شناسهٔ خبر: 38326012 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ستاره‌صبح | لینک خبر

با همکاری وزارت نفت و جهاد دانشگاهی تهران صورت گرفت

رونمایی از دکل حفاری نفت ۷۲ فتح

اشاره: دکل حفاری 72 فتح که به دست متخصصان جهاد دانشگاهی ساخته‌شده روز گذشته با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت، مسعود کرباسیان -مدیرعامل شرکت ملی نفت- حمیدرضا طیبی -رئیس جهاد دانشگاهی- و سید عبدالله موسوی -مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در سایت شماره یک شرکت ملی حفاری ایران در اهواز رونمایی شد.دکل ۷۲ فتح ششمین دکل ساخته‌شده از سوی سازندگان داخلی است. همچنین دکل ۷۳ نیمه دوم سال ۹۹ تکمیل خواهد شد. حداکثر عمق قابل حفاری توسط دکل شماره ۷۲ فتح ۲۰ هزار فوت، ارتفاع دکل حدود ۱۵۰ فوت و حداکثر بار استاتیکی قابل‌تحمل توسط دکل یک‌میلیون پوند است. بیژن نامدار زنگنه در حاشیه رونمایی از این دکل با تأکید بر حمایت وزارت نفت از کارخانه‌ها، «استارت آپ ها» و «دانش‌بنیان‌ها» گفت: «جهاد دانشگاهی می‌تواند یکی از مراکز اصلی کار باشد که باید از این فرصت استفاده کنیم. می‌توان از تحریم فرصت ساخت و برای توسعه و تقویت ساخت داخل بهره برد.»

صاحب‌خبر -

ستاره صبح-

قطب صنعتی
وزیر نفت بابیان اینکه خوزستان می‌تواند یکی از قطب‌های صنعتی باشد و ما باید از فرصت تحریم برای توسعه ساخت داخلی و فناوری ملی استفاده کنیم درباره چشم‌انداز اجرای ۲۸ طرح بر جوامع پیرامونی گفت: «چهار درصد اعتبارهای حاصل از طرح‌های نگهداشت و افزایش توان تولید که معادل ۲۴۰ میلیون دلار، به جوامع پیرامونی اختصاص می‌یابد.»

ایجاد کار
وزیر نفت اهواز را سومین قطب مهم کشور ازنظر تجهیزات صنعتی خواند و گفت: ما وظیفه‌داریم برای کارخانه‌های ایرانی کار ایجاد کنیم. زنگنه در آیین رونمایی از دکل ۷۲ فتح، افزود: امروز روز خوبی است. مسئله ساخت دکل در ایران یکی از آرزوهای صنعت نفت است و ما برای سال‌های طولانی به حفاری و تجهیزات آن نیاز داریم. دکل تجهیز نیست، بلکه یک کارخانه سیار است و سرمایه‌گذاری موردنیاز برای بسیاری از کارخانه‌هایی که در کشور داریم به‌اندازه یک دکل نیست. بهره‌مندی از ایده دستگاه فراورش سیار نفت هم از همین طرح دکل گرفته شد که امروز قراردادی مرتبط با آن امضا می‌شود.

سرسختی
وی از جهاد دانشگاهی به دلیل سرسختی در به نتیجه رساندن ساخت دکل قدردانی کرد و گفت: سیستم‌های قدیمی در برابر هر کار جدیدی مقاومت می‌کنند. باید سرسختانه عمل کرد، در غیر این صورت کاری از پیش نمی‌رود. تیم جهاد دانشگاهی نیز تیم جوان، سرسخت و معتقد به توسعه کشور است که این موضوع ارزش بسیاری دارد.
زنگنه بابیان اینکه به جهاد دانشگاهی اصرار می‌کنم این روند را ادامه دهند و به ساخت داخل عمق ببخشند، ادامه داد: وظیفه ماست که برای کارخانه‌های داخلی کار درست کنیم. اهواز بعد از اصفهان و اراک ازنظر تجهیزات صنعتی قطب مهمی است. دکلِ ساخته‌شده، فقط برای ایران نیست و باید در تمام منطقه از آن استفاده کرد، منطقه ماسال‌ها نفت خواهد داشت.زنگنه از تلاش‌های شرکت ملی حفاری ایران و دیگر شرکت‌های فعال در حوزه حفاری و مدیران پیشین و کنونی شرکت ملی نفت ایران قدردانی کرد و گفت: درست است که اکنون کشور در فشار است، اما به لطف الهی و مقاومت مردم و تدبیر نظام، این فشارها با سربلندی پشت سر گذاشته می‌شود.

دکل ۷۲ فتح چیست؟
دکل ۷۲ فتح ششمین دکل ساخته‌شده از سوی سازندگان داخلی است و قرار است دریکی از مناطق اکتشافی کشور مستقر می‌شود. مجموع قرارداد سه دستگاه حفاری جهاد دانشگاهی ۳۳ میلیون یورو است که ۶۰ درصد ارزی و ۴۰ درصد ریالی است که از این میان، دکل حفاری ۷۱ در سال ۹۷ از سوی جهاد دانشگاهی تحویل شد و دکل ۷۳ نیز نیمه دوم سال ۹۹ تکمیل خواهد شد. حداکثر عمق قابل حفاری توسط دکل شماره ۷۲ فتح ۲۰ هزار فوت، ارتفاع دکل از سطح حدود ۱۵۰ فوت و حداکثر بار استاتیکی قابل‌تحمل توسط دکل یک‌میلیون پوند است، این دستگاه یک تاپ درایور به قدرت ۵۰۰ تن، میز دوار با سایز ۱۳۷.۵ اینچ و سه دستگاه پمپ گل از نوع رفت و برگشتی هرکدام به قدرت ۱۶۰۰ اسب بخار دارد.دکل ۷۲ فتح دومین دکل ساخت جهاد دانشگاهی است که در قالب قرارداد ساخت ۳ دکل بین شرکت ملی حفاری ایران و جهاد دانشگاهی ساخته و تحویل داده‌شده است؛ پیش‌بینی می‌شود سومین دکل حفاری ساخت جهاد دانشگاهی (دکل ۷۳ فتح) نیز در سال ۱۳۹۹ تحویل داده شود. این دکل در سایت بازسازی شماره یک شرکت ملی حفاری ایران مستقرشده است.

ایران کشور اول منطقه
بیژن نامدار زنگنه روز گذشته در آیین امضای قرارداد واحد فراورش پیش‌ساخته میدان آزادگان جنوبی بابیان اینکه کار ساخت مته از اقدام‌های خوبی در صنعت نفت کشور است که با تلاش جهاد دانشگاهی در حال نتیجه دادن است، گفت: امروز یک روز به‌یادماندنی برای صنعت نفت ایران است، زیرا کارهای خوبی در خوزستان شده است که آثار تأثیرگذاری بر صنعت نفت کشور خواهد داشت.
وزیر نفت بابیان اینکه به‌عنوان فردی که همه عمرم را برای اعتلای جمهوری اسلامی ایران گذاشته‌ام، اظهار کرد: آنچه می‌خواهم سربلندی و توسعه واقعی و هرروزه ایران است. ما موظف هستیم برای مردم سرزمینمان کار ایجاد کنیم. در این زمینه باید برای نیروی رو به رشد تحصیل‌کرده کشور کار درست کنیم تا شاهد توسعه ایران باشیم.
زنگنه بابیان اینکه شرایط تحریمی غیرعادی است و ما در برابر تحریم‌ها مقاومت خواهیم کرد، عنوان کرد: آنچه به دنبال آن هستیم توسعه و سربلندی ایران است. اینکه ایران کشور اول منطقه باشد شعار نیست، بلکه خواست و انتظاری ملی است.
وی بابیان اینکه قدرت یک ملت در مدیریت است و باید این مدیریت روی مباحث اقتصادی، علمی و فناوری اثر مثبت داشته باشد و بتواند زمینه‌ساز توسعه باشد، بر ضرورت پیوند خدمات و تولیدات تأکید کرد و گفت: در بسیاری از بخش‌ها به فناوری نیاز داریم و این شامل بخش‌های نرم‌افزاری نیز می‌شود.

رفاقت دانشگاه و صنعت نفت
زنگنه بابیان اینکه پیوند خوبی میان صنعت و دانشگاه اتفاق افتاده اگرچه کار سختی بود، افزود: دانشگاه و صنعت نفت هم‌اکنون با یکدیگر رفیق شده‌اند و این مسئله یک دستاورد خوب است.وی بابیان اینکه اصل موجودیت مغزی و معنوی در جمهوری اسلامی، نیروهای نخبه کشور هستند و باید به این نیروها توجه جدی کرد، تصریح کرد: نقش کارآفرین بالاتر از مدیر است و باید قدر کارآفرینان کشور را دانست و به آن‌ها بها داد. حق‌الزحمه هر بشکه نفت خام در واحد فراورش هم‌اکنون برای هر بشکه نفت خام ۱.۲ دلار تعیین‌شده که با رقابتی شدن این هزینه کاهش می‌یابد.وزیر نفت به ساخت ۱۰ قلم کالا هم اشاره کرد و بابیان اینکه پیشرفت برخی از این کالاها مطلوب است، اظهار کرد: صنعت نفت می‌تواند با تعریف تقاضای پروژه‌ها، پرچم‌دار توسعه صنعتی کشور شود. سالانه ده‌ها هزار میلیارد تومان تقاضا در بخش‌های مختلف داریم که می‌تواند صنعت کشور را متحول کند.

نظر شما