شناسهٔ خبر: 38199856 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

میزان فوت ناشی از اقدام به خودکشی در نیشابور کاهش یافت

رئیس دانشکده علوم پزشکی نیشابور از کاهش میزان فوت افراد بر اثر خودکشی‌ خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایلنا از نیشابور، محسن عظیمی نژاد در نشست خبری با خبرنگاران گفت: با توجه به اینکه وضعیت افسردگی‌ها و اختلالات خُلقی رو به افزایش است از دهه فجر پارسال در ۳۰ مرکز بهداشتی و درمانی ۳۰ نفر کارشناس بهداشت و روان مستقر شده که در نتیجه آن میزان فوت ناشی از اقدام به خودکشی حدود از سه و دو دهم به ازای هر یکصد هزار نفر به هفت دهم در سال کاهش یافته است.

وی افزود: مشاوران بهداشت روان به افرادی که دچار اختلالات خُلقی هستند به صورت رایگان مشاوره می‌دهند، یک‌ متخصص روانپزشکی هم در کلینیک مشاوره دانشجویی این دانشکده برای ارائه مشاوره مستقر شده است.

وی اظهار داشت: طی یکسال گذشته حدود ۵۰ میلیارد ریال اعتبار در بخش بهداشت و درمان به شهرستان فیروزه اختصاص یافت که قسمت عمده آن صرف احداث ساختمان مرکز جامع سلامت روستای اقبالیه و حدود یک و نیم میلیارد تومان صرف راه‌اندازی بخش رادیولوژی مرکز شبانه روزی فیروزه تلاش شد.

عظیمی نژاد بیان داشت: استقرار چهار پزشک متخصص به صورت دائمی در فیروزه به طور جدی در دستور کار قرار دارد که هنوز محقق نشده زیرا با وجود شبکه بهداشت و درمان در این شهرستان هنوز ساختار درمانی نداریم. 

وی تصریح کرد: در حال حاضر تنها خدمات بهداشتی در فیروزه ارائه می‌گردد و زمانی خدمات درمانی معنا پیدا می‌کند که در این شهرستان بیمارستان و کلینیک داشته باشیم.

رئیس دانشکده علوم پزشکی نیشابور اعلام کرد: امیدواریم خانواده محترم فیاض هرچه سریعتر کار احداث بیمارستان را در شهرستان فیروزه به اتمام برسانند تا بتوانیم تیم‌های پزشکی را مستقر کنیم تا ارائه خدمات درمانی هویت پیدا کند، خدماتی که در حال حاضر در این بخش ارائه می‌شود با اختیاراتی است که سعی کرده‌ایم از وزارتخانه بگیریم و سعی داریم آن را گسترش بدهیم.

عظیمی نژاد با اشاره به اینکه همه تلاش ما بر این بوده حوزه پیشگیری و بهداشت را در اولویت قرار دهیم گفت: طی یک سال گذشته بیش از ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار مورد خدمات بهداشتی و درمانی شامل مراقبت از مادران باردار، واکسیناسیون، ویزیت پزشک، ارائه دارو و خدمات دندانپزشکی در ۵۴ مرکز جامع خدمات سلامت، ۳۶ کارگاه سلامت و ۱۹۶ خانه بهداشت به شهروندان نیشابور ارائه شده است.

وی اظهار داشت: بر اساس سامانه نظر سنجی پیامکی وزارت بهداشت ۹۵ ممیز ۸۷ درصد شهروندان نیشابور از نحوه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در نیشابور اعلام رضایت کرده اند که موفقیت بزرگی است و مقدار باقی مانده را نیز قبول داریم.

وی یادآور شد: بهار امسال در طرح ملی کمپین فشار خون دانشکده نیشابور پیشرو بود و در این طرح فشارخون ۱۷۰ هزار نفر نیشابوری غربالگری شد که از این تعداد سه هزار مورد دارای فشار خون مشکوک شناسائی شد، این به معنای پیشگیری از سه هزار سکته قلبی و مغزی، از کارافتادگی کلیه، خونریزی شبکه چشم است.

وی با بیان اینکه فشار خون یکی از عوامل اصلی سکته و مرگ‌های ناگهانی است خاطرنشان شد: مردم باید نسبت به اندازه‌گیری فشار خون حساس شوند و زمانی که یک بیمار مبتلا به فشار خون شناسائی می‌شود سیستم بهداشت به صورت فعال این بیمار را تحت نظر قرار می‌دهد.

وی یادآور شد: در جشنواره تقدیر از دانشکده‌های علوم پزشکی برای کمپین فشار خون دانشکده علوم پزشکی نیشابور رتبه برتر را کسب کرد.

رئیس دانشکده علوم پزشکی با اشاره به جریان طغیان بوتولیسم در نیشابور اذعان داشت: به دلیل استفاده از ماست محلی غیربهداشتی به سرعت این بیماری تشخیص داده شد و پیشگیری گردید و حتی یک مورد مرگ اتفاق نیفتاد.

عظیمی نژاد در این خصوص اعلام کرد: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارتخانه تأکید کرد باید به پزشکان نیشابور بابت تشخیص، درمان و مدیریت این بیماری تبریک گفت، بر طبق آمار در کشور طغیانی مانند طغیان بوتولیسم در نیشابور مشاهده نگردید و حتی یک نفر کشته نشد در حالیکه شیوع این بیماری در سایر نقاط با مرگ مبتلایان همراه بوده است.

نظر شما