شناسهٔ خبر: 38460445 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه صبح‌نو | لینک خبر

بیش از یک میلیون ماسک احتکار شده کشف شد

سوءاستفاده از نیازهای بهداشتی مردم

محتکران همیشه آماده هستند تا با توجه به نیاز بازار و و احتمال کمبود یک کالا شروع به احتکار کنند تا بتوانند از این راه سود بیشتری نصیب خود کنند. حالا اینکه این سود به چه شکلی در زندگی استفاده می‌شود مورد سوال نیست اما موضوع حرکت غیراخلاقی افرادی است که در شرایط فعلی و نیاز گسترده مردم به ماسک‌های پزشکی، اقدام به احتکار این کالای بهداشتی و دارویی کرده‌اند.

صاحب‌خبر -

در چند روز گذشته که تقریباً در هیچ داروخانه‌ای نمی‌توان ماسک با قیمت مصوب یا عادلانه یافت، گزارش‌هایی درباره فروش ماسک به قیمت‌های چند برابر مصوب به مردم منتشر شده است. در همین ارتباط نهادهای نظارتی چون تعزیرات حکومتی یا پلیس به فروشندگان به میدان آمده و اقداماتی برای برخورد با محتکران و گران‌فروشان در پیش گرفته‌اند. دیروز مدیرکل تعزیرات حکومتی شهر تهران از کشف انبارهای متعدد احتکار ماسک با موجودی 500‌هزار ماسک خبر داد و گفت: قرار است تمام این اقلام تحویل دانشگاه‌های علوم پزشکی شود. آقای محمدعلی اسفنانی گفت: در حال حاضر با توجه به شیوع ویروس کرونا مردم نیاز زیادی به مصرف ماسک و دستکش‌های یکبار مصرف پیدا کرده‌اند در نتیجه از دو، سه روز گذشته به مسأله تأمین این اقلام مورد نیاز ورود کرده‌ایم.
وی با اشاره به اعزام گشت‌های تعزیرات برای برخورد با سودجویان و متخلفان در این حوزه، گفت: همزمان از یکی، دو هفته پیش اعزام اکیپ‌های بازرسی را فعال کرده‌ایم و از طرح داروخانه‌ها، مراکز تولید و توزیع ماسک، دستکش یکبار مصرف، ژل و اسپری‌های ضدعفونی‌کننده این بررسی‌ها آغاز شده تا با متخلفان احتمالی برخورد شود. به گفته اسفنانی وزارت بهداشت و دانشگاه‌های 
علوم پزشکی با تعزیرات هماهنگی‌های لازم را انجام داده‌اند البته پرونده‌هایی در این خصوص تشکیل شده چنانچه در روز گذشته در گشت‌های مشترکی که انجام شد 550‌هزار ماسک در سطح داروخانه‌ها کشف شد که این داروخانه‌ها یا اقدام به عرضه نکرده و احتکار کرده بودند و یا این اقلام را گران به مردم می‌فروختند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی شهر تهران افزود: بنابراین هر موردی چنانچه از این تخلفات به تعزیرات گزارش شود به صورت فوری و خارج از نوبت به آن رسیدگی خواهد شد. وی ادامه داد: تخلف در زمینه مواد ضدعفونی‌کننده و ژل‌ها کم بوده اما در زمینه احتکار ماسک و گران‌فروشی دیده شده است، انبارهای احتکار کشف و شناسایی شده و اقلام آن‌ها به دانشگاه‌های علوم پزشکی تحویل داده خواهد شد. اسفنانی همچنین به مردم توصیه کرده است که با توجه به شرایط موجود مردم از هجوم برای خرید ماسک یا دستکش خودداری کنند و چنانچه با موارد تخلف مواجه شدند حتماً از طریق سامانه‌135 در سازمان تعزیرات تماس بگیرند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی شهر تهران همچنین افزود: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده و سیاست‌های پیش‌رو در وزارت بهداشت از امروز با توجه به توزیع رایگان ماسک عرضه این اقلام (ماسک) توسط داروخانه‌ها عرضه خارج از شبکه محسوب می‌شود و ممنوعیت خرید و فروش در داروخانه‌ها مورد تأکید ماست و هرگونه فروش پیگرد قانونی دارد. در سامانه فارس من موضوعی با عنوان «برخورد با گران فروشی ماسک‌های تنفسی» ثبت شده است.

کشف بیش از یک میلیون ماسک
دیروز فرمانده انتظامی پایتخت هم از کشف بیش از یک میلیون ماسک احتکار شده و غیر بهداشتی خبر داد. سردار حسین رحیمی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و سوء‌استفاده برخی افراد فرصت‌طلب از شرایط موجود و در مواردی تولید ماسک‌های غیربهداشتی اظهار داشت: گشت‌های پلیس امنیت اقتصادی، پلیس امنیت عمومی، پلیس پیشگیری و آگاهی به‌صورت فعال در تهران فعال بوده و با هر نوع احتکار لوازم و وسایلی که در این زمینه مورد نیاز هستند از جمله ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده برخورد خواهند کرد. وی با اشاره به کشف دو واحد تولیدی غیر مجاز ماسک‌های تقلبی، عنوان داشت: در چند روز اخیر بیش از یک میلیون عدد ماسک‌هایی که احتکار و به‌صورت غیر بهداشتی و اصولی تولید شده بودند جمع‌آوری 
شده است. سردار رحیمی با تاکید بر اینکه اجازه نخواهیم داد افراد فرصت‌طلب از شرایط سوء‌استفاده کنند و عرصه را برای مردم و شهروندان سخت و مشکل نمایند، بیان داشت: در طی دو روز گذشته همکاران من در پلیس‌های مختلف ضمن پلمپ دو کارگاه ساخت ماسک‌های غیربهداشتی و غیر مجاز اقدام به جمع‌آوری هزاران عدد مواد ضدعفونی‌کننده کرده‌اند. وی 
در خصوص برخورد با توزیع‌کنندگان ماسک‌های غیربهداشتی، بیان داشت: با افرادی که در سر چهار راه‌ها و مکان‌های دیگر اقدام به توزیع ماسک‌های غیر‌بهداشتی می‌کنند برخورد خواهد شد.