شناسهٔ خبر: 38351072 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ستاره‌صبح | لینک خبر

گزارش

ورود ویروس کرونا به قم

اشاره: کروناویروس تاکنون بیش از 2000 قربانی داشته است و شیوع و موارد ابتلا به این بیماری از کشورهای مختلفی گزارش‌شده است، در کشور ما نیز روز گذشته نتایج آزمایش‌ها اولیه دو نفر مثبت اعلام شد. رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت از مثبت شدن آزمایش‌ها اولیه دو مورد مشکوک به ابتلا به کروناویروس جدید خبر داد و گفت: «آزمایش اولیه به‌عمل‌آمده از نمونه‌های ارسالی مشکوک به ابتلا به کروناویروس جدید، در دو مورد مثبت گزارش‌شده است و آزمایش‌ها بعدی برای بررسی قطعیت موضوع در حال انجام است و نتایج آن نیز به‌محض آماده شدن به اطلاع عموم خواهد رسید.» ویروس جدید تنفسی اگرچه به گفته پزشکان به‌اندازه آنفلوانزا خطرناک نیست، اما درهرحال باید از خود در برابر آن مراقبت کرد و راه‌های پیشگیری از آن را شناخت. گفتنی است خبرگزاری شفقنا روز گذشته نوشت 2 بیمار بستری در یکی از بیمارستان‌های قم که تست اولیه کرونای آن‌ها مثبت اعلام شده بود، در اثر شدت عوارض بیماری و عارضه ریوی در گذشته اند.

صاحب‌خبر -

ستاره صبح-

ویروس کرونا در قم 
دکتر کیانوش جهان پور دراین‌باره گفت: ظرف دو روز گذشته موارد مشکوک به ابتلا به کروناویروس در شهر قم مشاهده شد که به‌محض دریافت گزارش، گروه‌های شناسایی و مدیریت بیماری‌های واگیر و گروه‌های واکنش سریع در شهر قم مستقرشده و طبق پروتکل‌های موجود افراد مشکوک تحت ایزولاسیون قرارگرفته و از آن‌ها نمونه آزمایشگاهی اخذ شد، در میان نمونه‌های ارسالی، آزمایشگاه مرجع، دقایقی پیش نتایج آزمایش اولیه دو مورد از موارد مشکوک را ازنظر ابتلا به کروناویروس مثبت گزارش کرده و برخی موارد نیز آنفلوانزای تیپ B اعلام‌شده است. مراحل بعدی آزمایش‌ها در حال انجام است و نتیجه قطعی آزمایش‌ها نهایی این موارد، پس از مشخص شدن به اطلاع عموم خواهد رسید. گروه‌های مدیریت و کنترل بیماری‌های واگیر در شهر قم مستقرشده‌اند، بخش ایزوله منفی برای ایزولاسیون موارد مشکوک، تجهیز و آماده ارائه خدمت است و همگی هم‌وطنان به‌ویژه شهروندان قم، توصیه‌های بهداشتی مبنی بر رعایت بهداشت فردی و عمومی، بهداشت دست دادن (پرهیز از مصافحه و دست دادن و روبوسی) و تنفس، شستشوی مکرر دست‌ها با آب و صابون مایع، پرهیز از حضور در محل کار و تحصیل در صورت وجود علائم شبه آنفلوانزا را مدنظر قرار دهند.

 چگونه خود را در برابر این ویروس محافظت کنیم؟
در حال حاضر مانند ویروس‌های سرماخوردگی، واکسنی برای پیشگیری از این بیماری وجود ندارد. بهترین راه پیشگیری، خودداری از تماس با ویروس یعنی تماس نزدیک با افرادی است که علائم سرماخوردگی دارند و دارای سابقه سفر به چین در دو هفته گذشته هستند. البته وزارت بهداشت توصیه می‌کند مردم همواره موازین پیشگیری از انتشار بیماری‌های تنفسی را رعایت کنند.
توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری‌های تنفسی مانند کرونا عبارت‌اند از:
- شست‌وشوی مکرر و صحیح دست‌ها با آب و صابون به مدت ۳۰ تا ۴۰ ثانیه، به‌خصوص بعد از رفتن به دستشویی، پیش از غذا خوردن، بعد از تمیز کردن بینی، عطسه و سرفه. اگر آب و صابون به‌راحتی در دسترس نیست، از محلول‌های برپایِ الکل برای ضدعفونی دست، استفاده کنید. البته اگر دست‌ها به‌وضوح کثیف هستند، همواره از آب و صابون استفاده کنید.
- از تماس دست‌های شسته نشده با چشم‌ها، بینی و دهان خودداری کنید.
- از تماس نزدیک با افرادی که علائم سرماخوردگی دارند، خودداری کنید. فاصله را با این افراد حداقل یکتا دو متر حفظ کنید و از روبوسی، در آغوش گرفتن و دست دادن خودداری کنید.
- در صورت داشتن علائم سرماخوردگی در منزل استراحت کنید.
- هنگام عطسه و سرفه، دهان و بینی خود را با هر وسیله ممکن بپوشانید. این عمل مانع پرتاب قطرات آلوده بر روی صورت سایر افراد یا سطوح و آلودگی آن‌ها می‌شود و چرخه انتقال بیماری را قطع می‌کند.
- بعد از استفاده از ماسک یا دستمال، آن‌ها را در کیسه نایلون انداخته، درب کیسه را گره‌زده و در سطل زباله بیندازید.- سطوح و اشیایی را که در معرض تماس مکرر با دست‌ها هستند، مانند دستگیره‌ها، با استفاده از افشانه‌ها یا پارچه‌های آغشته به مواد ضدعفونی‌کننده برای سطوح مقاوم وایتکس و برای سطوح حساس الکل ۷۰ درجه، به صورت مکرر تمیز و ضدعفونی کنید.

درمان کروناویروس چیست؟
در حال حاضر هیچ نوع داروی ضدویروس اختصاصی برای کروناویروس جدید ۲۰۱۹ وجود ندارد. با توجه به آنکه در حال حاضر از هر ۱۰ بیمار مبتلا ۹ نفر دچار علائم خفیف در حد سرماخوردگی می‌شوند، عمدتاً تب و سرفه به‌عنوان علائم اصلی به‌اضافه علائم فرعی نظیر آبریزش، سردرد، احساس خستگی یا کوفتگی می‌شوند، باید از درمان‌های حمایتی و علامتی استفاده کنند که شامل استراحت در منزل، مصرف مایعات فراوان نظیر سوپ و آب مرکبات، و مُسکن‌های تب بر است.
درعین‌حال در موارد شدید بیماری که بیماران نیاز به بیمارستان دارند، علاوه بر تب و سرفه علائم دشواری تنفس نظیر تنگی نفس نیز به علائم اضافه می‌شود که در این صورت درمان‌ها توسط کادر درمانی در بیمارستان انجام می‌شود. افرادی که فکر می‌کنند با بیمارانی که دچار علائم سرماخوردگی بودند و در دو هفته گذشته به چین مسافرت داشته‌اند، تماس نزدیک داشته‌اند، الزامی است که فوراً به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی یا پزشک مراجعه کنند.

نظر شما