سرویس جامعه جوان آنلاین: حالا آنطور که مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت در صفحه شخصی خود نوشته هر دو بیمار باتوجه به کهولت سن و نقص ایمنی در بخش مراقبتهای ویژه فوت کردهاند.
ویروس کرونا اگرچه از سرزمین اژدهای سرخ آغاز شد، اما بسیاری از کشورهای دنیا را درگیر کرده است. این ویروس در کشورهایی همچون: تایلند، تایوان، سنگاپور، هنگکنگ، مالزی، عربستان، استرالیا، بریتانیا، آلمان، ژاپن، ماکائو، کرهجنوبی، تاجیکستان، هند، مکزیک، فرانسه، امریکا و کانادا مشاهده شده و حتی قربانی گرفته است. در این فهرست کشورما آخرین کشوری است که تاکنون به ویروس کرونا دچار شده است. با اعلام وضعیت اضطراری جهانی درباره شیوع کرونا نگرانی درباره ورود این ویروس به ایران نیز موجب شد تا تدابیری همچون لغو موقت پرواز به چین و تهران اجرایی شود و دانشجویان حاضر در چین نیز دو هفته پیش به ایران بازگردانده شدند که همه این دانشجویان در سلامت کامل به سر میبرند و روزگذشته قرنطینه آنها نیز به پایان رسید، اما سوغات چشم بادامیها معلوم نیست چگونه خود را به قم رسانده و با بیمارکردن دو نفر به شکل رسمی وارد کشورمان شده است.
کرونا وارد میشود
ویروس کرونا دستهای از ویروسها را شامل میشود که بیماریهایی از سرماخوردگی ساده تا سارس را موجب میشوند؛ این ویروس از حیوانات به انسان قابل انتقال است. بیماریزایی این ویروس، سیستم تنفسی را تحت تأثیر قرار میدهد و علائمی مشابه سرماخوردگی ساده ایجاد میکند. علائم ویروس کرونا شامل آبریزش بینی، سرفه و گلو درد است که میتواند با سر درد و تب نیز همراه باشد و تا چند روز به طول میانجامد. در افرادی با نقص سیستم ایمنی، افراد مسن و کودکان این علائم میتواند شدیدتر شود و ذاتالریه و برونشیت را ایجاد کند.
حالا آنطور که کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت میگوید، دو مورد از ابتلا به این ویروس در ایران هم شناسایی شده است.
جهانپور درباره شناسایی موارد ابتلا به کرونا اینگونه توضیح میدهد: «ظرف دو روز گذشته موارد مشکوک به ابتلا به کرونا ویروس در شهر قم مشاهده شده که به محض دریافت گزارش، تیمهای شناسایی و مدیریت بیماریهای واگیر و تیمهای واکنش سریع در شهر قم مستقر شده و طبق پروتکلهای موجود افراد مشکوک تحت ایزولاسیون قرار گرفته و از آنها نمونه آزمایشگاهی اخذ شد.» به گفته وی در میان نمونههای ارسالی، آزمایشگاه مرجع، دقایقی پیش نتایج آزمایش اولیه دو مورد از موارد مشکوک را از نظر ابتلا به کروناویروس مثبت گزارش کرد و برخی موارد نیز آنفلوآنزای تیپ B اعلام شده است.
بنا به تأکید رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت مراحل بعدی آزمایشها در حال انجام است و نتیجه قطعی آزمایشهای نهایی این موارد، پس از مشخص شدن به اطلاع عموم خواهد رسید.
آنطور که ایرنا گزارش داده است، این دو نفر از افراد مسن و از دو منطقه جداگانه قم بوده و نه تنها سفر خارجی بلکه سفر خارج از استان هم نداشتهاند. با این حال هنوز علت و چگونگی ابتلای احتمالی آنان به کرونا مشخص نیست و موضوع در دست بررسی است.
استقرار تیمهای مدیریت و کنترل بیماریهای واگیر در قم
جهانپور میافزاید: «تیمهای مدیریت و کنترل بیماریهای واگیر در شهر قم مستقر شدهاند، بخش ایزوله منفی برای ایزولاسیون موارد مشکوک، تجهیز و آماده ارائه خدمت است.»
رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت خطاب به تمام مردم به ویژه شهروندان قم تأکید میکند: «توصیههای بهداشتی مبنی بر رعایت بهداشت فردی و عمومی، بهداشت دستدادن (پرهیز از مصافحه، دست دادن و روبوسی) و تنفس، شستوشوی مکرر دستها با آب و صابون مایع، پرهیز از حضور در محل کار و تحصیل در صورت وجود علایم شبه آنفلوآنزا را مدنظر قرار دهند.»
به گفته جهانپور موارد مشکوک به کرونا ویروس قرنطینه نمیشوند بلکه با مشاهده علائم مشکوک به کرونا ویروس، در بخش «ایزوله منفی» تحت مراقبت و کنترل قرار میگیرند.
کرونا کشندهتر از آنفلوآنزا نیست
محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم درباره دو مورد ابتلا به کرونا در شهر قم میگوید: «در حال بررسی و تکمیل اطلاعات در زمینه این دو مورد ابتلا قطعی به کرونا در قم هستیم.» وی که در همان ابتدای همهگیری جهانی کرونا ویروس ورود این ویروس به ایران را پیشبینی کرده بود، به مردم اطمینان خاطر میدهد که «ورود کرونا به کشور موضوع نگرانکنندهای نیست.» گویا تصریح میکند: «همه کشورها در مقابل کرونا ویروس جدید، چهار وظیفه دارند؛ اگر این ویروس وارد کشورشان شد، مردم باید با شستوشوی مداوم دستها و رعایت آداب تنفسی از ابتلا به این ویروس پیشگیری کنند.»
قاسم جانبابایی، معاون وزیر بهداشت هم که به قم سفر کرده با تأکید بر اینکه این بیماری کشندهتر از آنفلوآنزا نیست، میافزاید: «ولی مراقبت و رعایت بهداشت فردی در جلوگیری از همهگیری بسیار مهم است.» به گفته وی دانشگاه علوم پزشکی یک بیمارستان را برای درمان بیماران مشکوک در نظر گرفته است و علائم افراد مشکوک به کرونا در این بیمارستان زیر نظر قرار میگیرد. بیمارستان دوم و تمام کادر درمانی بیمارستانهای شهر قم به حال آمادهباش درآمدهاند؛ لوازم مصرفی کادر درمانی و بیماران آماده است و از نظر دارو و امکانات کمبودی در استان قم وجود ندارد.
معاون درمان از دستور وزیر بهداشت، برای استقرار گروهی از اداره کل بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت در استان قم خبر میدهد که این گروه قرار است به رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز کمک کنند تا این مسئله مدیریت شود.
معاون وزیر بهداشت تأکید میکند: «جای نگرانی نیست و از مردم درخواست داریم با رعایت بهداشت فردی، از دست دادن و روبوسی و ترجیحاً از رفتن به اماکن شلوغ خودداری، در غیر این صورت از ماسک استفاده کنند.»
محمدرضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم هم در اینباره توضیح میدهد: «طی چهار روز گذشته شاهد گسترش بیماریهای تنفسی در قم بودیم، طی این مدت دو نفر در یکی از بیمارستانهای قم بر اثر بیماری تنفسی فوت کردند که امروز تست اولیه این دو فرد در مورد بیماری کرونا مثبت اعلام شد.»
بنا به تأکید وی پاسخ تست دوم که مربوط به ژنتیک است، هنوز اعلام نشدهاست. قدیر تأکید میکند: «یک بیمارستان برای مقابله با بیماریهای ویروسی در قم آماده شدهاست، یک بیمارستان دیگر هم در حال تخلیه است که در صورت لزوم به عنوان بیمارستان پشتیبان استفاده خواهد شد.» وی از مردم خواست آرامش خود را حفظ کنند، زیرا جای نگرانی نیست فقط موارد بهداشتی را رعایت کنند و از حضور در مراکز پرجمعیت و مسافرتهای غیرضروری پرهیز کنند. قدیر همچنین تأکید میکند: «استفاده از ماسک برای همه افراد ضروری نیست و فقط افراد مستعد و سالمند یا مبتلایان به بیماریهای خاص باید از ماسک استفاده کنند.»