شناسهٔ خبر: 38408506 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: گویانیوز | لینک خبر

» هشدار چین: بازگشت ویروس کرونا به بدن برخی از درمان شدگان

صاحب‌خبر -

بنا بر اعلام مقامات چین، تا پایان روز جمعه ۳۹۷ مورد جدید ابتلا به بیماری «کووید-۱۹» در این کشور به ثبت رسیده است؛ این در حالیست که یک روز پیش از آن شمار مبتلایان ۸۸۹ نفر بوده است.

بنا بر آخرین گزارش‌ها، شمار مبتلایان به «کووید-۱۹» در چین به ۷۶۲۸۸ افزایش یافته و شمار مرگ و میر‌ها نیز به ۲۳۴۵ نفر رسیده است.

همزمان گزارش‌ها حاکی از افزایش شمار مبتلایان به «کووید-۱۹» در دیگر کشورهای جهان است؛ موارد ابتلا به این بیماری دست‌کم در ۲۶ کشور دیگر به ثبت رسیده و در خارج از مرزهای چین منجر به مرگ دست‌کم ۱۲ نفر شده است.

در کرۀ جنوبی ۲۲۹ مورد جدید آلوده به کرونا ثبت شد و به این ترتیب شمار مبتلایان به این بیماری تا اواسط روز شنبه به ۴۳۳ نفر رسید.

در ایتالیا نیز ۱۷ مورد مبتلا به «کووید-۱۹» ثبت شده و دست‌کم ۱ نفر جان باخته است.

مقامات بخش بهداشت عمومی شهر چنگدو در استان سیچوآن چین اعلام کردند که یکی از مبتلایان به «کووید-۱۹» در این شهر که پس از درمان مرخص شده بود، بار دیگر با مثبت بودن آزمایش کرونا، به بیمارستان برگردانده شد.

آزمایش دوباره از این فرد، طی معایناتی انجام شد که ۱۰ روز پس از ترخیص او از بیمارستان صورت گرفت.

مقامات بهداشت عمومی این شهر در بیانیه‌ای اعلام کردند که در برخی دیگر از مناطق نیز، موارد مشابهی گزارش شده است. البته این باور نیز وجود دارد که نتیجۀ مثبت آزمایش این بیماران پس از ترخیص، احتمالا به دلیل اختلاف در نمونه‌ها باشد که گاه از بینی و گلو و گاه از ریه گرفته می‌شود.

کمیسیون بهداشت ملی چین تاکید دارد که بیماران بهبود یافته باید تا ۱۴ روز پس از درمان کامل نیز بر وضعیت سلامت خود نظارت داشته باشند، ماسک بزنند و به دلیل خطرات ناشی از ارتباط دوباره با فردی بیمار، از حضور در فضاهای باز و اماکن عمومی خودداری کنند.

مقامات استان هوبئی در چین اعلام کردند که علائم وجود ویروس کرونا در یکی از مبتلایان به بیماری «کووید-۱۹» که مردی ۷۰ ساله بوده، تا ۲۷ روز ظاهر نشده است.

این فرد که برای دیدار خواهر خود به منطقۀ شنونجیا در استان هوبئی رفته بود، در ۲۴ ژانویه این منطقه را ترک کرده است اما تا ۲۰ فوریه که دچار تب می‌شود، هیچکدام از علائم بیماری «کووید-۱۹» را نشان نمی‌دهد و تنها یک روز بعد از آن یعنی در ۲۱ فوریه نتیجه آزمایش‌های او مثبت می‌شود.

به این ترتیب برخلاف آنچه پیش از این اعلام شده بود، دورۀ نهفتگی ویروس کرونا می‌تواند بیش از ۱۴ روز باشد و تا ۲۷ روز طول بکشد.

طولانی‌تر بودن دورۀ نهفتگی، خطر شیوع بیشتر این ویروس را افزایش می‌دهد.