به گزارش خبرنگار حوزه پزشکی و بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ورود کرونا به ایران بعدازظهر دیروز از طرف وزارت بهداشت با اعلام رسمی خبر مثبت بودن آزمایش دو فرد سالمند و سپس درگذشت این دو نفر تائید شد.
طبق آخرین اطلاعات دریافتی خانواده و اطرافیان این دو فرد بلافاصله در قرنطینه قرارگرفتهاند و آزمایشها و معاینات لازم روی این افراد در حال انجام است.
آیا نگران شیوع بیماری کرونا باشیم؟
با فوت این دو نفر و اعلام رسمی این خبر و ازآنجاکه هنوز خبری از منشأ ابتلای این افراد منتشر نشده است، به نظر میرسد باید منتظر گسترش لحظهبهلحظه اخبار منتشره در مورد ویروس کرونا و میزان شیوع آن در نقاط مختلف کشور بهویژه در پایتخت باشیم.
البته انتشار فیلمها و عکسهایی که نشان میدهد در برخی شهرها ازجمله تهران پرستاران و اورژانس چند بیمار را بالباس ویژه به بیمارستان منتقل میکنند در فضای مجازی و از عصر دیروز شروع شده است. البته این لباس بهخودیخود نشانگر ابتلای بیمار به کرونا نیست بلکه تنها یک احتمال است که باعث میشود کارکنان اورژانس برای محافظت از خود این لباسها را بر تن کنند.
آیا در تهران کسی به کرونا مبتلا شده است؟ ( 13:15 یکم اسفندماه)
حسین دزفولی مسئول امور رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگوی کوتاهی که با خبرنگار حوزه پزشکی و بهداشت و درمان خبرگزاری آنا داشت گفت: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی تهران هنوز موردی گزارش نشده است.
وی افزود: پیشازاین هم در حوزه دانشگاه علوم پزشکی تهران آمادگیهای لازم را ایجاد کرده و دو بیمارستان برای قرنطینه افراد مشکوک احتمالی در نظر گرفتهشده بود که بحمدالله تا الآن موردی اتفاق نیفتاده است.
کرونا چگونه منتقل میشود؟
ویروسها میتوانند از تماس انسان با حیوان منتقل شوند برای مثال ویروس سارس از گربه و ویروس «مِرس» از شتر به انسان منتقل میشوند؛ اما در خصوص ویروس کرونا هنوز مشخص نیست که چه حیوانی باعث انتقال این ویروس به بدن انسان میشود. افراد مبتلا به بیماری کرونا با سرفه کردن این ویروس را به دیگران منتقل میکنند و انتقال کرونا از طریق تماس مستقیم با فردی که دارای علائم ابتلا به آن است و از طریق قطرات تنفسی و دست دادن، امکانپذیر است.
علائم ابتلا به ویروس کرونا
به گفته محققان تب بالا، کوتاه شدن تنفس ازجمله علائم ویروس کرونا است. ویروس کرونا تنها ریه انسان را درگیر نمیکند؛ پس از ریه، کلیه فرد مبتلا شده به کرونا از کار میافتد.
کرونا با علائمی شبیه به سرماخوردگی مانند آبریزش بینی، سرفه، عطسه، لرزش دستان، گلودرد، معمولاً سردرد و تب باعث ایجاد عفونت و مشکلات خفیف تا متوسط در دستگاه تنفسی فوقانی میشود.
افراد مبتلا به سرطان، اماس، افراد داری مشکلات ریوی، کلیوی و افرادی که پیوند داشته باشند بیشتر در معرض ویروس کرونا قرار دارند. کودکان نیز مبتلا به این ویروس میشوند اما آمار نشان میدهد افراد بالای ۶۰ سال ۸۰ درصد ابتلا به این بیماری را شامل شدهاند.
اگر میخواهید کرونا نگیرید چه باید بکنید؟
دستهایتان را مکرر با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه بشویید. اگر آب و صابون ندارید از ضدعفونیکنندههای حاوی الکل استفاده کنید. دهان و بینیتان را هنگام عطسه یا سرفه دیگران بپوشانید و از تماس محافظت نشده با حیوانات وحشی و اهلی خودداری کنید.
در تجمعات انبوه حتماً از ماسک استفاده کنید و فاصله یک متری باکسانی که علائم بیماری دارند را رعایت کنید. هنگام سرفه یا عطسه دستمال جلوی دهان گرفته و بعد آن را در سطل زباله بیندازید. سطوحی که لمس میشود را ضدعفونی کنید و در مکانهای شلوغ و حملونقل عمومی از لمس وسایل و سطوح عمومی بپرهیزید. سعی کنید دستکش یکبارمصرف همراه داشته باشید و گوشت و تخممرغ را کاملاً بپزید و هنگام بیماری در خانه بمانید.
در صورت ابتلا به ویروس کرونا فعالیتهای خارج از خانه را محدود کنید و بهجز دریافت مراقبتهای پزشکی به محل کار مدرسه یا محلهای عمومی نروید. از حملونقل و استفاده نکنید و در یک اتاق متفاوت با افراد دیگر در خانه بمانید.
این خبر در حال به روزرسانی است و شما با دخیره کردن این صفحه بر روی مرورگر خود میتوانید از آخرین خبرها درباره شیوع کرونا در تهران مطلع شوید.