به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ با انتشار اخبار ورود ویروس کرونا به ایران، ضرورت توجه به مدارس با توجه به حضور و تجمع دانشآموزان بسیار ضروری است البته دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده که اردوهای دانشآموزی برگزار نشود و دانشآموزان در مدارس در یک مکان تجمع نکنند.
با وجود این برخی مدارس غیردولتی در شرایطی که امروز شنبه سوم اسفند بهدلیل ادامه روند شمارش آرا تمام مدارس پایتخت تعطیل است و نیز طبق اعلام دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزشوپرورش اردوهای دانشآموزی نباید برگزار شود، بیتوجه به اعلام آموزشوپرورش، دانشآموزان را به اردو بردند!
مادر یکی از دانشآموزان در این رابطه به تسنیم میگوید: در حالی که طبق اعلام آموزشوپرورش شهر تهران تمام مدارس پایتخت امروز شنبه سوم اسفند ماه تعطیل هستند اما مدرسه فرزندم "مدرسهای غیردولتی" بهدلیل آنکه از هفته گذشته برای برگزاری اردو برنامهریزی کرده بودند، دانشآموزان را به اردو بردند و به اعتراض خانوادهها هم توجهی نداشتند.
او این پرسش را مطرح میکند که مگر طبق اعلام وزارت آموزشوپرورش قرار نبود اردوهای دانشآموزی برگزار نشود و دانشآموزان در یک مکان تجمع پیدا نکنند، پس چگونه است در شرایطی که هم مدارس امروز تعطیل است و هم خانوادهها بابت شیوع ویروس کرونا نگران هستند، برخی مدارس همچنان اقدام به برگزاری اردو میکنند؟!
دانشآموزان دارای علائم سرماخوردگی در خانه بمانند/ غیبتها موجه میشود
پیش از این حسن ضیاءالدینی مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش درباره راهکارهای پیشگیری از کرونا ویروس در مدارس با تأکید بر اینکه "اعلام کردیم اردوهای دانشآموزی برگزار نشود و مدارس از تجمع دانشآموزان در یک مکان خودداری کنند"، به تسنیم گفت: دانشآموزانی که دارای علائم سرماخوردگی هستند تا بهبودی کامل در منزل استراحت کنند و به مدرسه نیایند همچنین مدیران مدارس با والدین همکاری لازم را داشته باشند و این اطمینان را بدهند که هیچ مشکلی بهلحاظ غیبت به وجود نمیآید تا دانشآموز بهصورت کامل استراحت کند و پس از بهبودی در مدرسه حاضر شود، این موضوع بهمنظور کنترل شیوع ویروس در مدرسه ضروری است.
البته هماکنون علاوه بر ارائه توصیههای بهداشتی و پیشگیرانه به دانشآموزان و کادر مدارس ارائه تجهیزات مربوط به ضدعفونی کردن دستها و سطوح مدارس ضروری است اما معلمان میگویند که هنوز در این رابطه تدابیری اتخاذ نشده و امکاناتی در این رابطه در اختیارشان نیست.
هرچند، برخی مدارس دست به کار شدهاند و از خانوادهها میخواهند برای تهیه مواردی همچون ماسک و محلول ضدعفونیکننده مورد نیاز مدرسه کمک مالی داشته باشند.
به هر حال به نظر میرسد با توجه به تجمع دانشآموزان در مدارس و تراکم بالای کلاسهای درس، بهمنظور پیشگیری از شیوع کرونا در مدارس باید راهکارهای جدیتری را کنار ارائه توصیههای پیشگیرانه به دانشآموزان و معلمان در نظر گرفت در این شرایط و با توجه به تجمع بالای دانشآموزان در کلاسهای درسی با جمعیت بیش از 35 نفر، درخواستهایی مبنی بر تعطیلی مدارس از سوی والدین به گوش میرسد.
در همین رابطه دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزشوپرورش توصیههایی را برای پیشگیری از کرونا ویروس ارائه کرده است:
کرونا یک بیماری خطرناک اما قابل پیشگیری است.
ویروس کرونا مانند سایر ویروسها (مثل سرماخوردگی) وقتی فرد سرفه یا عطسه میکند، از طریق قطرات گسترش مییابد همچنین هنگامی که شخصی یک سطح آلوده مانند دسته درب را لمس کند میتواند پخش شود.
ویروسهای انسانی کرونا معمولاً از طریق یک فرد آلوده به دیگران منتقل میشوند.
چگونه از خود در برابر ویروس کرونا محافظت کنیم؟
در حال حاضر هیچ واکسنی برای محافظت از شما در برابر ویروس کرونای انسانی موجود نیست.
ممکن است با انجام موارد زیر بتوانید خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهید:
دستان خود را حداقل بهمدت 20 ثانیه با صابون و آب بشویید.
از دستزدن به چشم، بینی یا دهان خودداری کنید.
از تماس نزدیک با افرادی که مریض هستند خودداری کنید.
هنگام سرفه یا عطسه دهان خود را با یک دستمال بپوشانید، سپس دستمال را درون سطل زباله بیندازید.
اشیاء و سطوحی را که اغلب لمس میشود تمیز و ضدعفونی کنید.
اگر بیمار هستید و فکر میکنید ممکن است علت آن مسافرت به منطقه آلوده به ویروس کرونا یا تماس با شخصی باشد که در آنجا بوده است باید به یک پزشک اطلاع دهید و بهدنبال درمان زودهنگام باشید.
چگونه از دیگران در برابر ویروس کرونا محافظت کنیم؟
اگر علائمی مانند سرماخوردگی دارید با انجام موارد زیر میتوانید از دیگران محافظت کنید؛
در حالی که بیمار هستید در خانه بمانید.
13 نکته کلیدی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا
13 راهکار کلیدی برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا بهشرح زیر پیشنهاد شده است:
1. ویروس کرونا، عمدتاً از راه دهان، بینی، چشم و گوش وارد بدن میشود، بنابر این دستهایتان را قبل از شستوشوی کامل با آب و مایع دستشویی به این 4 قسمت بدن نزنید.
2. هر روز چندین بار دستهایتان را با آب و مایع دستشویی و هر بار بهمدت نیم دقیقه با دقت بشویید. اگر مایع یا ژل ضدعفونیکننده هم بزنید، بهتر است.
3. همراهتان یک مایع ضدعفونیکننده کوچک داشته باشید تا در محیطهای عمومی مانند مترو و خیابان و... که دسترسی سریع به آب و مایع دستشویی ندارید، بعد از تماس با افراد و اشیاء، مدام دستهایتان را ضدعفونی کنید.
4. اگر نزدیک شما، کسی سرفه با عطسه کرد، فوری دهان و بینیتان را ببندید و حتیالمقدور چند متری از او دور شوید، چون یکی از راههای انتقال کرونا، تنفس است.
5. اگر مسئول اشیایی هستید که دستهای افراد مدام با آنها در تماس است، آنها را بارها ضدعفونی کنید مانند دستگیرههای در، ستونهای فلزی اتوبوس و مترو که افراد برای حفظ تعادل آنها را میگیرند، پیشخوان بانکها و ادارات، خودکارهای عمومی بانکها، دکمههای آسانسور و خودپردازها ، نازل بنزین، نردههای کنار پلهها و غیره.
همچنین سعی کنید تا حد امکان به چنین اشیایی دست نزنید و اگر هم زدید ــ که اکثراً ناگزیر هستید ــ دستهای خود را بشویید یا ضدعفونی کنید و قبل از شستوشو، به آن 4 قسمت بدن که در بند اول گفتیم، دست نزنید.
6. دستدادن و روبوسی را به حداقل ممکن برسانید.
7. بلافاصله بعد از ورود به خانه، دستهای خود را بشویید و ضدعفونی کنید، این را از همه اعضای خانواده بخواهید. همچنین در محل کار نیز با همکاران چنین قراری بگذارید.
8. سیستم ایمنی بدنتان را با خوردن ویتامین C، میوهها، سبزیجات و داروهای تقویتی، ارتقا دهید. خوردن روزانه یک لیوان "آب ولرم + آبلیموی تازه + یک قاشق عسل طبیعی" توصیه میشود.
9. میوهها و سبزیجات را کاملاً بشویید.
10. غذای آلوده از راههای انتقال کروناست. از خوردن غذا و مایعات در جاهای غیرمطمئن خودداری کنید.
11. غذاهایتان کاملاً پخته شود، بنابراین از خوردن غذاهای نیمپز مانند تخممرغ عسلی، استیک نیمپز یا آبدار خودداری کنید.
تأکید میشود مرغ و گوشت قرمز و شیر را خوب بجوشانید و کامل بپزید و مصرف ویتامین C، میوه و سبزی سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و فرد را در مقابل ابتلا به ویروس کرونا مقاوم میکند.
12. مسواکتان را مدام بشویید و ضدعفونی کنید.
13. تا حد امکان در خانه بمانید، اگر بیرون رفتید بکوشید به جاهای شلوغ نروید و مدام دستهایتان را ضدعفونی کنید.
انتهای پیام/+
∎