همزمان با خروج صدها مسافر کشتی تحت قرنطینه دایاموند پرینسس در ژاپن که آزمایش ویروس کرونا بر آنها منفی بوده، انتقادهایی متوجه دولت این کشور شده است.
یک کارشناس بهداشتی ژاپن که از این کشتی در بندر یوکوهاما بازدید کرده بود گفت که اوضاع در کشتی "کاملا هرج و مرج زده بود."
کنتارو ایواتا، استاد رشته بیماری های عفونی در دانشگاه کوبه ژاپن، تدابیر اعمال شده در کشتی را "از نظر کنترل عفونت کاملا ناکافی" توصیف کرد.
او در پستی در یوتیوب گفت که مشاهدات او نشان می دهد افراد آلوده از افراد سالم جدا نشده اند.
مقام های آمریکایی هم گفته اند که ممکن است اقدامات ژاپن برای مهار ویروس "کافی نبوده باشد."
مسافران کشتی هم شرایط دشوار قرنطینه در آن را روایت کرده اند.
تاکنون حداقل ۶۲۱ مسافر و خدمه کشتی دایاموند پرینسس به ویروس کووید-۱۹ مبتلا شده اند که بزرگترین مورد شیوع در خارج از چین است. این کشتی حامل ۳۷۰۰ نفر بود.
با افزایش شمار مبتلایان چندین کشور درحال خارج کردن شهروندان خود از کشتی بوده اند.
روز یکشنبه صدها مسافر آمریکایی کشتی را تخلیه کردند و تحت قرنطینه قرار داده شدند. مقام های بریتانیایی هم از شهروندان بریتانیایی در کشتی خواسته اند آن را ترک نکنند و برای پروازی که انتظار می رود در طول این هفته انجام شود ثبت نام کنند.
یک زوج بریتانیایی در کشتی که به طور مرتب از طریق شبکه های اجتماعی در مورد اوضاع آنجا گزارش می دادند روز چهارشنبه تایید کردند که به ویروس مبتلا شده اند.
آمریکا، کانادا، استرالیا و بریتانیا کلیه کسانی که از کشتی اجازه خروج یافته اند را پس از بازگشت به کشور برای ۱۴ روز در قرنطینه نگاه می دارند.
حق نشر عکس Reuters Image caption انتقال مسافرانی که پیاده شدندانتقاد آمریکا
مقام های بهداشتی آمریکا هم از گام هایی که مقام های ژاپنی برداشته اند انتقاد کردند.
مراکز کنترل بیماری و پیشگیری در آمریکا (سی دی سی) اخطار داد ممکن است تدابیر اتخاذ شده در کشتی "برای جلوگیری از سرایت بیماری کافی نبوده باشد."
مقام های ژاپنی از رویکرد خود دفاع کرده اند و می گویند که اکثریت موارد آلودگی احتمالا پیش از شروع قرنطینه اتفاق افتاده است.
قرنطینه این کشتی در بندر یوکوهاما اوایل ماه فوریه شروع شد، بعد از آنکه معلوم شد مردی که در هنگ کنگ پیاده شده بود مبتلاست.
اما علیرغم اعمال قرنطینه هر روز بر شمار مبتلایان افزوده شده است.
حق نشر عکس EPA Image caption حدود ۳۷۰۰ نفر در کشتی دایاموند پرینسس تحت قرنطینه بودندتازه ترین آمارها
براساس تازه ترین آمار ارائه شده از سوی مقام های چینی که چهارشنبه منتشر شد کووید-۱۹ تاکنون جان ۲۰۰۴ نفر را در چین گرفته است.
۷۴ هزار و ۱۸۵ نفر هم در چین به ویروس آلوده شده اند و شمار موارد ابتلا در سایر کشورها حدود ۷۰۰ است. در هنگ کنگ و ایران هر کدام دو نفر و در فرانسه، ژاپن، فیلیپین و تایوان هر کدام یک نفر جان خود را از دست داده اند.
آمار ابتلا در روز چهارشنبه در چین ۱۷۴۹ گزارش شد که ظاهرا کمتر از ۲۴ ساعت قبل از آن است. آمار مرگ در این روز ۱۳۶ نفر اعلام شد.
۱۴ درصد افراد آلوده شده در گروه سنی بالای ۸۰ سال جانشان را از دست دادهاند اما تنها نیم درصد افراد زیر ۴۰ سال از این ویروس مردهاند.
'تدابیر چین موثر بوده'
مقام های سازمان جهانی بهداشت پیشتر در روز سه شنبه گفته بودند که محدودیت های اعمال شده از سوی چین انتشار ویروس به سایر کشورها را دو تا سه هفته عقب انداخت.
آنها گفتند که تدابیر شدید داخلی مثل لغو حرکت قطارها، اتوبوس ها و هواپیماها، بستن مدارس، کارخانه ها و فشار بر شهروندان برای ترک نکردن خانه - سرایت ویروس از ووهان در مرکز شیوع به سایر نقاط چین را دو تا سه روز عقب انداخت.
دکتر مایکل رایان سرپرست واکنش اضطراری این سازمان گفت: "رویکرد استراتژیک و تاکتیکی چین در حال حاضر صحیح است."
- چرا دو خبرنگار در ووهان چین ناپدید شدهاند؟
- وزارت بهداشت ایران ارسال نامه درباره موارد ابتلا و مرگ در اثر کرونا را تکذیب کرد
- ویروس کرونا؛ گذشتن آمار مرگ از ۱۶۰۰ نفر و تایید اولین مورد مرگ در اروپا
- شیوع کرونا؛ چین محدودیتهای جدیدی در استان هوبی اعلام کرد
- ویروس کرونا: تعداد مبتلایان به بیش از ۷۰ هزار نفر رسید
- چهل مسافر آمریکایی کشتی تفریحی در ژاپن مبتلا به ویروس کرونا هستند