بعد از شناسایی و بستری شدن ۷۳۵ مورد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا در نقاط مختلف کشور و انجام معاینات و تست های ویژه روی ایشان، شمار مبتلایان به ویروس به ۱۸ تن افزایش یافت.
بر اساس تصمیم سازمان بهداشت جهانی و از روز سه شنبه ۲۲ بهمن ماه ۹۸ (معادل ۱۱ فوریه ۲۰۲۰ میلادی)، ویروس جدید کرونا که هفتمین ویروس شناخته شده از این خانواده است، «سارس-کوو-۲» نام گرفت و بیماری ناشی از ابتلا آن نیز «کووید-۱۹» نامیده شد. کویید نامی ترکیب شده از حروف سه کلمه کرونا، ویروس و واژه انگلیسی Disease (بیماری) است و عدد ۱۹ ناظر بر سال تشخیص این بیماری (۲۰۱۹) است.
وی افزود: با بررسیهای انجام شده از بین افراد مشکوک، تا کنون ابتلای تعدادی از افراد از نظر ابتلا به ویروس کووید-۱۹ بر اساس شواهد آزمایشگاهی، قطعی گزارش شده و بر اساس آخرین نتایج آزمایشهای انجام شده، ابتلای ۱۳ مورد جدید تا امروز قطعی به نظر میرسد.
وی افزود: نکته قابل توجه این است که از این ۱۳ مورد، اغلب موارد یا از ساکنین شهر قم هستند و یا در شرح حال، سابقه سفر به شهر قم ظرف روزها و هفتههای اخیر داشتهاند. از میان ۱۳ مورد شناسایی شده جدید از کووید ۱۹، ۷ مورد مربوط به شهر قم، ۴ مورد از بیماران بستری در شهر تهران و ۲ مورد نیز در استان گیلان هستند.
رییس کمیته اطلاع رسانی قرارگاه مقابله با کروناویروس وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ۲ تن از موارد شناسایی شده جدید نیز متاسفانه جان خود را از دست دادهاند. همچنین دو مورد مشکوک ابتلا به کووید ۱۹، در شهر بابل تحت مراقبت قرار گرفته که ظاهرا سابقه مراجعت از قم داشتهاند، اما هنوز نتایج آزمایش های انجام شده از این افراد تا این لحظه گزارش نشده است.
دکتر جهانپور ادامه داد: در شهر اراک روز گذشته آزمایش یکی از موارد مشکوک نشان دهنده ابتلا به کووید ۱۹ بود که در گزارش روز گذشته اعلام شد، ۸ مورد مشکوک دیگر در اراک بر اساس نتایج نهایی آزمایشگاهی، مبتلا به کووید ۱۹ نیستند. حال عمومی فرد مبتلا به کووید ۱۹ در اراک که از همکاران پزشک ما است نسبت به روز گذشته بهتر گزارش شده است.
وی یادآور شد: به نظر میرسد همانند الگوی مشاهده شده در بیماری آنفلوآنزای H۱N۱، موارد شدید و منجر به فوت در کووید ۱۹، بیشتر در گروههای مسن و یا دارای بیماریهای زمینهای و یا نقص سیستم ایمنی مشاهده میشود و شدت بیماری زایی این ویروس لزوما از آنفلوآنزای H۱N۱ بیشتر نخواهد بود.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: توصیههای عمومی مبنی بر رعایت نکات بهداشت فردی و شستشوی مداوم دستها با آب و صابون مایع، ضد عفونی کردن سطوح تماس، رعایت بهداشت تنفس، پرهیز در استفاده از وسایل مشترک و ضدعفونی کردن آنها قبل از استفاده، پرهیز از استفاده از دخانیات با ادوات مشترک از جمله قلیان در این مورد کمک شایانی به پیشگیری، کاهش شیوع و قطع زنجیره انتقال کرونا ویروس جدید خواهد کرد.
گفتنی است تا پیش از این شمار مبتلایان به ویروس در کشورمان ۵ تن اعلام شده بود که ۲ تن از ایشان جان باخته بودند. این در حالی است که شمار مبتلایان و جان باختگان در بازار داغ شایعات مدت هاست دو رقمی شده و اگر قرار بود با همان نرخ رشد اولیه ادامه بیاید، حالا باید از چند صد جان باخته و چند هزار مبتلا سخن میگفتیم!