«منوچهر کرمی» در مورد کرونا ویروس به خبرنگار شبستان گفت: کرونا ویروس در اواخر سال 2019 نمایان شده و به سرعت شیوع پیدا کرد در کشور ما نیز از چندی قبل نمونههای مشکوک به ابتلا به آزمایشگاه تهران ارسال شده و تعداد محدودی مجددا در روزهای اخیر باز ارسال شده که وزارت خانه از ما تقاضا کرده بدون توجه به مثبت شدن یا نشدن پاسخ آزمایشها، اقدامات پیشگیرانه و آمادگی تا سطح بالایی ادامه یابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در بخش دیگری از سخنان خود درباره روشهای پیشگیری از ابتلا به عفونت کرونا افزود: دستهایتان را مکرر با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه بشویید. اگر آب و صابون ندارید از ضد عفونی کننده های حاوی الکل استفاده کنید. دهان و بینی تان را هنگام عطسه یا سرفه دیگران بپوشانید و از تماس محافظت نشده با حیوانات وحشی و اهلی خودداری کنید.
وی اضافه کرد: در تجمعات انبوه حتماً از ماسک استفاده کنید و فاصله یک متری با کسانی که علایم بیماری دارند را رعایت کنید. هنگام سرفه یا عطسه دستمال جلوی دهان گرفته و بعد آن را در سطل زباله بیندازید. سطوحی که لمس می شود را ضدعفونی کنید و در مکانهای شلوغ و حمل و نقل عمومی از لمس وسایل و سطوح عمومی بپرهیزید.
وی درباره علائم این بیماری نیز گفت: تب بالا، کوتاه شدن تنفس از جمله علائم ویروس کرونا است. ویروس کرونا تنها ریه انسان را درگیر نمیکند؛ پس از ریه، کلیه فرد مبتلا شده به کرونا از کار می افتد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تشریح شرایط استفاده صحیح از ماسک گفت: ماسک تا زمان خیس شدن می تواند مورد استفاده باشد، زدن ماسک برای افرادی که از بیمار مبتلا مراقبت می کنند ضروری است .
وی با بیان اینکه مورد مرگ در بیمارستانها وجود دارد اما الزاما هر مورد مرگ مربوط به کرونا نیست تبیین کرد: هر گونه هماهنگی برای گندزدایی فضا و سطوح و حتی پوشش کارکنان درمانی و اعضای خانواده مبتلا از طریق این معاونت ارائه میشود.
معاونت بهداشتی دانشگاه در ادامه از آموزش روشهای گندزدایی و ضدعفونی کردن اتوبوسهایی که از نقاط پر خطر و دارای ریسک تردد دارند خبر داد و افزود: استفاده از محلولهای ضدعفونی کننده بر پایه الکل 60 تا 75 درجه کاملا ویروس را از بین می برد اما نیازی نیست چنین مادههایی در خانواده نیز وجود داشته باشد بلکه پوشش مراکز تجمع به ویژه مراکز درمانی کافی است.
کریمی اظهار داشت: با توجه به اینکه گرما باعث کاهش جریان هوا و افزایش زمینه رشد ویروس خواهد بود باید زنجیره های انتقال ویروس در فضاهای بسته کاهش یابد و شرایط رفت و آمد هوا فراهم شود همچنین شستشوی مداوم دستها، به تعویق انداختن سفرهای غیر ضرور، محدود کردن ساعات کاری خاص و پر تجمع و سهمیهبندی ساعات حضور از دیگر مواردی است که باید رعایت شود.
پایان پیام/ 89