سید عباس صالحی روز جمعه در پیام توئیتری خود نوشت: از مراجع، مدیران حوزه و تولیتهای مراکز مذهبی خاضعانه میخواهم که در مواجهه با کرونا در مراکز تحت تدبیر، توصیههای وزارت بهداشت و درمان و علوم پزشکی را مبنا قرار دهند و از هرگونه تصمیم اختصاصی پرهیز کنند.
مباد بهانه دیگری برای دینگریزی و دینستیزی پدید آوریم.
ویروس کرونا اواخر دسامبر گذشته (آذر- دی) در بازار غذاهای دریایی شهر «ووهان» واقع در استان «هوبی» چین پدیدار شد و تاکنون افراد زیادی در سطح جهان به این بیماری مبتلا شدهاند.
تاکنون در کشورهای مختلفی از جمله آمریکا، فرانسه، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا و امارات این بیماری گزارش شده است.
سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شب گذشته (پنجشنبه) پس از نشست بعد از نشست ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا که با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: تعداد مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در ایران پنج نفر است که شامل دو فوتی، دو بیمار بستری در قم و یک پزشک که از اراک به قم رفته است.
دکتر کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز (پنجشنبه) اعلام کرد: پیشنهاد محدود کردن موقت رفت و آمد به حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد جمکران و سایر اماکن زیارتی و محلهای تجمع در شهر قم، ارائه شده و امیدواریم که با پیگیری و ابلاغ استانداری قم، این موضوع عملیاتی شود.
وی تاکید کرد: توصیه وزارت بهداشت، لغو اردوهای سیاحتی و زیارتی دانشجویی و دانشآموزی و همچنین لغو تمام سمینارها و همایشها در شهر قم تا اطلاع ثانوی است و این موضوع به اطلاع نهادهای ذیربط رسیده است.
کرونا نام خانواده ای از ویروس ها است که ۵۵ سال پیش یعنی سال ۱۹۶۵ میلادی کشف شد. کروناویروس (Coronaviruses) از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماریهای شدیدتری همچون سارس و مرس را شامل میشود. تاکنون هفت کروناویروس انسانی کشف شدهاست که آخرین نوع آن همین ویروسی است که از شهر ووهان شیوع پیدا کرد.
ساختار ویروس های کرونا به گونه ای است که افرادی را که همزمان دارای بیماری دیگری باشند و یا کودکان مبتلا به بیماریهای قلبی را بیشتر در معرض خطر ابتلا قرار می دهد. با این که ویروس های کرونا بیشتر در حیوانات دیده میشوند، اما هفت نوع از آنها دستگاه تنفسی بدن انسان را تحت تأثیر قرار میدهد. تشخیص اینکه علت بیماری فردی ویروس کرونا باشد یا خیر کمی مشکل است، چرا که بسختی در آزمایشگاه رشد و نمو میکنند.
با توجه به نوع ویروس کرونا ، علایم آن می تواند از نشانههای سرماخوردگی عادی تا تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی باشد. همچنین بیمار ممکن است سرفههای چند روزه ظاهرا بدون دلیل نیز داشته باشد. کرونا بسته به نوع ویروس ، روشهای انتقال متقاوتی دارد ؛ در برخی از موارد روشهای انتقال بیماری از انسان به انسان شبیه بیماری آنفلوآنزا از طریق سرفه و عطسه است. با این حال احتمال انتقال بیماری در فضای باز بسیار محدود بوده و موارد انتقال انسان به انسان در مواردی رخ دادهاست که افراد به مدت طولانی در فضای بسته در کنار فرد بیمار بودهاند مانند افرادی که در بیمارستانها با بیماران در ارتباط هستند. هنوز مشخص نیست که این بیماری نخستین بار از طریق جانوران به انسان منتقل شدهاست یا از طریق سطوح آلوده به ویروس.
در مجموع دانشمندان تاکنون موفق شده اند زمان کمی پس از شیوع هر نوع ویروس کرونا راه های درمان آن را پیدا کنند.
نظر شما