شناسهٔ خبر: 38428094 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

از سوی وزیر کشور؛

میزان مشارکت در انتخابات دوم اسفند اعلام شد

خبرگزاری میزان- وزیر کشور گفت: تعداد رأی‌دهندگان در انتخابات دوم اسفند، ۲۴ میلیون ۵۱۲ هزار ۴۰۴ نفر بود.

صاحب‌خبر -

میزان مشارکت در انتخابات دوم اسفند اعلام شدبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست خبری جمع‌بندی انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و اولین میان دوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تعداد رأی‌دهندگان در انتخابات دوم اسفند، ۲۴ میلیون ۵۱۲ هزار ۴۰۴ نفر بود.

وزیر کشور گفت: این میزان مشارکت مردمی معادل ۵۷ / ۴۲ از واجدان شرایط رأی دهی در این دوره است.

وی گفت: ۵۲ درصد از رأی دهندگان را مردان و ۴۸ درصد را بانوان تشکیل دادند.

رحمانی فضلی  گفت: ما از اردیبهشت ۹۸ که ستاد انتخابات را راه‌اندازی کردیم تا به امروز که انتخابات برگزار شد اقدامات گسترده ای انجام دادیم و از زمان شروع به کار ستاد ۱۱۲۳ هیئت اجرایی در سراسر کشور راه اندازی کردیم.

وی افزود: آموزش حدود ۳ هزار نفر از دست اندرکاران امر انتخابات به صورت مستقیم و ۴۵۷ هزار و ۹۰۶ نفر از افراد در هیات های اجرایی انجام شد. مرحله بعد ثبت نام بود ۱۶ هزار نفر ثبت نام کردند که در نهایت توانستیم بین ۵ هزار و ۲۳۲ نفر در مجلس شورای اسلامی و میان ۲۵ نفر در انتخابات مجلس خبرگان رهبری رقابت را شاهد باشیم.

وزیر کشور تصریح کرد: ۲ میلیون و ۹۳۱نفر رای اولی بودند که مشارکت هم خوبی هم داشتند.

رحمانی‌فضلی اظهارداشت: برخی در رسانه‌ها و برخی افراد مسائلی مطرح کردند که با توجه به اینکه وزارت کشور میزان مشارکت را از اول صبح داشت چرا اینها را مرتب اعلام نکرد؛ این درصورتی است که هر نوع اعلام مشارکت، باید طبق قانون فرایند قانونی آن طی شود و فرایند قانونی آن این بود که حتما باید مبتنی بر تنظیم صورتجلسه بین هیات‌های اجرایی و هیات نظارت و تایید شورای نگهبان و وزارت کشور باشد.

وی با بیان اینکه میزان ۲۴ میلیون ۵۱۲ هزار ۴۰۴ رای به صندوق های اخذ رأی واریز شد، گفت: میزان مشارکت زنان ۴۸ و مردان ۵۲ درصد در انتخابات بود یعنی ۴۲.۵۷صدم درصد میزان مشارکت در این دوره بوده است.

رحمانی فضلی با قدردانی از مسئولانی که در امر برگزاری انتخابات به ستاد انتخابات کشور کمک کردند، گفت: از همه دست اندرکاران چه آنانی که در انتظامات و امنیت، پشتیبانی و خدمات و نظارت و اجرا و چه آنانی که امر تبلیغات و اطلاع رسانی به ما کمک کردند و موجب این حرکت بزرگ مردم شدند، تشکر و قدردانی می‌کنم.

وزیر کشور ادامه داد: امیدوارم که مجلس جدید ما بتواند در شرایطی که کشور نیاز به کار، تلاش، وحدت، انسجام، مقاومت و استقامت در مقابل تهدیدات بیگانه باشد، با تعهد و میثاقی که در قالب رای و تجلی اراده ملت در قالب رای به آنها اعتماد کردند در عمل بتوانند به خوبی اثبات کنند.

رحمانی فضلی تاکید کرد : از امروز یا فردایی که فرماندارایی ها به صورت رسمی نتایج را در شهرستان ها ابلاغ می کنند ، کسانی که به امر رای گیری و مشارکت اعتراض دارند 2 روز فرصت دارند که اعتراض های خود را به هیات های اجرایی فرستاده و این هیات ها ظرف هفت روز به آنها رسیدگی می کنند. بعد از آن هم هفت روز شورای نگهبان به اعتراض ها رسیدگی می کنند و در نهایت شورای نگهبان صحت انتخابات را اعلام کند.

وزیر کشور با بیان این که از همه کسانی که در این مدت واقعا زحمت کشیدند باید تشکر کنم گفت: اول از همه از رهبر معظم انقلاب که در موارد و مواقع مختلف هم حمایتشان را و هم دعوت و تشویق و ترغیب مردم و هم تحلیل و ارایه دیدگاه های مناسب مقتضی با این شرایط را ارایه دادند که مردم ما در این مرحله با تکیه بر توصیه ها و فرمایشات رهبری این حضور را عینی و واقعی کردند و سر صندوق های رای آمدند.

رحمانی فضلی افزود: از رییس جمهور که در مراحل مختلف و در فرایند انتخابات نیازهای ما را رفع کردند و همه دستگاه های اجرایی را موظف کردند که با ما همکاری و فعالیت داشته باشند و در هر سخنرانی هم تاکید بر مشارکت مردم داشتند، تشکر می کنیم .

وی ادامه داد: رئیس و اعضا و کارشناسان ستاد انتخابات کشور که 10 ماه بی‌وقفه کار کردند. رییس ستاد آقای عرف که بیشترین زحمت و فرماندهی این موضوع به عهده او بود و مدیرکل انتخابات آقای موسوی که تمام مراحل اجرایی را انجام دادند. و همه نیروهای ما در وزارت کشور که در انتخابات کمک کردند، تشکر می کنیم.

وی با تاکید بر سلامت انتخابات گفت: ما توانستیم 55 هزار دستگاه احراز هویت داشته باشیم. می توانم ادعا کنم که قطعا رای تکراری و مرده نداشتیم. شناسنامه باطله و تقلبی نداشتیم و همه ظرف کمتر از یک دقیقه احراز می شدند. ۰

رحمانی فضلی تاکید کرد: هیات های اجرایی، دادستان ها ، روسای ثبت احوال و معتدمین هیات های اجرایی و بازرسی ما را کمک کردند و برای شعبه ها دو بازرس داشتیم یعنی حدود 25 هزار بازرس کار بازرسی را انجام می دادند که کار بسیار سنگینی است. شورای نگهبان ، هیات های نظارت و مراجع چهارگانه ، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی و دستگاه قضایی و ثبت احوال که استعلام های ما را انجام دادند از همه آنها تشکر می کنیم.

وزیر کشور بیان داشت: از نظر قانون امنیت و انتظامات در انتخابات بر عهده نیروی انتظامی است اما در کنار آنها نیروی بسیج، سپاه و ارتش ما و نیروی انتظامی را برای امنیت انتخابات یاری کردند که لازم است از همه آنها تشکر کنم.

رحمانی فضلی گفت: از وزارت راه و اقدامات مناسبی که در بازگشایی راه هوایی که بر اثر بارش برف بسته بود، تشکر می کنیم.ستاد کل نیروهای مسلح در امر هماهنگی نیروهای مختلف اقدامات مناسبی انجام داد، دبیرخانه شورای امنیت ملی که کمک های شایانی کردند و از رسانه های مختلف از رسانه ملی، سیماهای استانی، سایت ها، روزنامه ها و کسانی که در فضای مجازی مردم را به حضور دعوت کردند، ائمه جمعه که مردم را دعوت کردند، گروه ها و احزاب سیاسی که به رغم برخی مسائل مردم را دعوت به حضور کردند از همه آنها تشکر می کنیم .

رحمانی فضلی در ادامه با اشاره به درصد مشارکت مردم در تهران اظهارداست: درصد مشارکت مردم در استان تهران ۲ میلیون ۵۳۹ هزار و ۷۶۳ نفر بود که مساوی با ۲۶/۲ درصد است. در کل شهر تهران و شمیرانات نیز ۱ میلیون ۸۴۱ هزار و ۸۹۱ نفر برابر با ۲۵/۴ درصد مشارکت کردند.

وی افزود: در قم مردم بیش از ۴۳ درصد شرکت کردند که لازم است از آنان هم تشکر شود که با توجه به ورود کرونا این مشارکت انجام شد.

وزیر کشور در پاسخ به پرسشی درباره انجام قرنطینه برای مقابله با کرونا گفت: برای قرنطینه باید وزارت بهداشت تصمیم بگیرد و اگر چنین تصمیمی انجام شود وزارت کشور در خدمت است.

رحمانی فضلی با اشاره به درصد بیشترین و کمترین مشارکت در انتخابات در کل کشور اظهار کرد: بیشترین درصد مشارکت در استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۱ درصد بود و کمترین مشارکت هم به استان تهران با ۲۶/۲ درصد مربوط است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی اینکه چرا با وجود ورود ویروس کرونا به داخل کشور انتخابات به تعویق نیفتاد، گفت: از روزی که مشخص شد کرونا وارد کشور شده از همان روز هم به مردم اعلام شد. برخی توصیه های شاید دلسوزانه از طرف برخی افراد غیررسمی حتی در این ایام به ما صورت گرفت که حتی بهتر بود ورود کرونا اعلام نمی‌شد و انتخابات برگزار می‌شد اما آقای روحانی از ابتدا تاکید داشت که هر زمان که مشخص شد کرونا وارد شده به مردم اعلام کنید؛ چرا که به جان مردم مربوط است.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: حتی در مورد شهر قم هم می‌گفتند که انتخابات را در آن شهر به تعویق بیندازیم، ولی من به عنوان مسئول انتخابات نپذیرفتم چرا که تقویم انتخابات ما به گونه‌ای است که اگر انتخابات انجام نشود تشکیل مجلس بعدی به تعویق می‌افتاد که به هرحال برخلاف آنچه در مورد کرونا مطرح بود مردم قم مشارکت ۴۳ درصدی داشتند.

انتهای پیام/

نظر شما