شناسهٔ خبر: 38435893 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ستاره‌صبح | لینک خبر

جلوگیری از انتشار «کرونا» با رعایت نکات بهداشتی

راهکارهای «ستاد کشوری کرونا ویروس» و 7 توصیه‌ سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با کروید 19

اشاره: ویروس کرونا اکنون از مرزهای چین عبور و به دیگر کشورها سرایت کرده است. این بیماری خطرناک ابتدا در شهر قم دیده شد و سپس در تهران، گیلان، بابل، اراک و تبریز مشاهده‌شده است. هرچند دولت در تلاش است تا ویروس کرونا را کنترل کند، اما معلوم نیست چرا و به چه دلیل تعداد تلفات ایران در مرتبه دوم بعد از چین قرارگرفته است. توجه به هشدارها و توصیه‌های «ستاد کشوری کرونا ویروس» و همچنین 7 توصیه سازمان بهداشت جهانی می‌تواند سایه بیماری خطرناک کرونا را از سر ایرانیان بردارد.درهمین حال به گزارش منابع خبری روز گذشته کشورهای افغانستان ، ترکیه و کویت مرزهایشان را به روی مسافران ایرانی بستند. در ادامه آخرین اظهارنظرها درباره مقابله با ویروس کرونا و هفت توصیه سازمان بهداشت جهانی را می‌خوانید.

صاحب‌خبر -

ستاره صبح-

آمار از کرونا چه می‌گوید؟
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تعداد تلفات بیماری کرونا در ایران به ۸ و تعداد مبتلایان به ۴۳ نفر رسید.
کیانوش جهان پور روز گذشته به ایرنا گفت: از بین موارد بررسی‌شده از روز شنبه تا ظهر روز یکشنبه بر اساس نتایج آزمایش‌های تائید شده تعداد ۱۵ نفر دیگر مبتلابه کوهید ۱۹ یا ویروس کرونای جدید شناسایی شدند. از این تعداد ۷ نفر در قم، چهار نفر تهران، دو نفر گیلان و یک نفر استان مرکزی و یک نفر تنکابن (مازندران) بودند و از این افراد طی ۲۴ ساعت گذشته سه نفر جان خود را از دست دادند. بر این اساس کل آمار مبتلایان شناسایی‌شده به ویروس کرونای جدید در ایران ۴۳ نفر است که از این تعداد هشت نفر جان خود را ازدست‌داده‌اند. بر اساس آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی، ویروس کرونای جدید تاکنون ۷۸ هزار و ۸۶۶ نفر به این ویروس مبتلا شده‌اند و دو هزار ۴۶۴ نفر جان خود را ازدست‌داده‌اند. از مجموع مبتلایان به این ویروس تاکنون ۲۳ هزار و ۳۳۴ هزار نفر بهبودیافته‌اند و ۵۳ هزار و ۶۸ نفر هنوز مبتلا هستند.بیشترین موارد مرگ این بیماری با دو هزار و ۴۴۶ نفر در چین بوده و بعدازآن ایران و کره جنوبی با هشت کشته در رتبه دوم قرار دارند. تعداد مبتلایان به ویروس کرونای جدید در کره جنوبی ۷۶۸ نفر و در ایران تاکنون ۴۳ نفر است. بعدازآن ازنظر تعداد مبتلایان ژاپن قرار دارد که با ۱۴۲ مبتلا یک کشته داشته است. این ویروس در ایتالیا نیز تاکنون با ۱۵۵ مبتلا تاکنون دو کشته داشته است.

رعایت موارد بهداشتی 
معاون اول رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا نیازمند عزم ملی و همکاری همه دستگاه‌ها و آحاد جامعه است، گفت: مردم عزیزمان با رعایت نکات بهداشتی کمک کنند تا از انتشار و تکثیر این ویروس جلوگیری کنیم.اسحاق جهانگیری روز گذشته در جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا با اشاره به اینکه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به‌عنوان رئیس ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا از اختیارات کامل برخوردار است، تصریح کرد: همه دستگاه‌ها، نهادها و بخش خصوصی مکلف هستند همراهی و همکاری لازم را با این ستاد برای مقابله با ویروس کرونا انجام دهند.وی با تأکید بر فعالیت کمیته‌های مختلف ذیل ستاد متناسب با وضعیت پیش رو، افزود: استانداری‌ها، دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مختلف نیز باید همگی پای‌کار باشند و پیش از هرگونه تصمیم‌گیری در خصوص اقدامات خود برای مقابله با ویروس کرونا، باید هماهنگی‌های لازم را با این ستاد انجام دهند.
در این جلسه که وزرای آموزش‌وپرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، راه و شهرسازی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهوری و سخنگوی دولت، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و رئیس سازمان پدافند غیرعامل نیز حضور داشتند، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارشی از آخرین تعداد ابتلا به ویروس کرونا در کشور ارائه کرد و گفت: بر اساس تصمیم‌گیری‌های انجام‌شده مواردی که آزمایش آنها مثبت شده در شرایط ایزوله و سایر موارد که مشکوک به ویروس کرونا هستند تحت نظر قرار می‌گیرند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر اینکه سازماندهی مناسبی زیرمجموعه ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا صورت گرفته، گزارشی از کمیته‌های ذیل این ستاد و فعالیت آنها ارائه و خواستار هماهنگی و همراهی همه دستگاه‌ها، استان‌ها و نهادهای مختلف برای نتیجه‌گیری هر چه‌بهتر درروند مقابله با ویروس کرونا شد.

توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت
کارشناسان و متخصصان سازمان جهانی بهداشت در چند توصیه عمومی به مردم مناطق مختلف جهان، رعایت نکات اولیه و بهداشت فردی را اساسی‌ترین اقدام در راستای پیشگیری از آلوده شدن به ویروس کرونا اعلام کردند.بر اساس سایت رسمی سازمان جهانی بهداشت، مهم‌ترین نکاتی که رعایت آن به مردم به‌ویژه در کشورهای در معرض شیوع کرونا از سوی کارشناسان و متخصصان این نهاد بین‌المللی توصیه‌شده به شرح زیر است:

۱. شستن دست‌ها با آب و صابون
 دستان خود را مرتب با آب و صابون بشویید یا اگر به نظر می‌رسد که دستانتان به‌ظاهر آلوده نیست، انحا را با ژل‌های حاوی الکل تمیز کنید. شستن دست‌ها با آب و صابون یا استفاده از ژل‌های بر پایه الکل سبب می‌شود چنانچه ویروسی هم بر روی دستان شما باشد، از بین برود.

۲. تنفس بهداشتی را تمرین کنید
هنگام سرفه و عطسه، دهان و بینی خود را با دستمال بپوشانید و بلافاصله دستمال را در سطل زباله بیندازید و دستان خود را با آب و صابون یا ژل‌های بر پایه الکل تمیز کنید. پوشاندن دهان و بینی در هنگام سرفه و عطسه از شیوع میکروب و ویروس جلوگیری می‌کند. اگر بر روی دستان خود عطسه یا سرفه‌کنید، ممکن است اشیاء یا افرادی را که با انحا در تماس هستید آلوده کنید.

۳. حفظ فاصله در اجتماع
 دستکم یک متر فاصله میان خود و سایر افراد به‌خصوص افرادی که سرفه و عطسه می‌کنند یا تب‌دارند، حفظ کنید. هنگامی‌که شخصی به یک بیماری تنفسی مانند کرونا آلوده است و سرفه یا عطسه می‌کند، قطرات کوچک خارج‌شده از دهان و بینی انحا حاوی ویروس است. اگر فاصله شما با این افراد کم باشد، ممکن است ویروس وارد دستگاه تنفسی شما باشد.

۴. از لمس چشم، بینی و دهان خودداری کنید
دست بسیاری از سطوح آلوده به ویروس را لمس می‌کند. اگر با دستان آلوده به چشم، بینی یا دهان دست بزنید، ویروس را از سطوح به بدن خود انتقال می‌دهید.

۵. تب، سرفه و مشکل تنفسی دارید، به پزشک مراجعه کنید
 هر وقت تب، سرفه و مشکل تنفسی داشتید باید به‌سرعت به پزشک مراجعه کنید، زیرا ممکن است این علائم به دلیل عفونت تنفسی یا وضعیت جدی دیگری باشد. علائم تنفسی با تب می‌تواند علل مختلفی داشته باشد و بسته به تاریخچه و شرایط سفر شخصی شما، ویروس کرونا می‌تواند یکی از این موارد باشد.

۶. سابقه مسافرت به چین
اگر به منطقه‌ای در چین سفرکرده‌اید، یا اگر باکسی که به چین سفرکرده، تماس نزدیک داشته‌اید به‌سرعت به پزشک مراجعه کنید. اگر علائم تنفسی خفیفی دارید و سابقه سفر به چین ندارید، اصول بهداشتی تنفس و شستن دست‌ها را با دقت تمرین کرده و تا حد امکان در خانه بمانید.
۷. خودداری از مصرف محصولات حیوانی خام و نیم‌پز
از شستن منظم دست‌ها با آب سالم و بهداشتی و صابون پس از دست زدن به حیوانات و محصولات حیوانی اطمینان حاصل کنید از دست زدن به چشم، بینی یا دهان خودداری نمایید. از تماس با حیوانات بیمار یا محصولات حیوانی فاسد اجتناب کنید. از هرگونه تماس با حیوانات دیگر در بازار (به‌عنوان‌مثال، گربه‌های ولگرد و سگ، جوندگان، پرندگان و خفاش‌ها) به‌شدت جلوگیری کنید. از تماس با زباله‌های حیوانی آلوده یا مایعات موجود در خاک یا زباله‌های ساختمانی خودداری کنید. مصرف گوشت و شیر را بااحتیاط انجام دهید تا از انتقال آلودگی غذاهای خام و نیم‌پز به بدن خود جلوگیری کنید.

 چگونگی مقابله با استرس
ترس و نگرانی و سردرگمی در مواقع شیوع این‌گونه بیماری‌ها طبیعی است. در چنین مواقعی تلاش کنید با افرادی که به انحا اعتماد دارید و یا دوستانتان تماس بگیرید. اگر در چنین مواقعی مجبور به ماندن در خانه هستید، سعی کنید سبک زندگی سالمی در پیش بگیرید؛ رژیم غذایی سالمی را رعایت کنید، خوب بخوابید و ورزش کنید. با عزیزان خود در خانه ارتباط داشته باشید و با دوستان خود از طریق تلفن و ایمیل در تماس باشید.

 توصیه‌های بهداشتی
- مصرف سیگار، الکل و مواد مخدر را کنار بگذارید. اگر احساس دستپاچگی و سردرگم داشتید با پزشک یا مشاور تماس بگیرید.
- سعی کنید به اطلاعات درست دسترسی داشته باشید. اطلاعاتی را جمع‌آوری کنید که در تصمیم‌گیری‌های درست و منطقی و در پیش گرفتن اقدامات محتاطانه به شما کمک کند.- زمان گوش دادن به رادیو و تلویزیون و هر رسانه دیگری را که بر نگرانی خود و خانواده تأثیر منفی می‌گذارد محدود کنید.
- سعی کنید با سرگرمی‌ها و مهارت‌هایی که در زمان‌های عادی انجام می‌دادید، احساسات خود را مدیریت کنید.

کمک به کودکان
واکنش کودکان به استرس به شیوه‌های گوناگون است؛ برخی از انحا بیش‌ازپیش نگران و آشفته و خشمگین شده و برخی وابسته‌تر از قبل شده و گروهی دیگر به شب‌ادراری مبتلا می‌شوند.- به واکنش‌های فرزندتان به شکلی حمایتی پاسخ دهید، به نگرانی‌های انحا گوش کنید و به انحا بیش از گذشته محبت نمایید. کودکان در دوران سختی به عشق و محبت بیشتر بزرگ‌ترها احتیاج دارند. در صورت امکان زمان بیشتری برای بازی و آرام کردن انحا بگذرانید.- در چنین مواقعی باید کودکان در کنار والدین و خانواده خود باشند. از جدا کردن کودکان از سرپرستان انحا خودداری کنید. درصورتی‌که جدایی هم رخ دهد (مثلاً بستری شدن در بیمارستان) با تماس منظم (مثلاً از طریق تلفن) از آرامش انحا اطمینان حاصل کنید.حقیقت را به انحا بگویید و به فرزندان خود اطلاعات روشنی در مورد بیماری بدهید تا خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهند. بسته به سن و درکی که از موقعیت دارند، از کلمات مناسب برای توضیح آن استفاده کنید.