قول دادند که از همه امکانات خود در این زمینه استفاده کنند، حتی اگر وزارت بهداشت و درمان نیازی به پرسنل بیشتر داشته باشد به خاطر خستگی شبانهروزی که کار میکنند، در این جهت آماده هستند.
از شنبه همه چیز به روال عادی برمیگردد
وی ضمن اشاره به این موضوع که اگر تخت بیمارستانی مورد نیاز باشد نیروهای مسلح ما در این خصوص هم آماده هستند، گفت: اگر در یک جایی بیمارستان صحرایی فوری مورد نیاز باشد نیز این نیروها کاملاً آماده هستند؛ بنابراین نیروهای مسلح به طور کامل در کنار این ستاد ملی و در کنار وزارتخانه هستند برای اینکه مشکلی برای درمان مردم پیش نیاید.
رئیسجمهور تأکید کرد: اگر دستوراتی را ستاد پیشگیری و مبارزه امروز تصمیم گرفت و ابلاغ شد آن تصمیم را همه باید به عنوان یک امر لازم تلقی کنند و از لحاظ شرعی، چون مصوبه شورای عالی امنیت ملی است و رهبر معظم انقلاب تأیید کردند و گفتند باید همه اطاعت کنند؛ بنابراین همه باید به عنوان یک امر لازم و ضروری مورد مراقبت قرار بدهند. روحانی اضافه کرد: هر جایی که ستاد از شنبه لازم دید اگر مدرسه، دبیرستان، دانشگاهی و محل اجتماعی یا مورد خاصی را تشخیص داد خودش اعلام میکند؛ بنابراین از روز شنبه همه روالها به صورت عادی خواهد بود، مورد خاص و شرایط ویژه را ستاد ملی به آنها اعلام میکند و اجتهاد در برابر نص نباید داشته باشیم همه موظف هستند از ستاد اطاعت کنند. آخرین اخبار از افزایش فعالیتهای ویروس کرونا خبر میدهد و تا لحظه نگارش این گزارش ۹۵ تشخیص قطعی و ۱۵فوتی براثر بیماری کرونا از سوی وزارت بهداشت اعلام شد. به گفته کیانوش جهانپور، رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت اغلب آخرین افرادی که در استانهای دیگر به این بیماری مبتلا شدهاند یا از قم خارج شده یا با شخصی از این استان در تماس بودهاند. بعدازظهر روزگذشته ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت هم با انتشار ویدئویی از کرونایی شدن خودش خبر داد. حریرچی که در این ویدئو از وضعیت عمومی مناسبی برخوردار بود با تأکید بر پیگیری تلفنی وظایف و مسئولیتهای خودش تأکید کرد: «ویروس کرونا را شکست میدهم.» پیش از این نیز محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با احتمال ابتلا به بیماری کرونا به قرنطینه رفت. در کنار شدت گرفتن فعالیت ویروس کرونا تدابیر لازم برای مقابله با این ویروس هم شدت گرفته است، تا جایی که در کنار ستادها و کمیتههای وزارت بهداشت روزگذشته رئیس پلیس پایتخت از تشکیل قرارگاه ویژه پدافندی کروناویروس در ناجا خبر داد.
امنترین جا برای مقابله با کرونا
رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت تأکید میکند: «امنترین جا برای مقابله با کرونا و پیشگیری از بیماری کووید۱۹ منازل، خانهها و شهر خودمان است.» جهانپور به مردم توصیه میکند: «از سفرهای غیرضروری حتی درون شهری پرهیز کنیم، به خصوص این توصیه برای افرادی است که تحت درمان داروهای سرکوبگر ایمنی هستند. اگر قرار باشد با تعطیل کردن شاهد این باشیم که ترددها افزایش پیدا کند، موجب میشود که شیوع تسریع شود و این امری پذیرفته شده نیست.»
وی با تأکید دوباره بر اینکه استفاده از ماسک برای جمعیت عادی توصیه نمیشود و بنابر برخی از شواهد حتی ممکن است مخدوشکننده هم باشد، میافزاید: «در مورد افراد پرخطر یا در معرض خطر که با افراد بیمار برخورد دارند مثل پرسنل درمانی، ماسکها با اولویت استانها و ارزیابی ریسک و میزان شیوع و حفظ تقدم، از طریق شبکههای بهداشتی درمانی توزیع میشود.» به گفته جهانپور در قم پکهای حاوی ماسک، ژلهای ضد عفونیکننده به همراه نکات بهداشتی توزیع خواهد شد.
سعید نمکی وزیر بهداشت هم با اشاره به کنترل شدید نقاط آلوده مانند شهر قم میافزاید: «میزان بیماران ترخیص شده رو به افزایش است. میزان ورودیها اگرچه در بعضی نقاط افزایش پیدا کرده، اما خوشبختانه موارد مثبت ما نسبت به روزهای قبل در مناطق پیشین قابل کنترل شده و در بعضی از نقاط کشور اکثر افراد مسافران شهر قم بودند.»
وی با درخواست از مردم شهرهای آلوده برای خارج نشدن از شهر خاطر نشان میکند: «بارها اعلام کردیم به شیوه قرنطینه کردن شهر به خاطر اعتماد به آموزش و فرهنگ مردم، اعتقادی نداریم؛ از مردم خواهش میکنم که واقعاً شهرهای آلوده اعلامشده را به ویژه قم ترک نکرده و ما را مجبور به قرنطینه اجباری و مدلهای بسیار سنتی و قدیمی نکنند.»
ویروس کاسبی از نگرانی مردم
نگرانی عمومی درباره ویروس کرونا همچنان ادامه دارد و این نگرانی، بازار کاسبان از نگرانی مردم را داغ کرده است. در این میان با وجود تأکید چندین باره متخصصان بر ضروری نبودن ماسک برای همه بازار سیاه ماسک، دستکش و مواد ضدعفونیکننده همچنان ادامه دارد و اخباری مبنی بر کشف انبارهای این محصولات رسانهای میشود. در این میان برخی سلبریتیها هم برای عقب نماندن از بهرهبرداری از استیصال مردم، در فضای مجازی داروی درمان کرونا را تبلیغ میکنند! آن هم در شرایطی که هنوز در هیچ کشوری درمان قطعی برای کرونا کشف نشده است که اقدام این سلبریتی برای تبلیغ شربت گیاهی ضدکرونا موجب شد تا وی تحت پیگرد قضایی قرار بگیرد.
تنها راهکار مقابله با ویروس کرونا همان رعایت نکات بهداشتی اولیه همچون شست و شوی مکرر دستها با آب و صابون است. کرونا اگرچه توانایی انتشار بالایی دارد، اما کشندگیاش به مراتب کمتر از آنفلوآنزاست، پس آنقدرها هم ترسناک نیست. از همه مهمتر اینکه اضطراب و وحشت عاملی است که میتوان تا حد زیادی سیستم ایمنی بدن را ضعیف و ما را برای پذیرش بیماریهای مختلف از جمله کرونا آماده کند.
باران کرونا را میبرد
دکتر مینو محرز متخصص بیماریهای عفونی و ویروسی هم گفته است: «هرچند باران ویروس را از بین نمیبرد، اما سطح شهر را از ویروسهای بهجا مانده پاک میکند.
خبر خوب دیگر راجع به کرونا این است که سازمان بهداشت جهانی از درمان کرونا با داروی ابولا و سارس خبر داده است. این سازمان داروی Remdesiver را که پیش از این برای درمان ابولا و سارس تولید شده بود برای درمان کرونا هم مورد تأیید قرار داده است.»