شناسهٔ خبر: 38327503 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

ویروس کرونا می تازد

کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در چین

شیوع کرونا انتشار گاز‌های کربنیک را در این کشور دست کم ۲۵ درصد کاسته است.

صاحب‌خبر -

کاهش گذرای انتشار گازهای گلخانه ای در چینبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، ؛ طبق نتایج تحقیقی که روز چهارشنبه انتشار یافت شیوع ویروس جدید کرونا که فعالیت‌های اقتصادی چین را فلج کرده است، انتشار گاز‌های کربنیک را در این کشور دست کم ۲۵ درصد کاسته است، اما این تاثیر گذرا خواهد بود.
تعطیلات سال نو چینی که ۲۵ ژانویه پایان می‌یابد عملا تا ۱۰ فوریه ادامه یافت. از آن زمان بسیاری از کارخانه ها، به علت تدابیر کنترلی شدید و محدودیت‌های ترافیکی که جهت ریشه کنی ویروس جدید کرونا اتخاذ شده اند، هنوز فعالیت خود را از سرنگرفته اند و یا فعالیت آن‌ها بسیار کند شده است.
طبق تحقیقی که در پایگاه اینترنتی تخصصی «کربن بریف» Carbon Brief انتشار یافته است، توقف و یا کاهش فعالیت کارخانه‌ها در چین سبب شده است مصرف انرژی و انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در این کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۰ میلیون تن کاهش یابد.
براساس این تحقیق که توسط کارشناسان مرکز پژوهش‌های انرژی و هوای پاک مستقر در فنلاند صورت گرفته است، انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در چین طی دو هفته گذشته (۱۴ تا ۲۷ بهمن) به نزدیک ۳۰۰ میلیون تن رسیده است. در حالی که گاز‌های گلخانه‌ای که این کشور در دو هفته پس از تعطیلات سال نو چینی سال ۲۰۱۹ انتشار داده بود ۴۰۰ میلیون تن بود.
این تحقیق تصریح کرد کاهش مصرف زغال سنگ و نفت در این مدت سبب شده است، انتشار گاز‌های گلخانه‌ای نسبت به مدت مشابه سال قبل، دست کم ۲۵ درصد کاهش یابد که معادل ۶ درصد کاهش در انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در سطح جهان است.
این کاهش دو هفته‌ای به معنی کاهش یک درصدی در انتشار یک ساله گاز‌های گلخانه‌ای چین است.
اما این تحقیق تاکید کرده است پرسش اصلی این است که آیا این تاثیر ماندگار خواهد بود یا خیر و آیا این روند در ادامه عکس نخواهد شد؟
به گفته شرکت بلومبرگ ان. ایی. اف BloombergNEF احتمال دارد طی سال، انتشار گاز‌های گلخانه‌ای با اجرای طرح مقامات چین برای بهبود وضعیت اقتصادی، افزایش یابد.
لی شوئو، ​سخنگوی «صلح سبز» چین خاطر نشان کرد با فروکش کردن شیوع بیماری کرونا، احتمالاً شاهد آلودگی شدیدتر هوا خواهیم بود، چون کارخانه‌ها برای جبران خسارات خود پس از بسته شدن طولانی مدت، تولید خود را به حداکثر می‌رسانند.
این وضعیت به قدری محتمل است که دولت چین اهداف اقتصادی خود را کاهش نداده است.

کاهش ۴۸ درصدی سفر‌های ریلی در چین در اوج تعطیلات سال نو
مقامات چین از کاهش چهل و هشت درصدی سفر با قطار در تعطیلات سال نو جدید این کشور خبر دادند.
اداره آمار و ارقام چین روز چهارشنبه اعلام کرد شمار سفر‌هایی که در تعطیلات سال نو چینی با قطار صورت گرفت تحت تاثیر نگرانی‌های مربوط به شیوع ویروس کرونا نسبت به سال گذشته ۴۸/۳ درصد کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از پکن، طبق آمار رسمی منتشر شده، در فاصله دهم ژانویه تا هجدهم فوریه در مجموع دویست و ده میلیون سفر با قطار در سرتاسر چین ثبت شد.
دهم ژانویه تا هجدهم فوریه در واقع اوج سفر‌های جشن بهار در چین است. از این دوره چهل روزه به عنوان چونیون chunyun یاد می‌شود.
نوسان ارزش شاخص سهام و بورس‌های آسیایی و اروپایی
ارزش شاخص سهام بورس کشور‌های آسیایی و اروپایی در معاملات روز چهارشنبه در نوسان بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ارزش شاخص سهام بورس ‏‏پاریس (‏CAC ‎‎۴۰‎‏) در پایان ‏معاملات ‏امروز با ‏‏۶۷ صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین‏، به شش هزار و ۹۷ واحد رسید.
شاخص سهام بازار بورس ‏فرانکفورت ‏آلمان (Dax) هم که سهام شرکت‌های مهم صادراتی این کشور در آن در هر روز کاری ارزش گذاری و خرید و فروش می‌شود ۴۹ صدم درصد افزایش یافت.
شاخص سهام بورس ‏فوتسی ۱۰۰ ‏‏لندن (FTSE ‎‎‎۱۰۰) هم که ‏‏در آن در هر ‏‏روز ‏کاری سهام ۱۰۰ ‏‏شرکت ‏مهم و ‏بزرگ ‏‏‏‏انگلیس، ارزشگذاری و ‏خرید ‏و ‏فروش ‏‏می‌شود یک و نیم درصد افزایش یافت.
شاخص سهام بورس ‏یورواستاکس ۵۰ (EuroStoxx ‎‎۵۰ ‎‏) ‏ ‏که در آن در هر روز ‏کاری سهام ۵۰ شرکت ‏‏بزرگ منطقه یورو ‏‏ارزشگذاری و خرید و ‏فروش می‌شود، ‏۴۷ صدم درصد و شاخص سهام ‏فوتسی یوروفرست ۳۰۰ (FTSEurofirst ۳۰۰) نیز که در ‏آن در هر روز کاری ‏‏سهام ۳۰۰ شرکت بزرگ ‏منطقه یورو، ‏ارزشگذاری و خرید و ‏فروش می ‏شود ۶۲ صدم درصد افزایش یافتند.
شاخص سهام بورس ‏استاکس ۶۰۰ (Stoxx ۶۰۰) ‏ ‎‏ هم ‏‏که در آن در هر روز ‏کاری سهام ۶۰۰ شرکت ‏بزرگ ‏منطقه یورو ‏ارزشگذاری ‏و خرید و ‏فروش می‌شود با ۶۵ صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین‏، به ۴۳۳ واحد رسید. تاکنون سابقه نداشته است که این شاخص تا این اندازه افزایش داشته باشد.
شمار تلفات «ویروس کرونا» در چین از مرز ۲۰۰۰ نفر گذشته، اما شمار افرادی که به این ویروس مبتلا شده اند مقداری کاهش یافته است.
با توجه به این شرایط بسیاری از سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی امیدوارند که مقامات چینی برای حمایت از رشد اقتصادی خود بسته‌ها یا تدابیر محرک رشد اقتصادی بیشتری به اجرا گذارند.
مایکل مک کارتی اقتصاددان شرکت کارگزاری و مشاور سرمایه ‏‏گذاری «سی ام سی مارکتس» (CMC ‎‎Markets) ‏ ‏که در زمینه ‏‏سهام، اوراق ‏قرضه، ارز و مواد ‏‏اولیه به ویژه نفت و گاز ‏‏خدمات ارائه می‌دهد، در این ‏‏باره می‌گوید: «هر گونه نگرانی درباره «ویروس کرونا» در چین بر تقاضای جهانی تاثیر منفی می‌گذارد. با این حال برخی کارشناسان مسائل مالی و اقتصادی بر این باورند که بانک‌های مرکزی اقتصاد‌های مطرح و مهم جهان برای مقابله با چنین وضعی باید مداخله کنند.
در همین راستا روز دوشنبه بانک مرکزی چین، اعلام کرد نرخ سود وام‌های کوتاه مدت را کاهش می‌دهد. همزمان بانک مرکزی ژاپن نیز از افزایش تدابیر محرک رشد اقتصادی، از جمله تزریق نقدینگی ‏به بازار از طریق بازخرید ‏اوراق ‏‏قرضه، ‏‏‏کاهش نرخ سود بانکی، ارائه تسهیلات پولی و اعتباری به شرکت‌ها و بنگاه‌های تولیدی و کاهش مالیات ها، خبر داد. بانک مرکزی اعلام کرد این سیاست در صورتی به اجرا در خواهد آمد که «ویروس کرونا» در چین اقتصاد ژاپن را تهدید کند.
بلومبرگ که بیشتر خبر‌ها و تحولات اقتصادی و مالی را پوشش می‌دهد، اعلام کرد چین در نظر دارد به شرکت‌های هواپیمایی که از «ویروس کرونا» در چین به شدت متضرر شده اند نقدینگی تزریق کند و یا به ادغام برخی از آن‌ها بپردازد.
با توجه به این شرایط اوضاع برای شرکت‌های خودروسازی زیاد به سامان نبود. همچنان که ارزش سهام شرکت رنو یک و ۲۶ صدم درصد در معاملات امروز کاهش یافت. البته علت کاهش ارزش سهام این شرکت انتشار گزارش موسسه ارزشیابی اعتبار مالی مودیز بود که رتبه اعتباری آن را در حد پر خطر کاهش داده بود.
در پایان معاملات روز گذشته شاخص کل سهام بورس نیویورک کاهش یافت. به طوری که شاخص میانگین شاخص سهام صنعتی دائو ‏جونز، یکی ‏از سه شاخص عملکرد بورس ‏اوراق ‏بهادار نیویورک با ۵۶ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین‏، به ۲۹ هزار و ۲۳۲ واحد رسید. شاخص سهام استاندارد اند ‏پورز ۵۰۰، سومین شاخص عملکرد ‏بورس اوراق بهادار نیویورک که ‏از فهرستی متشکل از سهام ‏‏۵۰۰ ‏شرکت مهم در ‏بازار بورس ‏نیویورک تشکیل شده است نیز با ۲۹ صدم درصدکاهش به سه هزار و ۳۷۰ واحد رسید. شاخص سهام نزدک، دیگر شاخص ‏عملکرد بورس اوراق بهادار ‏نیویورک که بزرگ‌ترین بازار ‏معاملات الکترونیک سهام در ‏آمریکا است، نیز با دو صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین‏، به ۹ هزار و ۷۳۲ واحد رسید. ارزش هر سهم شرکت اپل نیز یک و هشت صدم درصد کاهش یافت.
نرخ سود اوراق قرضه و بهادار خزانه داری با سررسید سه ماهه در آمریکا به ۱,۵۸۲% رسید. نرخ سود اوراق قرضه و بهادار وزارت خزانه داری آمریکا با سررسید ده ساله نیز به ۱,۵۵۹۳% رسید. نرخ سود اوراق قرضه و بهادار دولتی آلمان با سررسید ده ساله به -۰,۴۰۵% رسید.
ارزش برابری ین با دلار آمریکا نیز در معاملات امروز بازار توکیو، کاهش یافت. بدین صورت که هر ۱۱۰,۲۲ ین برابر یک دلار آمریکا معامله می‌شد. از یک ماه پیش تاکنون سابقه نداشته است که ارزش ین در برابر دلار تا این اندازه کاهش یافته باشد.
در بازار نفت آسیا نیز قیمت نفت خام سبک ‏برنت دریای شمال‏، که ‏از آن به عنوان ‏یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری ‏ نفت داد و ستد شده در ‏‏بازار اروپا ‏استفاده می‌شود با ۶۹ صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین‏، به ۵۸ دلار رسید. بهای هر بشکه نفت خام سبک و ‏‏شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت‏) هم که برای ‏‏قیمت گذاری نفت مصرفی ‏‏آمریکا، به کار ‏برده می ‏شود با ۸۵ صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین‏، به ۵۲ دلار و ۴۹ سنت رسید.
 
کاهش شدید فروش شرکت های آدیداس و پوما در چین
  فروش پوشاک و تجهیزات ورزشی دو شرکت آلمانی آدیداس و پوما به علت شیوع ویروس جدید کرونا در چین کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه؛ شرکت آلمانی آدیداس روز چهارشنبه اعلام کرد به علت شیوع ویروس جدید کرونا، از آخر ژانویه فروش تولیدات ورزشی این شرکت در چین ۸۵ نسبت به مدت مشابه سال قبل درصد کاهش یافته است.
این شرکت در بیانیه خود تصریح کرد شیوع ویروس کووید-۱۹ سبب بسته شدن بخش اعظم فروشگاه‌ها، اعم از فروشگاه‌های اختصاصی شرکت و یا فروشگاه‌های همکار شرکت، شده است.
آدیداس همچنین در هفته‌های اخیر شاهد کاهش قابل توجه تعداد مشتریان در فروشگاه‌هایی شده است که پس از تعطیلات سال نوچینی بازگشایی شده اند که این تفاوت زیادی با سه هفته اول امسال دارد که طی آن آدیداس در چین فروش چشمگیری داشت.
با وجود این آدیداس تاکید کرد در دیگر بازار‌های آسیایی به ویژه ژاپن و کره جنوبی تاثیرات قابل توجهی احساس نکرده است.
این بیانیه خاطر نشان کرد در حال حاضر اولویت اول شرکت حفظ امنیت شخصی و مالی کارکنان و خانواده‌های آن‌ها است و در این زمینه با مقامات چینی همکاری نزدیکی دارد.
آدیداس در چین ۵۰۰ فروشگاه مختص به خود و شبکه‌ای با حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ حق امتیاز دارد.
از سوی دیگر شرکت پومای آلمان هم روز چهارشنبه اعلام کرد تدابیر محدود کننده دولتی در چین در فعالیت‌های تجاری شرکت در این کشور تاثیر گذاشته است.
پوما در بیانیه خود تصریح کرد بیش از نیمی از فروشگاه‌های اختصاصی و همکار این شرکت به علت تصمیمات مقامات محلی چین تعطیل شده است و بازار‌های دیگر شرکت به ویژه در آسیا به علت کاهش شدید گردشگران چینی تحت تاثیر قرار گرفته اند، ولی فعلا امکان ارزیابی دقیق تاثیر ویروس جدید کرونا بر فعالیت‌های شرکت وجود ندارد.
شرکت آمریکایی نایکی هم که مجبور شده است فروشگاههایش را در چین تعطیل کند، چندی پیش اعلام کرد انتظار دارد فعالیتهایش در کشور در کوتاه مدت به شدت تحت تاثیر قرار گیرد.
آمار قربانیان کرونا به ۲۰۰۴ نفر رسید

ابراز نگرانی مون جائه این از افزایش موارد ابتلا در کره جنوبی

مون جائه این رئیس جمهور کره جنوبی چهارشنبه با ابراز نگرانی از افزایش قابل توجه موارد آلودگی به ویروس جدید کرونا در کره جنوبی، بر اهمیت تقویت «دفاع منطقه ای» در مقابل این ویروس تأکید کرد.
رئیس جمهور کره جنوبی در نشستی در چئونگ وا دائه (دفتر ریاست جمهوری) با مسئولان آموزشی ۱۷ شهر و استان کشور بار دیگر گفت که دولت در حفاظت از کودکان در برابر این بیماری و دیگر خطرات مانند آلودگی ذرات ریز معلق مصمم است.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ؛ مون جائه این گفت: «من امروز مطلع شدم که تعداد موارد تأیید شده ابتلا به این بیماری افزایش یافته است که این موضوع نگرانی زیادی را برانگیخته است.»
وی بر ضرورت ایجاد شبکه امن دفاع محلی مبتنی بر جامعه از طریق تقویت سیستم پاسخ دهی به آلودگی جمعی تأکید کرد و گفت: «موضوع اطمینان یافتن از امنیت کودکان مهم‌ترین مسئولیت دولت و مقامات آموزشی است.»
وی افزود: «ما ظهور کووید-۱۹ (ویروس جدید کرونا) را یک هشدار تلقی می‌کنیم و قصد داریم تغییرات محسوسی در امنیت مؤسسات آموزشی ایجاد کنیم تا مردم بتوانند به طور واقعی از اثرات آن بهره ببرند.»
اظهارات رئیس جمهور کره جنوبی در حالی است که بسیاری از مدارس و دانشگاه‌های این کشور آغاز سال تحصیلی خود را به علت شیوع ویروس کرونا به تعویق انداخته اند.
کره جنوبی چهارشنبه در بحبوحه نگرانی‌ها مبنی بر اینکه این بیماری تنفسی کووید-۱۹ با وجود تقویت تدابیر قرنطینه‌ای در حال گسترش است، ۱۵ مورد جدید از آلودگی به این ویروس جدید کرونا را گزارش کرد.
بدین ترتیب تعداد کل موارد تأیید شده ابتلا به این ویروس در کره جنوبی به ۴۶ نفر رسید.

روند تخلیه کشتی ژاپنی آغاز شد

طبق گزارش شبکه تلویزیونی ان اچ کی ژاپن، تخلیه مسافران کشتی کروز دیاموند پرنسس که در بندی یوکوهاما ژاپن در قرنطینه به سر می‌برند، با پایان دو هفته قرنطینه آغاز شد.
این کشتی از زمان ورود به یوکوهاما در سوم ماه فوریه پس از تایید آلوده بودن یکی از مسافران به ویروس کرونا Covid-۱۹ قرنطینه شد.
این مسافران پیش از آن در هنگ کنگ پیاده شده بودند. این کشتی با ۵۴۰ مسافر آلوده به ویروس کرونا، یکی از اصلی‌ترین کانون‌های آلودگی خارج از چین بود.
این کشتی ابتدا ۳ هزار و ۷۰۰ مسافر و خدمه داشت. اکثر مسافران بیمار به بیمارستان‌ها منتقل شدند. حدود نیمی از مسافران این کشتی از اتباع ژاپن هستند. بسیاری از کشور‌ها که اتباعشان مسافر کشتی هستند مانند کانادا و انگلیس عملیات بازگرداندن اتباع خود را آغاز کرده اند.
یک نماینده وزارت بهداشت ژاپن اعلام کرد قرار است از روز چهارشنبه حدود ۵۰۰ نفر از دیاموند پرنسس پیاده شوند و این روند تا روز جمعه ادامه خواهد داشت. هنوز مشخص نیست قرنطینه این کشتی چه زمانی پایان می‌یابد.

در خبری دیگر؛

هنگ کنگ دومین مورد مرگ ناشی از شیوع ویروس جدید کرونا موسوم به کووید-۱۹ را به ثبت رساند.
سخنگوی بیمارستان پرنسس مارگارت هنگ کنگ اعلام کرد فرد مورد نظر یک پیرمرد ۷۰ ساله بود که به بیماری‌های زمینه‌ای نیز مبتلا بود.
۶۲ مورد آلودگی به ویروس جدید کرونا، از جمله شخصی که فوت شد، تاکنون شمارش شده است.
آمار قربانیان کرونا به ۲۰۰۴ نفر رسید

خبر دیگه اینکه‎؛

روسیه اعلام کرد قصد دارد از روز پنجشنبه ورود اتباع چینی را به خاک خود ممنوع کند و این تدبیر سخت گیرانه به منظور جلوگیری از گسترش همه گیری ویروس کرونا انجام می‌گیرد.
خبرگزاری‌های روسی به نقل از تاتیانا گولیکووا، معاون نخست وزیر روسیه در امور بهداشت اعلام کرد ”ورود اتباع چینی از طریق مرز‌های دولتی روسیه از ۲۰ فوریه برای سفر‌های کاری، سفر‌های خصوصی، مطالعات و گردشگری به حال تعلیق درخواهد آمد“.

 

کرونا شکنندگی رشد اقتصادی جهان را تقویت می‌کند
 
صندوق بین المللی پول روز چهارشنبه هشدار دارد شیوع ویروس کرونا می‌تواند شکننده بودن اقتصاد را تقویت کند.
مدیر صندوق بین المللی پول روز چهارشنبه هشدار داد: ویروس کرونا در حالی شیوع پیدا کرده است که اقتصاد جهانی همین حالا هم شکننده است و اگر این ویروس با مرور زمان بیشتر در جهان گسترش یابد اقتصاد جهان نمی‌تواند ضرورتا برای مقابله با آن کاملا مجهز باشد.
کریستالینا جورجیووا در مطلبی در وبلاگ خود که قبل از نشست وزرای دارایی G۲۰ در ۲۲ و ۲۳ فوریه در ریاض، عربستان سعودی منتشر شد، گفت: "عدم اطمینان به یک هنجار جدید تبدیل شده است. "
وی افزود ویروس کرونا اکنون فوری‌ترین عدم اطمینان است. شیوع چنین بیماری گوشزد کننده شیوه‌ای است که بهبود شکننده (اقتصادی) آن، می‌تواند با حوادث غیر قابل پیش بینی تهدید شود.
در نتیجه شیوع این ویروس تاکنون بیش از ۲۰۰۰ نفر در چین کشته شده اند و حداقل ۷۴۰۰۰ نفر به این ویروس آلوده شده اند. در سایر نقاط جهان، حدود ۹۰۰ مورد آلودگی و پنج مورد مرگ و میر در حدود سی کشور ثبت شده است.
مدیر کل صندوق بین المللی پول خاطر نشان کرد این نهاد انتظار دارد فعالیت‌های اقتصادی در چین به شدت کاهش یابد و به دنبال آن بهبودی سریع را در این کشور پیش بینی می‌شود. وی در ادامه هشدار داد که اوضاع می‌تواند بدتر شود و عواقب بدتری را برای سایر کشور‌ها به همراه داشته باشد.
وی گفت: گسترش طولانی و دشوار این وضع کاهش چشمگیر و طولانی‌تر رشد اقتصادی در چین را به دنبال خواهد داشت.
مدیر صندوق بین المللی پول همچنین پیش بینی کرد در صورتی که شیوع این ویروس در خارج از چین گسترش یابد با توجه به اختلالات مهمی که در زنجیره تامین ایجاد خواهد شد و کاهش مدام خوشبینی سرمایه گذاران به وضع کسب و کار خود و کشورشان در آینده، عواقب شدیدی دامن گیر اقتصاد جهان خواهد شد.
صندوق بین المللی پول در گزارشی که در همین باره منتشر کرده آورده است آتش بسی که در جنگ تجاری بین آمریکا و چین در ۱۵ ژانویه امضا شد، برخی از پیامد‌های منفی آنی را برای اقتصاد جهانی از بین برده است.
با این حال این، این توافقنامه فقط مربوط به بخش کوچکی از تعرفه‌های گمرکی است که اخیراً وضع شده اند، و توافق نامه‌های تجاری که این توافق بر آن استوار است می‌تواند تا ۱۰۰ میلیارد دلار به اقتصاد جهان آسیب وارد کند.
مدیر کل صندوق بین المللی پول اظهار افزود حتی با خوش بینانه‌ترین پیش بینی‌ها، رشد اقتصاد در بسیاری از کشور‌های جهان در حد متوسط ​​باقی خواهد ماند.
صندوق بین المللی پول در پیش بینی‌های ماه ژانویه خود نیز پیش بینی رشد جهانی برای جهان را اندکی کاهش داده بود. با این حال این صندوق هنوز بر این باور است که رشد اقتصادی امسال به سه و سه دهم درصد خواهد رسید که هنوز هم نسبت به سال گذشته اندکی بیشتر است. رشد اقتصادی جهان بر اساس اعلام صندوق بین المللی پول دو و ۹ دهم درصد بوده است.
وی با این حال باز هم هشدار داد که این بهبود شکننده است و از این رو عدم اطمینان می‌تواند روند از سرگیری رشد اقتصادی در جهان را خنثی کند.