تهران/ الهه سالاری/ خبرگزاری آناتولی
با مشخص شدن نتایج انتخابات در اکثر حوزه های انتخابیه مجلس نمایندگان ایران مشخص شده است که بیش از 75 درصد کرسی های مجلس در اختیار طیف سیاسی اصولگرا قرار گرفته است.
در برخی حوزه های انتخابیه همچون تهران صد در صد 30 سهمیه این شهر به اصولگرایان رسیده است. لیست وحدت که در روزهای آخر مهلت قانونی تبلیغات منتشر شد و نشان داد بالاخره احزاب اصولگرا برای ارايه لیست مشترک به تفاهم رسیده اند تمام کرسی های مجلس را از آن خود کرد.
در تهران محمدباقر قالیباف، کسی که 12 سال شهردار تهران بود در صدر جدول منتخبین است. همچنین مصطفی میرسلیم، وزیر فرهنک و ارشاد دولت هاشمی رفسنجانی نفر دوم تهران انتخاب شده است. شهرستان های استان تهران هم که 5 کرسی دارند همگی از طیف اصولگرا انتخاب شده اند.
در دیگر حوزه های انتخابیه همچون شهر تبریز، 4 منتخب اصولگرا هستند و تنها مسعود پزشکیان، عضو هیات رئيسه مجلس دهم از طیف اصلاح طلب به مجلس یازدهم راه یافته است.
در استان اردبیل یک منتخب مستقل، یک اصلاح طلب و 3 اصولگرا به مجلس راه یافتند.
در شهر اصفهان هم همچون تهران اصولگرایان همه کرسی های مجلس این شهر را از آن خود کردند و 5 نفر را به مجلس فرستادند.
استان چهارمحال بختیاری، سمنان، خراسان شمالی و استان خراسان جنوبی هر کدام 4 نماینده اصولگرا خواهند داشت.
شهر مشهد در استان خراسان رضوی 4 منتخب اصولگرا دارد که نفر پنجم در دور دوم مشخص خواهد شد.
در استان خوزستان هم که نرخ مشارکت پایینی داشته است هیچ اصلاح طلبی به مجلس راه نیافته است. در این استان 3 نفر مستقل، 14 نفر دیگر اصولگرا هستند و یک نفر هم به دور دوم کشیده شده است.
شهر زنجان یک اصولگرا به مجلس رفته است و دومین نماینده نیز در دور دوم مشخص می شود.
در کلانشهر شیراز هم 4 کاندیدای اصولگرا انتخاب شده اند.
این وضعیت را می توان در لیست منتخبین تمام حوزه های انتخابیه ایران دید. پیش از انتخابات ایران رئیس جمهوری این کشور از رد گسترده صلاحیت داوطلبان که عموما از طیف اصلاح طلب بودند انتقاد کرده بود و گفته بود 44 حوزه انتخابیه رقابتی وجود ندارد. شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان نیز با انتقاد از رد گسترده اصلاح طلبان اعلام کرده بود از ارائه لیست برای انتخابات خودداری می کند. مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی اصلاح طلب هم پیش از این به خبرگزاری آناتولی گفته بود 230 کرسی مجلس به طور کامل در اختیار اصولگرایان خواهد بود.
در این دوره از انتخابات مجلس ایران 7150 کاندیدا وجود داشت. این تعداد 49.5 درصد کل داوطلبان بود که از سوی شورای نگهبان ایران تائید صلاحیت شدند.
∎